Szabadidő

Kicsordulnak az érzelmek a tévéből

Lehet ugyan másképp értelmezni, de ezen a héten a tévéfilmek határozottan a szexről szólnak. Mel Gibson a szerelme kinyírásáért robbant ki háborút, Steve Carell a szüzességét szeretné elveszíteni, a csajok a Sakáltanyában pedig őrült tempóban bolondítják magukba a férfiakat. Ezt nézd a héten!

Schmidt története
m1, február 14., 20.15

Ha még nem láttad:
Furcsa egy mozi a Schmidt története, mert túl sok dolog nem történik benne. Egy férfi nyugdíjba megy, meghal a felesége, és rájön, hogy az egész eddigi életét valódi emberi kapcsolatok nélkül töltötte. Útra kel egy lakókocsival, hogy meglátogassa a lányát és útközben kellemes emlékekkel gazdagodjon, de az igazi megvilágosodást nem ez hozza, hanem egy televíziós hirdetés, ami által emberünk képletesen örökbe fogad egy afrikai árvát, és leveleket küld neki az életéről. Lehetne ez a film pokolian giccses vagy iszonyúan unalmas is, de főleg a főszereplő Jack Nicholsonnak köszönhetően inkább mélyen emberi és szívet melengető élmény.

Miért nézd meg?
Sok más idős színészzsenihez hasonlóan Jack Nicholson is felvette pár éve a ripacs üzemmódot, és a Schmidt története az utolsó olyan filmje, melyben a régi önmagát idézi.

Figyeld!
Jack Nicholson fürdőzését Kathy Batesszel. A flörtölés idős korban is jót tud tenni az embernek.

Brüno
HBO2, február 15., 23:45

Ha még nem láttad:

Talán sokan emlékeznék még a pillanatra, amikor az MTV egyik nagyszabású díjátadóján egy szőke hajú, angyalnak öltözött fickó kötélen repült át a gálaterem felett, majd beakadt, és belezuhant Eminem ölébe úgy, hogy a fenekével a fehér rapper arcához dörgölőzött. A műbotrány alapozta meg Brüno, a meleg osztrák divatriporter saját filmjének kampányát. Brüno egyike Sacha Baron Cohen karaktereinek (lásd még Ali G-t és Boratot), akiket a komikus arra használ, hogy botrányt keltsen, és ezáltal röhögtesse halálra nézőit. Ezúttal a konzervatívabb emberek homofóbiáját próbálja pellengérre állítani. Ehhez ismét interjúkat és riportokat használ, melyek közül zseniális, amikor egy lelkésszel le akarja szoktatni magát a rossz homoszexuális szokásairól, vagy amikor beáll pankrátornak, hogy a déli suttyók is láthassanak némi meleg erotikát.

Miért nézd meg?
Mert Sacha Baron Cohen filmünkben annyira gátlástalanul komédiázik, hogy csodálkozunk azon, hogy megúszta valódi verés nélkül a forgatást.

Figyeld!

A filmben agyonreklámozott, nagy érdeklődéssel várt interjú Harrison Forddal valóban feledhetetlen.

40 éves szűz
TV2, február 16., 21:00

Ha még nem láttad:

2005-ben Judd Apatow rendező és csapata ezzel a mozival vált új és izgalmas színfoltjává az amerikai komédiáknak. Ez a film – mint a későbbiek – is egy csapatnyi felnőni képtelen felnőttet mutat be, teli van zseniális dumákkal, a párkapcsolatok kialakításának és megtartásának nehézségeire épül, és nem elhanyagolható mennyiségű füvezős poén is akad benne. Olyan sztárokat köszönhetünk neki, mint Steve Carell, Seth Rogen vagy Paul Rudd, a film végi Hair-betét pedig bárkinek meghozza az életkedvét még –15 fokban is, pedig korábban azt hittük, hogy egy negyvenévesen is szűz pasi élete nem lehet túl vidám.

Miért nézd meg?

A szüzességet elvesztős komédiák többnyire a gimis és egyetemista közönségnek szólnak, de a 40 éves szűz ezt a problematikát úgy tárgyalja, hogy a felnőtt közönség is kiválóan szórakozzon.

Figyeld!

A film legjobb poénja, amikor Seth Rogen azt ecseteli hosszan Carellnek, hogy mit csinált hétvégén Mexikóban, és az egésznek mi köze a lovakhoz…

Sakáltanya
Cool, február 17., 21:15

Ha még nem láttad:
Kisebb csoda, hogy anno a Sakáltanya főszerepére nem egy aktuális popcsillagocskát választottak ki, hiszen a vidékről a nagyvárosba költöző, és popzenei karrierről álmodozó (de végül egy bárban fellépő) lányka sztorija olyan, hogy Rihannától Britney Spearsig bárki megnyalná a tíz ujját után. Néhányan (Britney, Christina…) később el is készítették a saját verziójukat a témára (Álmok útján, Díva). Az, hogy a Sakáltanya az összes kliséje ellenére mégis működik, leginkább Jerry Bruckheimer producernek köszönhető, aki már a Flashdance-ben bizonyította, hogy egy ilyen látszólag apró sztorit is tud dögösen prezentálni, és ehhez nem is volt szükség másra, mint jó pasikra, jó csajokra, valamint egy csokornyi dögös betétdalra.

Miért nézd meg?

Mert ritka az olyan igazi girl power film, ami tökéletesen alkalmas egy csajos estére bemelegítésnek, hogy utána ki lehessen szabadulni az éjszakába.

Figyeld!
LeAnn Rimes Can’t Fight the Moonlightjának taktusaira nem csak a filmbéli lányoknak lesz táncolhatnékja.

A rettenthetetlen
RTL Klub, február 18., 22:30

Ha még nem láttad:
Az Oscar-díjas mozi szerencsére nem csak azért érdekes, mert Mel Gibson végig szoknyában szaladgál benne. A skótok legnagyobb szabadságharcosáról regélő alkotás volt az egyik első olyan film, ami olyannak mutatta a háborút, amilyen: véresnek, kegyetlennek, nem riadva meg a szélsőségesen durva képsoroktól sem. A film ennek ellenére mégsem egy vérengző alkotásként marad meg a fejekben, mivel az elnyomott skótokkal végig együtt érzünk, az angol király politikai játszmái pedig adnak egy plusz töltetet is a sztorihoz. Epikus, szép történet szerelemről és háborúról, amiben Gibson még képes volt megmutatni, hogy akad a lelkének egy szelídebb oldala is.

Miért nézd meg?
Mert történelmi háborús dráma mivolta ellenére annyi érzelem és romantika van benne, amennyit nem néztünk volna ki Mel Gibsonból még a fénykorában sem.

Figyeld!

Amikor Mel Gibson skót serege bepucsít, és felhúzza a szoknyát az angol sereg előtt. Ennyi pucér férfifeneket soha korábban nem lehetett egy képen látni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top