Szabadidő

Jobbnál jobb hétvégi programok egy ezres alatt

Nyomozz bűnjelek után Budapest belvárosában, kocsonyázz Miskolc főterén, vagy éld át újra a gyerekkorodat a Telhetetlen méhecskével!

Jobbnál jobb hétvégi programok egy ezres alattII. Krimifalók Napja

Ha a kedvenc sorozathősöd Dexter vagy Walter White, és előre megfejted a bűnügyeket bármelyik CSI-ban, akkor neked találták ki a Krimifalók Napját, ahol igazi magánnyomozóval, terrorelhárítóval, kriminálpszichológussal is találkozhatsz, és a helyszínelés nagymestereitől kérdezhetsz. Csináltathatsz magadról rabosító fényképet, kipróbálhatod, milyen golyóálló mellényben feszíteni, és az igazán elszántak részt vesznek a délelőtt induló nyomozáson is. Ezen a városban mászkálva fejthetsz meg egy borzasztó bűnügyet, ha megtalálod az elrejtett nyomokat és bilincseket.

Hol? Odeon Lloyd Mozi, Budapest, Hollán Ernő u. 6.
Mikor? Február 25. 10:00–19:00.
Mennyiért? 500 forint, 14 év alatt ingyenes.
Ne menj, ha neked a Jóbarátok az eseted.


Jobbnál jobb hétvégi programok egy ezres alattMiskolci Kocsonyafesztivál

Aki Miskolc környékén lakik, annak valószínűleg nem kell nagyon bemutatni a Kocsonyafesztivált, amit most tartanak meg tizenkettedjére. Szombattól az egész belváros megtelik látványosságokkal, és a kanalakban rezgő kocsonyák élvezete mellett önthetünk magunknak kocsonyabékát, ugrálhatunk P. Mobilra vagy Bëlgára, vagy ha inkább a téli hurkák ellen küzdenénk, akkor indulhatunk a télűző kocsonyafutáson.

Hol? Miskolc, belváros
Mikor? Február 26., vasárnap 10:00-től.
Mennyiért? Ingyenes.
Ne menj, ha már túl sokszor voltál.

Jobbnál jobb hétvégi programok egy ezres alattI. Győri Böllérnapok

Az ország másik végében egy új gasztrofesztivál indul, amit a disznóvágás ihletett. Az első Győri Böllérnapokon kivételesen nyugodtan indíthatjuk pálinkával a napot, a szombati böllér- és a vasárnapi kolbásztöltő versenybe akár a látogatók is beszállhatnak, és szombat este Király L. Norbert is dalra fakad a nagyszínpadon.

Hol? Győr, Aranypart, Lapos tanszék mellett
Mikor? Február 24–26.
Mennyiért? Ingyenes.
Ne menj, ha sajnálod a disznókat.

 

 

Jobbnál jobb hétvégi programok egy ezres alattTélbúcsúztató a Telhetetlen méhecskével

Ha esetleg még csak diafilmen láttad kiskorodban a Kiskakas gyémánt félkrajcárját vagy a Telhetetlen méhecskét, akkor most a gyerekekkel együtt nézheted meg moziban Macskássy Gyula meseklasszikusait az Örökmozgó farsangján. A 10:00-től, 12:00-től és 14:00-tól induló vetítéseken játsszák még Két bors ökröcskét és az Uhuka, a kis bagoly című rajzfilmet is, és a szünetekben egy japán–magyar animációsfilm-készítő tart rajzos foglalkozást a gyerekeknek.

Hol? Örökmozgó Filmmúzeum, Budapest, Erzsébet krt. 39.
Mikor? Február 25.
Mennyiért? Felnőtteknek 800 forint, álarcos és beöltözött gyerekeknek ingyenes.
Ne menj, ha a gyereked nem adja alább Batmannél.

Jobbnál jobb hétvégi programok egy ezres alatt10 Perc Egyensúly Fesztivál

A derékfájásra és a stresszre is megoldás lehet egy kiadós jógázás, és ebben segít eligazodni a 10 Perc Egyensúly Fesztivál jógabemutatókkal és villámelőadásokkal. Ki lehet majd próbálni a gyerekjógát, a kismamajógát és a baba-mama jógát is, és a nap végén Szalóki Ági ad koncertet. A jegy árával pedig a Keljfeljancsi mozgásfejlesztő gyerekprogramot támogatod.

Hol? Millenáris Fogadó, Budapest
Mikor? február 26., vasárnap 10:00-től
Mennyiért? 500 forint, 14 év alatt ingyenes
Ne menj, ha már így is túl laza vagy.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top