Szabadidő

Zsiráf született a Fővárosi Állatkertben

170 centivel született, és már szopik: a kis zsiráfborjú vasárnap jött világra, de máris látogatható.

Zsiráf született a Fővárosi ÁllatkertbenÍgy már hat zsiráffal találkozhatnak a látogatók. A legifjabb zsiráf vasárnap reggel, nem sokkal 7 óra után jött a világra, ám az első napon a gondozókon kívül még nem sokan láthatták. Délelőtt tízre a jövevény már nemcsak lábra állt, hanem szopott is, így hamar kiderült, hogy nem lesz szükség semmiféle mesterséges beavatkozásra. Azt már tudni lehet, hogy hím, és hogy 170 cm magas. Nevet még nem kapott, az Állatkert ehhez várhatóan a közönség segítségét fogja kérni.

Az újszülött és az anyaállat jelenleg a zsiráfok elhelyezésére szolgáló belső tér kifejezetten ilyen esetekre kialakított, elkülönített istállórészében tartózkodik, a többi zsiráftól elválasztva. Az elkülönítőre néző betekintő ablakon át a közönség már mától láthatja az újszülöttet.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben 1868 óta élnek zsiráfok. Az első állatot még Ferenc József ajándékozta – Erzsébet királyné közbenjárására. Az azóta eltelt idők során – a mostani kicsit is beleszámítva – összesen 26 zsiráfborjú látott napvilágot Budapesten.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top