Szabadidő

Nyíltan árulnak drogot a netes közösségi oldalakon

A modern drogdíler egyszerűen bejelölhet minket a közösségi oldalon vagy lájkolhatja fotóinkat.

Nyíltan árulnak drogot a netes közösségi oldalakonA kábítószer-kereskedők és az illegális gyógyszerárusok is haladnak a trenddel és fejlesztik marketingmódszereiket. Hol van már az, amikor sötét utcasarkokon cserélt gazdát a tiltott szer!

Az ENSZ nemzetközi kábítószer-ellenőrzési szerve (INCB) éves jelentésében arra figyelmeztet, hogy az illegális internetes „gyógyszertárak” egyre többször reklámozzák honlapjaikat a közösségi médiában. Nem véletlen, hiszen itt érhetnek el igazán széles közönséget és persze a fiatalokat, akik itt a szokásosnál is nyitottabbak.

Nemcsak legálisan szedhető gyógyszereket és növényvédőket, de tiltott kemikáliákat is „forgalmaznak”, ám ez hirdetéseikből nem derül ki: honlapjaik azt a hitet keltik, hogy legálisan működnek.
Az INCB rámutatott arra is, hogy az így működő internetes gyógyszertárakból beszerezhető gyógyszereknek mintegy a fele hamisítvány. Tehát nemcsak illegálisan forgalmazzák őket, de még haszontalanok is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top