Szabadidő

Őket kell Fridinek legyőznie

Az induló Legyen Ön is milliomos!-ban Friderikusznak nem csak Vágó István árnyékával kell megküzdenie, a nagyvilágban kiválóbbnál kiválóbb tévés személyiségekre bízták a műsort. Vajon van esélye a mi Fridinknek?

A játékot eddig 81 különféle változatban játszották a nagyvilágban, amiből 37 verzió a cikkünk megjelenése idején is létezik. A 81 verziót eddig 139 műsorvezető vezette, és Friderikusz Sándor lehet a 140. a sorban. Vajon a humorra és beszélgetésekre építő műsorvezetésével fel tud zárkózni a nagy elődökhöz?

A filmsztár
Név: Amitabh Bachchan
Ország: India
Ősz haj, ősz szakáll, szemüveg. Az indiai Vágó Istvánt Amitabh Bachchannak hívják, és a fickó olyan elképesztő szupersztár Ázsiában, amit emberi ésszel nehéz felfogni. Amitabh színészként kezdte még a hetvenes években, és hamar Bollywood legnagyobb csillagává vált, mely státuszát mind a mai napig meg tudta őrizni. 2000-ben Bachchan elvállalta a műsor helyi változatának (Kaun Banega Crorepati) vezetését, amit évekig sikerrel vitt, de egy súlyos betegség miatt 2005-ben kényszerpihenőre vonult. Színészi kvalitásait kihasználva ha kellett, drámát csinált, de ha kellett, könnyedén tudott humort is csempészni a játékba. A Gettómilliomos című filmben az egyik kérdés a Legyen Ön is milliomos! székében direkt róla szól, és ő az a filmsztár, akinek az autogramjáért a főhős fülig szarosan rohan át az emberek tömegén.

Fridi esélyei: Bár Fridi is nagy formátumú személyiség, Bachchan karizmája és népszerűsége utolérhetetlen. Abban viszont jobb lehet, hogy Fridinél inkább előtérbe kerülhet a játékosa, és a műsor talán kevésbé fog a műsorvezetőről szólni.


Az apuka

Név: Chris Tarrant
Ország: Egyesült Királyság, Írország
A jelenleg hatvanhat éves, mindig kifogástalan öltönyöket viselő brit úriember az a figura, aki meghatározta, hogy milyen műsorrá váljon a Legyen Ön is milliomos! Ő volt a show első műsorvezetője, aki 1998-ban népszerűvé tette a formulát, és az olyan kérdései, mint a „Biztosan ez a végső válasza?” igazi klasszikussá váltak, amit a vetélkedő különböző országbeli mutációi is rendre átvettek tőle. Tarrant fáradhatatlan fazon, hiszen 1998 óta megszakítás nélkül vezeti a show-t az Egyesült Királyságban, és amikor Írországban létre akarták hozni a helyi változatot, annak a műsorvezetői székébe is beleült. Kicsit hideg, kicsit távolságtartó, de kiválóan tudja manipulálni a játékot és a játékost. Ő a nagybetűs JÁTÉKMESTER.

Fridi esélyei: A játék alapítóját és legnagyobb mesterét legyőzni szinte lehetetlen. Nem is érdemes törekedni rá.

A kvízdáma
Név: Meredith Vieira
Ország: Egyesült Államok
Bár voltak próbálkozások más országokban (pl. Kanada, Norvégia) is arra, hogy nő vezesse a Legyen Ön is milliomos!-t, ez hosszú távon csak az amerikai Meredith Vieirának jött össze, aki 2002 óta háromgyerekes családanyaként megszakítás nélkül vezeti a show-t. Fura módon az ő karrierje hasonlít a legjobban Friderikusz Sándoréra. Igazi tévés újságíró, aki a szórakoztató műsorok mellett mindig igyekszik valamilyen komoly műsorral is lekötni magát, ami nem csoda, hiszen a pályafutását nyomozó riporterként kezdte. A vetélkedővel párhuzamosan jelenleg is fut a Dateline című műsora az NBC-n, ami egy bűneseteket feldolgozó magazinműsor, és 2006 óta viszi nagy sikerrel.

Fridi esélyei: Meredith nagyon is tisztában van azzal, hogy női műsorvezetőként kuriózumnak számít a show történetében, és ha kell, erre szívesen rá is játszik. Tud kedves, anyáskodó is lenni, de ha egy jóképű játékos libben be hozzá, akkor nem rest vele élő adásban flörtölni sem (lásd a lenti videónkat). Fridit ilyen tekintetben talán nem lenne szerencsés hasonlítani hozzá, de abban talán legyűrheti Meredithet, hogy jobban érdeklik a játékosai.

A bájgúnár
Név: Aryan Khan
Ország: Afganisztán
Aryan Khan a maga harmincegy évével a show legfiatalabb műsorvezetőinek (2008 óta vezeti a műsort) egyike, de igazából nem ettől válik különlegessé. Aryan a show-ba popénekesként, musicalsztárként, harcművészként és sikeres modellként érkezett, és már ez a nem mindennapi múlt is predesztinálta őt arra, hogy valami egészen rendkívülit alkosson a show történetében. A műsorvezető minden egyes adást egy dal eléneklésével kezd (nem mindig ugyanazt énekli), ami jobbára arról szól, hogy milyen kvalitások szükségesek ahhoz, hogy valaki milliomossá váljon. A férfi emellett híres arról is, hogy a legváltozatosabb ruhában és arcszőrzettel vezeti az adást. Ült már be a székbe bőrszerkóban, öltönyben, de ha úgy tartja kedve, a helyi népviseletet sem veti meg. Rendszeresen ölelgeti játékosait és a műsorból igazi egyszemélyes előadást csinál.

Fridi esélyei: Ha nem tanul meg énekelni, táncolni és nem fiatalodik pár évet, Afganisztánban biztosan nem tudná letaszítani a trónról Aryant, de talán nincsenek is ilyen ambíciói.

A sportember
Név: Eddie McGuire
Ország: Ausztrália
Ha megpróbálnánk összegyúrni Palik Lászlót és Gundel Takács Gábort, plusz még kicsit hizlalnánk is őket, valószínűleg hasonló végeredmény születne, mint az ausztrál Eddie McGuire, aki kisebb megszakításokkal már 1999 óta vezeti a műsort a távoli kontinensen. A pályafutását sportújságíróként kezdő McGuire Palikhoz hasonlóan a szerzett kapcsolatait kiválóan használta fel az üzleti életben. McGuire jelenleg a Collingwood Football Klub és a Melbourne Stars elnöke, számos sporttal kapcsolatos vállalkozás tulajdonosa, és mindemellett arra is jut energiája, hogy a Herald Sun című lapban rendszeresen publikáljon, és a Legyen Ön is milliomoson kívül nagy sikert arasson az Egy a száz ellen című vetélkedővel is. És ha mindez nem lenne elég: hősünk sportkommentátorként is rendszeresen tevékenykedik. Fogalmunk sincs, hogy lehet minderre ideje…

Fridi esélyei: McGuire igazi újító, aki a „Biztosan ez a végső válasza?” formulát sem használta, hanem kitalált valami újat („Bezárjuk?”), amit később az új-zélandi kollégája is átvett tőle. Főképp csipkelődő humoráért szeretik, de hasonló kvalitásokért Fridinek sem kell a szomszédba mennie.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top