Szabadidő

Drew Barrymore: Ezért nem működik a távkapcsolat!

A romantikus vígjátékok rengeteg párkapcsolati problémával szembesítenek, de pont a leghétköznapibbak szoktak kimaradni a repertoárból, például a pénzhiány és a távolság. Heti tévéajánlónk.

Veszélyes vizeken
m1, január 31., 20:15

Drew Barrymore: Ezért nem működik a távkapcsolat!

Ha még nem láttad:
A nyolcvanas évek vége és a kilencvenes évek eleje amolyan útkereső időszak volt Meryl Streep karrierjében. Sok mindent kipróbált, még az alkatától valamivel távolabb eső szerepeket is. A Veszélyes vizeken első ránézésre nem több, mint egy szokványos akcióthriller. Gail vadvízi evezésen vesz részt a férjével és a fiával. Mivel a férjével kicsit összekap, ártalmatlannak tűnő flörtbe kezd egy másik utassal, de a férfi csónakjában két szökött bűnöző ül, akik hamarosan túszul ejtik a famíliát. Kevin Bacon rutinból hozza az ütni való genyát, a film pedig az ismerős alaphelyzet ellenére tartogat kellemes fordulatokat, ráadásul a nem mindennapi szereposztás különösen izgalmassá teszi.

Miért nézd meg?
Mert első blikkre nehéz elképzelni a drámák dámáját, Meryl Streepet akcióhősként, de a filmet látva már tudjuk: ez is simán megy neki.

Figyeld!
Streepet, amint anyaoroszlánként védelmezi családját, valamint a lélegzetelállító montanai vadaspark tájait.

Hétmérföldes szerelem
HBO, február 1., 19:40

Drew Barrymore: Ezért nem működik a távkapcsolat!

Ha még nem láttad:
Hollywood általában nem azért készít romkomokat, hogy valódi szerelmi kapcsolatokat mutasson nekünk, hanem álmokat látunk, ahol sokszor a szereplők problémái is álomszerűek: elfogadjam-e azt a havi félmillió dolláros állást, vagy maradjak-e Hawaiin havi négyszázezerért. Albérletek helyett kertvárosi luxuspaloták, kezdő asszisztensi munkák helyett kisfőnöki beosztások. A Hétmérföldes szerelemben az a jó, hogy hősei ízig-vérig valóságszagú fiatalok, akik egy nagyon is reális, alkoholgőzös éjszakán gabalyodnak egymásba. A harmincas évei elején még mindig csak gyakornokoskodó Erint és a haverjával egy albérletben csövező Garrettet eleinte mindössze a szex vezérli, és mivel a lány ideiglenesen van New Yorkban, megfogadják, hogy nem szeretnek egymásba. Aztán mégis. De hogyan lehet legyőzni a New York – Los Angeles távolságot?

Miért nézd meg?
Ha voltál már távkapcsolatban, akkor azért, ha pedig még nem, akkor azért, hogy a film mindörökre eltérítsen még a gondolatától is.

Figyeld!
Garrett (Justin Long) albérletében a szomszéd szoba lakója mindent hall, ezért folyton DJ-zik a turbékoló párocskának.

A belgrádi fantom
Duna Televízió, február 2., 21:40

Drew Barrymore: Ezért nem működik a távkapcsolat!

Ha még nem láttad:
Belgrád 1979-ben. Egy hófehér Porsche száguld éjjel az utcákon, hülyét csinálva a helyi rendőrökből. A mániákus gyorshajtó rendbontása ugyan csak csínytevés, de mivel hetekig képtelenek elkapni őt, a nép szemében a szocialista rendszer elleni lázadás szimbóluma lesz az ismeretlen sofőr. A belgrádi fantom afféle féldokumentumfilm. Az esemény valódi résztvevői, rendőrök és gyanúsítottak mesélik el élményeiket a kamerába, viszont a korabeli történéseket színészek és kaszkadőrök segítségével elevenítették fel. Ez utóbbi rész kicsit gyengébbre sikerült, mivel a beszélő fejek sokkal többet elárulnak a sztori jelentőségéről és a jugoszlávok autós szabadságharcosáról.

Miért nézd meg?
Mert mindig jó olyan sztorikat látni, amikor a nép kisembere az orránál fogva vezeti a nagy állami gépezetet. Ráadásul a film igaz történet alapján készült.

Figyeld!
A fantomot alakító Milutin Milosevic mimikáját. Ő az európai Steven Seagal!

Shop-stop 2.
VIASAT3, február 3., 21:10

Drew Barrymore: Ezért nem működik a távkapcsolat!

Ha még nem láttad:
1994-ben egy fekete-fehér, amatőr színészekkel és szinte nulla pénzből készült vígjáték robbant be a köztudatba a Shop-stop képében. A sikert a párkapcsolatokról elmesélt őszinte sztoriknak és az olyan legendás dumáknak köszönhette, mint a „Jó lenne ez a meló, ha nem lennének vevők”. Tizenkét évvel később a rendező, Kevin Smith már befutott Hollywoodban, így szinte képtelenség volt olyan minimalista folytatást készíteni, ami minden rajongónak megfelel. Smith meg sem próbálta. Régi szereplőit, a vegyesbolti eladókat átminősítette gyorséttermi alkalmazottakká, akik egész nap a szexről, a Star Warsról, a Gyűrűk Uráról és mindenféle válogatott marhaságokról beszélgetnek, de itt akad musicalbetét, sztár (Rosario Dawson) és romantikus vígjátéki vonal is, ám meglepő módon lelkületében mégis hű maradt az első részhez. Ráadásul rengeteget lehet nevetni rajta, és ez a legfontosabb, nem igaz?

Miért nézd meg?
Mert a film igazi esszenciája Kevin Smith filmjeinek, azaz a Jay és Néma Bob által sugárzott életérzés itt jelenik meg a legerősebben.

Figyeld!

A film végi szamárshow minden idők egyik legperverzebb vígjátékjelenete, amin ugyan kissé megbotránkozunk, ám rekeszizmaink remegésbe kezdenek.

Számkivetett
TV2, február 4., 19:35

Drew Barrymore: Ezért nem működik a távkapcsolat!

Ha még nem láttad:
A lakatlan szigetre zuhanó menedzser Robinson Crusoe-i története önmagában is megrázó, pláne Péntek hiányában, de az igazi dráma az, amit Robert Zemeckis rendező mesélt egy közönségtalálkozón a filmről. Talán sokan emlékszünk arra, hogy Tom Hanks figurája hivatástudatból megőriz egy kézbesítendő dobozt, hogy a szigetről lelépve végül elszállítsa a megadott címre. A direktor szerint a dobozban egy vízhatlan, napelemes, műholdas telefon volt. Ez nyilván csak szemétkedés, mert a film enélkül is igazán drámai, és a legdrámaibbak nem a szigeten töltött magányos évek, hanem az, hogy hősünk a megmenekülése után képtelen visszailleszkedni a régi életébe. Egy film abból a korszakból, amikor Tom Hanks még nem hakniszínész volt. És most nem arra gondolunk, hogy a szerep kedvéért több mint húsz kilót fogyott.

Miért nézd meg?
Mindig igazi bravúr, ha egy színész egymaga képes két órán keresztül fenntartani a figyelmünket.

Figyeld!
Tom Hanks intim kapcsolatát a Wilson márkájú (és nevű) labdájával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top