Szabadidő

Oscar-díjat az állatoknak!

Amíg mindenki arról beszél, hogy Meryl Streep vagy George Clooney mekkora színész, Hollywood négylábú sztárjainak esélye sincs a komolyabb elismerésekre. Az NLC szeretné kárpótolni őket, ezért most bemutatjuk a tavalyi év azon állati alakításait, melyek akár Oscart is érdemelnének.

Uggie
Fajta:
Jack Russell-terrier
Film: The Artist – A némafilmes
Jean Dujardint és Bérénice Bejót ugyan jelölték a filmbéli alakításukért, de a film legnagyobb csillagát simán kihagyták. Ha Uggie benne van egy jelenetben, mindenki rá figyel. Hitelesen tud elájulni, szégyenkezni, ugatni, ugrani és életet menteni a kamerák előtt. A lenti videóban láthatjuk a tavalyi esztendő egyik legnagyobb felfedezettjét munka közben:


Joey

Fajta:
Film: Hadak útján
Joey, a telivér alakításában az a legszebb, hogy a fiatal farmer lovát valójában hét különböző, ám egymásra nagyon hasonlító állat alakította. „Nem gondoltam volna, hogy egy ló képes igazi érzelmeket átadni a vásznon, pedig így történt. A dolog titka a castingban rejlett. Minden feladatra olyan lovat kellett találnunk, amiben ő a legjobb” – mesélte büszkén Steven Spielberg a színészeiről. Ha megnézzük az alábbi jelenetben Joey tekintetét, akkor nem lesz kétségünk afelől, hogy a rendező egy cseppet sem túlzott:

 

Oscar-díjat az állatoknak!Blackie
Fajta: doberman
Film: A leleményes Hugo
Kisebb fajta versengés volt idén Uggie és Blackie között. A The Artist – A némafilmes kutyáját Martin Scorsese azzal vádolta (persze csak viccből), hogy cseppet sem tehetségesebb az ő mozijában, A leleményes Hugóban látható Blackie-nél, és a nézők csak azért szeretik jobban, mert Blackie a filmben gyerekeket terrorizál. Pedig tudni kéne, hogy egy hiteles gonosz alakítása is legalább annyira fontos a filmben, mint a pozitív hős… Blackie arca 3D-ben mindenesetre bármelyik gyerek halálra ijesztésére tökéletesen alkalmas.

 

 

 

 
Winter
Fajta: delfin
Film: Delfines kaland
Szokták azt mondani, hogy önmagadat eljátszani a legnehezebb a vásznon. Nem csoda, hogy a filmművészetben olyan kevesen próbálkoznak ezzel. Winter, a protézisuszonnyal rendelkező delfin tökéletesen oldotta meg a feladatot, és valóban rendkívül megható volt őt látni, amint a sérüléséből felépülve, egy technikai csoda segítségével újra teljes értékű delfinéletet élhet. A film alatt nem csak a gyerekek könnyeztek.

Caesar
Fajta: csimpánz
Film: A majmok bolygója – Lázadás
Tudjuk, hogy Caesar kisebb csalással van csak itt a „legjobb állatszereplő” képzeletbeli kategória jelöltjei között, mivel digitális technológiával készült, és valójában egy ember alakítja, de mivel szegény Andy Serkist az emberek közül a masszív kampányolása ellenére kizárták, legalább az állatszereplők között ott a helye. Caesar, az emberek között nevelkedett csimpánz már annyira hiteles és életszerű, hogy szinte lehetetlen megkülönböztetni egy valódi állattól, és amikor ő a vásznon van, az összes emberi szereplőt elhomályosítja. Íme egy videó arról, hogyan alakították át Andy Caesarrá.

És a többiek:

Oscar-díjat az állatoknak!Tai, az elefánt
Hány lány irigykedhetett tavaly Taira? Az elefánt ugyanis abban a kegyben részesült, hogy bármikor megpuszilhatta Robert Pattinsont a Vizet az elefántnak című cirkuszos love story forgatásán. Ehhez képest már szinte jelentéktelen statisztamunka, hogy Tai tavaly Kevin James oldalán is szerepelt A gondozoo című vígjátékban.

Macska
Szegény macskának még csak saját név se jutott A tetovált lány amerikai változatában, pedig a film legjobb poénjai hozzá kötődnek. Daniel Craig simán csak macskának szólítja a házába bekéredzkedő cicust. Sajnos a film egyik legsokkolóbb pillanata is róla szól: egyik reggel a titokzatos sorozatgyilkos kibelezve hagyja őt ott Craig házának küszöbénél…

Oscar-díjat az állatoknak!A hód
A hódkóros hódja ugyan első ránézésre egy kesztyűbáb Mel Gibson kezén, de a filmből kiderül, hogy saját személyisége van, ami ráadásul sokkal erősebb Gibsonénál. Ilyen az, amikor a farok csóválja a kutyát.

Lenin
Ugyan az S. O. S. Love! című borzalomra nem szívesen emlékszünk vissza, de kétségtelenül volt egy emlékezetes szereplője, aki már a plakátokon sokkolta a nézőket nem mindennapi külsejével. Lenint, a kopasz macskát ráadásul gazdája nem átallotta különböző kiegészítőkkel (pl. angyalszárnyak) egyedivé varázsolni.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top