Szabadidő

Sasok és sült hurkák – hétvégi programajánló

Különösen színes a felhozatal ezen a hétvégén, madárlestől szerb hejehujáig, Sötét Nagyúrtól a sült vérig mindent megtalálhatnak a vállalkozó kedvűek.

Sasok és sült hurkák - hétvégi programajánlóMadárlesen a sasok birodalmában

Aki ismeri Gerald Durrell munkásságát, és hétvégén a NatGeo természetfilmjeire csorgatja a nyálát, az most régi álmát válthatja valóra: a Madártani Egyesület szakavatott madarászaival terepjáróra pattanhat, és vadon élő sasokat sasolhat a Nagy Magyar Vadonban, azaz a Körös–Maros Nemzeti Parkban. A részletekért túra előtt mindenképp telefonálj az egyesülethez: 30/445-6856

Hol? Találkozó Gyomaendrődön, a Kőrös Hotel parkolójában
Mikor? Február 11., reggel 10-től
Mennyiért? 6000 Ft/fő (ha négyen jelentkeznek)
Ne menj, ha rosszul viseled a hideget és a terepjárón zötykölődést.

Sasok és sült hurkák - hétvégi programajánlóEz a Jóska, ez a Gyurka, ez meg itt a véres hurka!

Imádod a koleszterint? Elepedsz egy kis sült vérért? Akkor a Hatodik Kevi Böllértalálkozót neked rendezték, mert itt mindenből kaphatsz, amennyi csak beléd fér: nem elég, hogy hamisítatlan falusi disznóvágások egész során vehetsz részt, még hagymás sült vért, hurkát, kolbászt, orjalevest, toros káposztát is ehetsz rogyásig.

Hol? Túrkeve, a Thermália Apartman területe, Kuthen király utca 11.
Mikor? Február 11., egész nap
Mennyiért? 400 Ft/fő (14 év alatti gyerekeknek ingyenes)
Ne menj, ha koleszterinszegény diétára fogott az orvos!

Sasok és sült hurkák - hétvégi programajánlóFarsang a Sötét Nagyúrral a Katica-tanyán

Ha gyerekeid kenik-vágják a Star Wars összes fejezetét, farsangra Padmé Amidalának vagy Ben Kenobinak öltöznének legszívesebben, plusz még a tanyasi gazdaság rejtelmei is ellenállhatatlanul vonzzák őket, akkor kötelező a Katica-tanyára utaznotok, hogy megnézzétek a Sötét Nagyurat tehénfejés közben.

Hol? Katica-tanya, Patca faluvég, Somogy megye.
Mikor? Február 12., délután 3-tól.
Mennyiért? 1000 Ft/fő
Ne menj, ha gyerekeid irtóznak a patás kérődzőktől.

Sasok és sült hurkák - hétvégi programajánlóBalkáni hejehuja hajnalig

Unod már a telet, és a fele királyságodat adnád egy kis délvidéki pörgésért? Akkor irány a Merlin Színház, ugyanis szombaton fellép a szerb Apsolutno Romantično együttes (tudjátok: harmonika, rézfúvósok meg ami kell), utánuk pedig hajnalig balkáni mulatós zenékkel szórakoztatják a nagyérdeműt!

Hol? Budapest, Merlin Színház, Gerlóczy u. 4.
Mikor? Február 11., este 10
Mennyiért? 2000 Ft/fő
Ne menj, ha inkább csendben relaxálnál otthon.

Sasok és sült hurkák - hétvégi programajánlóValentin-napi andalodás énekes sztárokkal

Az évnek ebben a szakában kötelező egy kis Valentin-napi programot is ajánlanunk nektek, úgyhogy parancsoljatok: a miskolci Generali Arénában Nagy Valentin Ünnepet rendeznek, ahol olyan csodás előadók ringatnak mindenkit szerelmes hangulatba, mint például Fenyő Miki, Vastag Csaba és Fluor Tomi. Úgyhogy aki úgy érzi, mindenképp rózsaszín szerelemorkánban kell töltenie a hétvégét, annak ez a megfelelő buli!

Hol? Miskolc, Generali Aréna
Mikor? Február 12., este 6 órától
Mennyiért? 2500–2900 Ft/fő
Ne menj, ha émelyegsz a rózsaszín szerelmes hangulattól, vagy ha nincs kedved két kicsi legót hallgatni.

Korizás, korizás, korizás!

Sasok és sült hurkák - hétvégi programajánlóKell-e mondanunk, hogy a hétvégén az országban körülbelül pont ezer helyen lehet korcsolyázni? Aki konkrét helyszíneket szeretne, annak tessék, itt van néhány: Fonyódon február 11-én jégkarnevál lesz, Balatonfenyvesen február 11-én jeges parti, a Vonyarci Jégrandit is ekkor rendezik, Balatonfüreden az Esterházy-strand is jeges, és Balatonalmádiban is van egy remek jégpálya. Száz szónak is egy a vége: korcsolyára, magyar!

Drága olvasóink! Ha már megfogadjátok tanácsainkat, és elmentek korizni a hétvégén, akkor fotózzátok is le magatokat, és küldjétek be a képet a szerkesztőségnek az nlcafe@sanomamedia.hu címre. A legjobb képeket közzétesszük!

Hol? Szinte mindenhol az országban
Mikor? Szombaton és vasárnap egész nap
Mennyiért? változó
Ne menj, ha… Nincs mentség, menni kell!
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top