Szabadidő

Végre összejöhet egy kis síelés itthon

Ha még nem síeltünk itthon, most eljött az ideje, de ha esetleg mégsem esne a hó, néhány jó zenés és színházi programot is tudunk ajánlani.

Végre összejöhet egy kis síelés itthonTours de France – Jane Birkin sings Serge Gainsbourg

„Je t’aime je t’aimeoh, oui je t’aime!” – lihegte a mikrofonba Jane Birkin akkori barátjának, Serge Gainsbourgnak több mint negyven évvel ezelőtt. A férfi már nincs köztünk, de a szerelem egy talán utolsó turné erejéig kitart, amin a dekadens szexszimbólum ma is hatásos sanzonjait adja elő, kizárólag japán zenészekkel.

Hol? A38 Hajó
Mikor? Január 22.
Mennyiért? 6500 – 12 500 Ft
Ne menj, ha nem tartod szexinek a franciát.

Végre összejöhet egy kis síelés itthonHófesztivál

Hazánk ugyan nem számít vezető síparadicsomnak, de ennek csak az lehet az oka, hogy a külföldiek még nem fedezték fel maguknak a Mátrát, ahol az előrejelzések szerint a hétvégén igenis lesz rendes hó. A mai állás szerint a területen átlagosan ötven-hetven centiméteres a hóréteg. Pénteken a legügyesebbek az Országos Nyílt Gyermek Síversenyen próbálkozhatnak, este pedig Tóth Gabi ad élő koncertet. Szombatra a freestyle-bemutatót ajánljuk, és ha az alatt nem fagyunk szét teljesen, akkor utána a Carbonfools fellépését.

Hol? Mátraszentistván, Sípark
Mikor? Január 19–22.
Mennyiért? Napijegy 1500 Ft, 14 év alatt és síbérlettel rendelkezőknek ingyenes
Ne menj, ha már a hójelentést is gyanakvással fogadod.

Végre összejöhet egy kis síelés itthonHang-jelek és festmények zenére

Hat és tizenkét év közötti gyerekek most olyan kérdésekre kaphatnak választ, mint hogy milyen színű az „A” hang. A metódus lényege pedig az, hogy a részt vevő gyerekek híres magyar műveket hallgatnak meg, majd a zene által keltett érzéseket kell megpróbálniuk lerajzolni többféle eszközzel.

Hol? Gyermekek Háza, Győr
Mikor? Január 21. (délelőtt)
Mennyiért? 800 Ft
Ne menj, ha a gyermeked egyelőre csak a foci vagy a babák iránt érdeklődik.


Végre összejöhet egy kis síelés itthonWolf Kati és a Sunny Dance Band

Szombaton a régi együttesével ad koncertet a fővárosban az énekesnő és a legújabb számai mellett például swinget is játszanak a 30-as évekből. Ha a tavalyi eurovíziós döntőn szívedbe zártad Wolf Katit, akkor érdemes megnézni, milyen, amikor tíz zenész támogatja. A koncert után sem muszáj hazasietni, akinek táncolhatnékja van, annak DJ-k adják az ütemet.

Hol? Jam Pub, Budapest
Mikor? Január 21. 21:30
Mennyiért? 22:00-ig ingyenes, utána nőknek 1000, férfiaknak 3000 forint, ami lefogyasztható
Ne menj, ha Wolf Katitól a Fürge róka lábak a kedvenc számod.

Végre összejöhet egy kis síelés itthonThe Starmans

David Bowie január 8-án ünnepelte hatvanötödik születésnapját, az Amber Smith, a Supersonic, a Hangmás  tagjai, valamint Frenk pedig őt ünneplik Budapest után most Pécsett is. Aki teheti, nézzen le a Pécsi Est Caféba, és rója le tiszteletét a mester előtt, hátha megérzi és kedvet kap egy új lemez elkészítéséhez.

Hol? Pécsi Est Café, Pécs
Mikor? Január 21.
Mennyiért? 800 Ft
Ne menj, ha már nincs mit tanulnod sem a világűrből várt megváltásról, sem a rock and rollról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top