Szabadidő

Új sorozatokkal kényeztet a tévé

Al Bundy után egy nagycsaládos antiapuka mutatkozik be, és jön a szőke nő, aki felcsapott CIA-ügynöknek. Nem fogunk unatkozni.

Ha beindulsz a rejtélyekre és a csavaros bűntényekre, akkor biztosan lesz miből válogass idén tavasszal. Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója szerint sokan vannak ezzel így, még a nőknek is több krimire van étvágyuk, mint vígjátékra.

Ülve helyszínelők vagy konzervnevetés?

Ezzel azért nem minden olvasónk ért egyet, ahogy Kanapétigris nevű kommentelők is jelezte: „Szinte semmi más nem is megy. Ilyen helyszínelők, amolyan helyszínelők, állva helyszínelők, ülve helyszínelők, hason helyszínelők, unom, hogy folyton boncolt és oszló hullák, bűntények borítják el a képernyőt!” Sokan viszont osztják a krimiőrületet. „Hű, de jó lenne, ha valami bárgyú marhaság menne esténként mondatonként megtűzve a konzervröhögéssel egyetlen poén nélkül. Akkor inkább századszorra is a CSI valamelyik változata” – helyeselt Bucimaci. A krimik és hasonló csavarok mellé azért szerencsére kapunk családi sorozatot, retrodrámát és telenovellákat.          

Grimm
Február 10-től a Tv2-n

Milyen új sorozatok mennek a tévében?

Ha valaki szereti a krimisorozatokat és a farkasemberes történeteket, akkor neki találták ki a Grimmet, ami a kettőt egyszerre kínálja a péntek esti borzongásra vágyóknak. Gyerekkorunk meséinek sötét oldalát mutatja meg a sorozat, amiben Nick Burkhardt gyilkossági nyomozó vadászik a természetfeletti lényekre.

Tappancs, a mesterdetektív
Február 15-től, Story4
Az egyetlen új, pozitív családi sorozat főszereplője Tappancs, a terrier, aki annak ellenére vesz részt nyomozásokban, hogy nem rendőrkutya. A sorozat egy  kétgyerekes család életéről szól, amit az tesz mozgalmassá, hogy az anyuka rendőrnő, és néha a család is bekapcsolódik az ügyek megfejtésébe.

Pan Am
Február 19-től a FEM3-on

Milyen új sorozatok mennek a tévében?

Most, hogy a Malév csődje után mindenki a repülésre szegezi szemét, itt a pilóták és a légi kísérők aranykoráról szóló 2011-es sorozat. Az egész kicsit giccsesnek tűnhet, mert túl sok a mosoly meg az elegáns kéztartás, a csillogó fehér fogak és tökéletes frizura pedig már a hetedig percben nagyon idegesítő, de valahogy összeáll az egész. Miután az ember rájön, hogy ezek a csajok tényleg így néztek ki, így éltek a 60-as években, elkapja a hangulat. Az kimondottan boldogító tényező, hogy nincsenek feldarabolt hullák és túlhajszolt igazságügyi orvostanszakértők. Kár, hogy csak egy évadot forgattak belőle.

A cég
Február 19-től az AXN-en

Milyen új sorozatok mennek a tévében?

A történet az 1993-as A cég című film folytatása, amiben Tom Cruise-t fiatal ügyvédként szipkázta be a maffia, de bekeményített, és az FBI segítségével megbuktatta őket. A sorozat tíz évvel később veszi fel a fonalat, amikor az ügyvéd kilép a tanúvédelmi programból, és ügyvédi irodát nyit. Erre viszont elkezdenek kellemetlen figurák visszaszivárogni a múltból. Az új életet kezdő ügyvédet Josh Lucas, a Poseidon főszereplője játssza, a felesége a seriff szeretője a Deadwood című sorozatból, és a testvére barátnőjét az énekesnőként és bevállalós színésznőként is ismert Juliette Lewis alakítja.

Teresa

Február 20-tól RTL Klub

Milyen új sorozatok mennek a tévében?

A telenovellában utazóknak két mexikói darabbal is kedveskedik tavasszal a csatorna, a Marichuy, a szerelem diadalát már adta a Prizma tévé, de utána jön a Teresa is, amiben egy szegény lány bárkin átgázol azért, hogy soha többé ne kelljen semmiben nélkülöznie. Eszközként természetesen kapóra jönnek különböző gazdag férfiak. A sorozat 89-es eredetijében még Salma Hayek játszotta a főszerepet, mielőtt befutott volna egy országgal arrébb.

Tiltott szerelem
Február 27-től a Tv2

Milyen új sorozatok mennek a tévében?

Az Eva Luna helyén debütál a Seherezádé sikere után egy újabb telenovella, amiben természetesen nem csóró vidéki kurd családok életét mutatják be, hanem egy gazdag, Isztambulban élő férfiét, aki azzal robbantja szét a megszokott életet, hogy egy nála jóval fiatalabb lányt vesz feleségül. A rokonság mindkét ágon ott próbál keresztbe tenni, ahol lehet, tehát jöhet csőstül az ilyenkor kötelező ármány és veszekedés.

