Szabadidő

Tartós havazás – elkezdődött az igazi tél

Országszerte havazik – a meteorológusok szerint az idei tél leghidegebb szakasza kezdődik a héten.
Veszprém megyei településen friss havon lehet síelni
Veszprém megyében már friss
havon lehet síelni

Tisztességes hóesésre ébredtek a budapestiek, de az ország egész területén havazásra, sőt hózáporokra számíthatunk – a legtöbb helyen napsütéssel, ahogyan azt az elmúlt napokban megszokhattuk. Kedden felhősebb időnk lesz élénk, a Dunántúlon erős széllel, az északkeleti területek kivételével havazás továbbra is valószínű. Nappal –2 és +2 fok között alakul a hőmérséklet, éjszakára –3, –8 fokra süllyed.

A havazás szép ugyan, de síeléshez, szánkózáshoz még a magasabb területeken is kevés, így Eplényben és Sátoraljaújhelyen is hóágyúznak. A Veszprém megyei településen friss havon lehet síelni egy négyszáz méteres szakaszon, a sátoraljaújhelyi Zempléni Kalandparkban pedig hétvégére már fél méter vastag havat ígérnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint napokon belül „igazi tél” lesz, már most, a hétvégén sarkvidéki eredetű levegő áramlik fölénk. A hideggel hó is érkezik, hogy mennyi, az még bizonytalan. Az eddigi hóesések után nem maradt meg a hótakaró, most azonban van esély erre, hiszen egy-egy fagyzugos helyen akár –20 fok közelébe csökkenhet a hőmérséklet. Országos szinten nem lesz ennyire hideg, de éjszakánként több helyen –10 fok alá hűlhet a levegő; várhatóan a tél eddigi leghidegebb szakasza kezdődik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top