Szabadidő

“Szülés után sem álltam le”

Kovács Patríciával és Fenyő Ivánnal járt a Színművészeti Főiskolára Mazányi Eszter, de a legnagyobb szerepét két gyerek után kapta a Marslakókban, mint a sorozat szexi dögje. Mostanáig újságíróként dolgozott.

Szülés után sem álltam leHogy telik ez a heted?

Az egyik felében reggel nyolctól este nyolcig stúdióban, a másik felében külső jeleneteket veszünk fel a város különböző pontjain. Múlt héten vonatoztunk, most lovardában voltunk, viszonylag sok időt töltünk levegőn. Amúgy az időjárás ahol lehetett, kitolt velünk, a hó sokszor szinte ellehetetlenítette a forgatást. Most jól jön a napsütés, fáztunk eleget. Korábban felborítottak egy kocsival, kipróbálhattam, milyen egy igazi baleset, hát nem hiányzik, az biztos. Ez most nem egy akciódús hét, inkább a történet halad, és végre együtt van a hat főszereplő. Sokan kérdezik, hogy milyen együtt dolgozni, és szinte lehetetlen volt rá válaszolni, de most úgy néz ki, menni fog.

Most még jobban nézel ki, mint a szülés előtt. Ezt hogy sikerült elérni?

Könnyebb egy stábbal az ember háta mögött jól kinézni, ráadásul a folyamatos hajtás biztosan karcsúsít. Vadas Mariann, a stylist mindig a szexi dögöt emlegeti, gondolom, ezt azért találták ki, hogy valahogy ellenpontozzák a gyakran idegesítő vibrálásomat. Amennyire tőlem telik, igyekszem megfelelni ennek a dög képnek. De még így sem tudom, mennyire lesz szerethető karakterem, csak bízom benne, hogy nem fognak zsigerből gyűlölni.

Előírták, hogy hány kiló legyél?

Kérték, hogy fogyjunk, de nem vésték kőbe, mennyit. Szó se volt arról, hogy mínusz húsz kiló nélkül ne gyere, mert nem kapod meg a szerepet. Teljesen reálisak voltak az elvárások, és nem titok az sem, hogy a kamera kövérít, ráadásul idősebb vagyok a szerepemnél. Itt nem egy kétgyerekes anyát játszom, hanem egy szingli csajt. Ezért sportoltam és fogyókúráztam is. Ráadásul most úgyis annyit stresszelünk és dolgozunk, hogy enni sincs időnk. Viszont már sportolni sem tudok eljárni.

Mit kell még bevetned a sajtóban emlegetett dupla melltartó hordásán túl, hogy hozd a szexmacskát?

A dupla melltartót elvetettük. Ahogy a plakátokon kinézek, az több, mint amit a karakter a sorozat mindennapjaiban bevethet, azért mi sem akarunk teljesen elrugaszkodni a valóságtól, sőt. 

Milyen, hogy most az óriásmelledről írnak, miután te is celebes bulvárhíreket gyártottál korábban?

Furcsa, kivagyok tőle, de ezzel nem tudsz mit csinálni. Ezeket a híreket nem én generálom, de meg kell értsem, hogy a sorozatnak kell a felhajtás. Meg kell hajtanom a fejemet előtte, mert vannak a hiúságomnál fontosabb szempontok. Annyi előnyöm van, hogy pontosan tudom, hogy is működik ez, de nem hiszem, hogy két év múlva felhívom valamelyik bulvárlapot, hogy majdnem betörtek a szomszédomhoz. Na jó, a volt főnökömre lehet, hogy mégis rácsörgök.

A gyerekeid mit szóltak, hogy anya benne lesz a tévében?

Amíg nem valamelyik kedvenc rajzfilmjükben vagyok szereplő, addig azért nem nagyon fogja lázba hozni őket. Még nem láttak, meg amúgy sem gondolom, hogy ők lennének a célközönség. Nyilván furcsa lesz nekik, amikor először látnak.

Leülsz velük megnézni?

Mivel 12-es karikás, még egy darabig nem lehet, ami nem feltétlenül baj.

Hiányzol már nekik? Hogyan küszöbölitek ki a hiányodat, amióta napi tizenkét órát dolgozol?

A férjem vigyáz ilyenkor rájuk, próbálnak szegények beleszokni, és én is igyekszem odafigyelni rájuk. Még nem szóltak, de már csúnyán néznek néha rám, viszont állítólag fél év alatt beáll a forgatás, és onnantól, reméljük, könnyebb lesz.

Szülés után sem álltam leElég pörgős csaj vagy, hogy bírtad a szülés után az otthon ülést?

Viszonylag nehezen, és úgy gondolom, igen extrémen. Sokat mentem háromkerekű babakocsival, görkorival, igyekeztem akkor sem megállni. A játszótéren együtt hintáztunk, ilyesmi.

Bár legtöbbet újságíróként dolgoztál, előtte a Színművészetire jártál. Kik voltak az osztálytársaid?

Kovács Patrícia és Fenyő Iván osztályába jártam. Ritkán találkozom velük, de ez azért van, mert nem nagyon forgunk ugyanabban a közegben. Ez ilyen hollywoodi duma, de a mai napig nagyon szeretem azt a társaságot, ezért sem mélyültem el komolyabban a kulturális újságírásban, túlságosan elfogult vagyok egy csomó mindenkivel szemben a szakmában. Bár néha hiányzott a színpad, azért én vártam, hogy megtaláljon a nekem való szerep. A Marslakók főszereplője pedig tényleg sok szempontból hasonlít rám, a filmezés iránt érzett szerelem mellett emiatt is csinálom az egészet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top