Észvesztő
Február 28-tól, Cool
Doktor House utódja és Csernus ellenpárja a pszichiátrián játszódó sorozat főszereplője, aki szokatlan módszerekkel éri el, hogy belelásson az emberek fejébe, és természetesen maga sem tökéletes, így hivatását saját magán is gyakorolhatja. Chris Vance viszont nem az a harapós figura, ellenkezőleg, rendkívüli együttérzéssel fordul a betegei felé, akik ahogy a pszichiátriai betegekhez illik, mindig szolgáltatnak valami őrültséget.   

Kettős ügynök
Március 6-tól, Viasat 3

Milyen új sorozatok mennek a tévében?

Íme, egy sorozat, aminek a női főszereplőjét Golden Globe-ra jelölték. A Sakáltanyából ismert Piper Perabónak a CIA kezdő titkos ügynökeként a saját barátját kellene levadásznia, miközben múzeumi dolgozónak adja ki magát. Az akciójelenetek mellett az ügynöklány magánéletét is megismerhetjük a családos nővérén keresztül, akiknél lakik. A sorozatba egy idő után becsatlakozott a Hősök indiai dokija, aki itt is az apja árnyával küzd.

Szégyentelenek
Március 7-től, Viasat 3

Milyen új sorozatok mennek a tévében?

Al Bundy után újabb mihaszna apuka mutatkozik be a tévében csak most több drámával és összesen hat gyerekkel. A Fargo teszetosza feleséggyilkosa játssza a borostás, alkoholista családfőt, aki mellett a gyerekek önállóan törnek maguknak utat az életben a legidősebb lány szárnyai alatt. A pótcsaládfőt az Opera fantomjából és a Holnaputánból ismert Emy Rossum játssza az egészen friss, tavalyi sorozatban.

Célszemély
Március 8-tól, Viasat3

Milyen új sorozatok mennek a tévében?

A Lost alkotója és A sötét Lovag forgatókönyvírója a Tom Cruise-os Különvélemény nyomdokain egy olyan sorozatot hozott létre, amiben még az elkövetésük előtt akadályozzák meg a bűncselekményeket. A nyomozást egy titokzatos milliárdos pénzeli, aki egy volt CIA-ügynökkel áll össze, hogy leleplezze a terroristákat. Az ügynököt az a Jim Caviezel játssza, akit Mel Gibson botrányos Passiójában Jézusként kínoznak, a milliárdost pedig egy ismerős arc a Lostból, Michael Emerson.

Elrabolva
Március 15-től, AXN

Milyen új sorozatok mennek a tévében?

A minden filmjében elpatkoló Sean Beant most egy idei nyomozós családi drámában láthatjuk, aki a fia eltűnése után a feleségével együtt próbál a gyerek nyomára bukkanni. Az igazi főszereplő mégsem az apa, hanem az anyatigrisként küzdő mama, akit Ashley Judd játszik. Az alaphelyzetet az dobja fel, hogy a szülők mindketten volt CIA-ügynökök, de ennél sokkal többet mi sem tudunk róla, mivel Amerikában is ugyanazon a napon debütál, mint nálunk.

A folyó
Májustól, AXN

Milyen új sorozatok mennek a tévében?

Ha nincs Steven Spielberg, akkor ez a sorozat ZS-kategóriás filmként végzi, de a mozimogul meglátta a fantáziát a tévés természetjáró történetében, akit elnyel a dzsungel Dél-Amerikában. Állítólag furcsa lények garázdálkodnak az Amazonasnak azon a részén, de egy rokonokból és kívülállókból álló bátor csapat elindul, hogy kimentsék a celebtudóst. Izgulósoknak nem ajánljuk, mert néha horrorba hajlik. A történetvezetés a Lostra, a stílus pedig a kézikamerás Cloverfieldre emlékeztet, az eseményeket itt az expedíción felvett dokumentumfilmből ismerhetjük meg utólag.

Új évadok
Cleaner második évad február 19-től a Pro4-en
NCIS – Tengerészeti helyszínelők kilencedik évad február 27-től  a Tv2-n
NCIS LA harmadik évad  február 27-től a Tv2-n
Dr. Csont ötödik évad február 27-től az RTL Klubon
Mentalista harmadik évad február 28-tól az RTL Klubon
Grace Klinika hetedik évad február 28-tól az RTL Klubon
Dr. House nyolcadik évad február 29-től a Tv2-n
Született feleségek nyolcadik évad február 29-től a Tv2-n
Amerikai mesterszakács második évad március 2-től a Viasat3-on
Testvérek negyedik évad március 4-től a Universalon
A férjem védelmében harmadik évad március 4-től a Universalon
CSI: Miami hetedik évad március 2-től az RTL Klubon
New York-i helyszínelők nyolcadik évad március 14-től az AXN-n
Jersey Shore ötödik évad március 18-től az MTV-n
Trónok harca második évad április 2-án az HBO-n
Castle harmadik évad nyáron az RTL Klubon

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top