Szabadidő

Jack Nicholsonért hetven felett is döglenek a nők

Hollywood legnagyobb csábítója egymás után viszi ágyába a lányt és az anyját, Sade márki bűnre csábít egy papot, Sharon Stone pedig bemutatja minden idők leghíresebb villantását. Ezt nézd a héten!

Sade márki játékai
HBO2, március 13., 22:00

Jack Nicholsonért hetven felett is döglenek a nők

Ha még nem láttad:
Doug Wright sokkoló színdarabja alapján a film azt az időszakot mutatja be, amikor az őrültnek és perverznek nyilvánított Sade márki egy elmegyógyintézet falai mögött múlatja az idejét, de még innét is sikerül elintéznie, hogy új irományait kiadják könyv formájában. Amikor a király erre rájön, új felügyelőt küld az intézetbe, aki radikálisan változtatja meg az ottani állapotokat, és töri meg a helyet vezető jószívű papot. A kemény módszerek számos tragédiához vezetnek, az őrület pedig elszabadul. Geoffrey Rush, Michael Caine, Kate Winslet és Joaquin Phoenix jutalomjátéka, szigorúan 18 éven felülieknek!
Miért nézd meg?
Mert a film rendkívül merészen forgatja ki az álszent, erkölcsről prédikáló emberek világnézetét, és szembesíti őket önnön gyarlóságukkal.
Figyeld!
A márkitól lehetetlen megvonni az írást. Ha nem írhat papírra, ír a lepedőjére. Ha nem kap tollat, csonttal ír. Ha nincs tintája, a vérét használja. Ha nincs semmije, akkor a fekáliájával firkálja össze a falakat…

Minden végzet nehéz
RTL Klub, március 15., 20:30

Jack Nicholsonért hetven felett is döglenek a nők

Ha még nem láttad:
„Az ideális nőnek hosszú combja, pompás alakja, mindig jó kedve van, folyton szexre éhes, és legalább harminc évvel fiatalabb nálam” – vallja Harry Langer (Jack Nicholson), az idősödő playboy. Amikor az egyik legújabb szerzeményével (Amanda Peet) vakációzik, szívrohamot kap, és a lány édesanyjának kell segítenie a bajba került férfin. Az infarktus után már semmi sem a régi, így hősünknek is egy nyugodtabb élet mellett kell letennie a voksát. Szeretője anyjára (Diane Keaton) veti ki a hálóját, csakhogy neki épp egy jóképű orvos (Keanu Reeves) is udvarol. Ez így már nem is szerelmi háromszög, hanem négyszög, ami garantálja a fergeteges szórakozást.
Miért nézd meg?
Ugyan romantikus komédiákkal Dunát lehetne rekeszteni, ezek jobbára fiatalokról szólnak. Az érettebb románcok nem túl gyakori vendégek Hollywoodban, ez pedig egyike a legjobbaknak.
Figyeld!
Amikor Nicholson a folyosón sétálgatva megpillantja az anyaszült meztelen Diane Keatont.

Elemi ösztön
Cool, március 16., 23:35

Jack Nicholsonért hetven felett is döglenek a nők

Ha még nem láttad:
Catherine Trammel írónő (Sharon Stone) egy brutális gyilkosság fő gyanúsítottja. Azzal vádolják, hogy jégvágóval szúrta agyon a szeretőjét az ágyban, közvetlenül a szex után. A nő igazi femme fatale, aki nemcsak csábító, de borzasztóan okos is. Az orránál fogva vezeti a rendőröket, köztük a nyomozást vezető Nick Currant (Michael Douglas), aki bár tudja, hogy a nő nem ártatlan, mégis hagyja magát elcsábítani. A dolgok persze nem állnak meg egyetlen halálesetnél, Michael Douglasről pedig nem véletlenül derült ki akkortájt súlyos szexfüggősége…
Miért nézd meg?
Mert több mint húsz évvel a film elkészülte után az „erotikus thriller” szókapcsolatról még mindig az Elemi ösztön jut az eszünkbe. A fülledt erotikát és a krimi izgalmát máig egyetlen mozi sem tudta ilyen jól vegyíteni.
Figyeld!
Amikor Sharon Stone-t faggatják a rendőrségen, ő tökéletesen használja a bájait egy nagy rakás kiéhezett pasi irányításához.

Őrület

Universal Channel, március 17., 21:00

Jack Nicholsonért hetven felett is döglenek a nők

Ha még nem láttad:
Roman Polanskit hiába tiltották ki anno az Egyesült Államokból, ő talált rá módot, hogy hollywoodi sztárokkal forgathasson. Ha ő nem mehetett hozzájuk, akkor azok jöttek hozzá. Az Őrület című thrillerhez Harrison Fordot repítette Párizsba, aki meglepő módon egy olyan amerikait alakít, aki Párizsba látogat egy szakmai konferenciára. Nem egyedül jön, hanem a feleségével, aki egyik pillanatról a másikra felszívódik a hotelszobából. Hősünk a keresésére indul, de nem könnyű a dolga egy olyan városban, ahol nem beszéli a nyelvet. Idegőrlő pillanatokban nincs hiány, és érdekes mellékzönge, hogy Polanski a film forgatásán ismerte meg azt az Emmanuelle Seignert, aki máig a felesége. Mivel 1988-as filmről beszélünk, ez nem kis teljesítmény.
Miért nézd meg?
Ha láttad nemrég a mozikban a Liam Neeson főszereplésével készült Ismeretlen férfi című filmet, akkor könnyen ráismerhetsz az összetevőire az Őrületben. Akad különbség is: ez jobban sikerült.
Figyeld!
Harrison Ford a párizsi háztetőkön mászva próbál menekülni az üldözői elől.

A randiguru
TV2, március 18., 20:05

Jack Nicholsonért hetven felett is döglenek a nők

Ha még nem láttad:
Nálunk jobb helyeken vannak fickók, akik pusztán abból dúsgazdagon meg tudnak élni, hogy jó dumával próbálnak párokat összehozni. New Yorkban is él egy ilyen figura, Hitch (a páratlanul laza Will Smith), aki minden kuncsaftja szerelmi bajára tud megoldást, csak saját maga képtelen megtalálni az igazit. Amikor aztán mégis meglátja a nagy Őt Eva Mendes képében, ő is ugyanolyan bénává válik mint azok, akiknek egyébként segíteni szokott. Akasztják a hóhért! A film a kissé erőltetett alapsztori ellenére meglepően szellemes, és még a kötelező csavarokat sem érezzük túl erőltetettnek, de ami a legjobb benne, hogy ennél New York-ibb már nem is lehetne.
Miért nézd meg?
Mert a film megmutatja, hogy az S. O. S. Szerelem és az S. O. S. Love témájában még nem halva született ötlet volt. Némi szakértelemmel egy hasonló sztoriból lehet jó filmet is csinálni.
Figyeld!
Bár filmünk főhőse egy profi randiszervező, még nála is beüthet a ménkő. Az allergiás reakció a vacsorára vagy a hőn áhított nő véletlen fejbe rúgása fergetegesen vicces jelenetek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top