Szabadidő

Budapestre érkezik az öntörvényű Chris Rea

A betegsége óta a saját útját járja, de megbecsüli a közönségét, és a régi slágereit is játssza.

Budapestre érkezik az öntörvényű Chris ReaChris Reát legtöbben a jellegzetes hangjáról ismerjük meg, amivel olyan slágereket tett még jellegzetesebbé, mint a Fool (if you think it’s over), a The road to hell, a The blue cafe és a Driving home for Christmas. Ha minden terv szerint történik, ezeket is hallhatjuk majd a budapesti koncertjén februárban.

Bár nagyon sok slágerszáma nincsen, igen termékeny zeneszerző és előadó: huszonöt stúdiólemezt jelentetett meg, melyeket a zeneértők nagy becsben tartanak. Az énekes viszont elhatárolódik néhány korai művétől, mondván, a producerek ki akarták simítani belőle a bluest, és egyfajta Elton Johnt akartak csinálni belőle. Ő ebből persze nem kért, és élesen kritizálta a producert, aki keverte a lemezt.

Megbecsüli a közönségét

Öntörvényűségét csak tovább fokozta, hogy tíz évvel ezelőtt hasnyálmirigy-gyulladást kapott, amit nagyon kockázatos műtéttel lehetett csak gyógyítani. A művész megfogadta, hogyha túléli a betegséget, akkor a saját útját járva megváltoztatja a zenei irányvonalát: az eredmény egy 137 dalból álló hagyományos blueslemez lett. Rea szerint ez az eddigi legjobb műve, és legszívesebben nem is játszaná a régi slágereit, de tisztában van vele, hogy a közönség ezt elvárja tőle.

Bár most legújabb, The Santo Spirito Project című lemezét mutatja be, melyhez két filmet is készített, ha elmegyünk megtekinteni őt és zenekarát a Papp László Budapest Sportarénába, akkor adjuk meg neki a tiszteletet, és a számunkra egyelőre ismeretlen számoknál is tapsoljunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top