Szabadidő

Mi köze van Harry Potternek és E. T.-nek Budapesthez?

Hogyan kerül a Jurassic Park, Harry Potter, vagy éppen a Tenkes kapitánya a Papp László Sportarénába? A válasz pofonegyszerű.

Mi köze van Harry Potternek és E.T.-nek Budapesthez?A Budafoki Dohnányi Zenekar az elmúlt két évben több alkalommal is hatalmas sikert aratott a világ legismertebb filmzenéinek előadásával. Február 11-én a Papp László Budapest Sportarénában tartanak koncertet. Az est különlegessége, hogy – a világszerte közkedvelt főcímdal mellett – a Star Wars-széria több epizódjából, vagyis a régi és az új ciklus egyes részeinek muzsikájából is felcsendülnek majd részletek. Ehhez hasonló Star Wars-szvit még soha nem hangzott el Magyarországon, így premiernek számít. De felcsendül még többek között a Jurassic Park, Harry Potter, Indiana Jones vagy az E. T. zenéje is. A zenekar külön blokkot szentel az olimpiai tematikájú alkotásoknak (Olimpiai fanfár, Tűzszekerek, Szabadság, szerelem), de magyar klasszisok is helyet kapnak, mint például A Tenkes kapitánya, vagy a Valami Amerika.

Filmharmonikusok – A Budafoki Dohnányi Zenekar rendhagyó koncertje
(2012. február 11., Papp László Budapest Sportaréna)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top