Szabadidő

11 dolog, amit a filmekből tanultunk, de nem igaz

Ha pont úgy működne, ahogyan a filmekben látjuk, kiszámítható lenne a világ, a valóságban azonban inkább a filmek azok.

A rossz dolgok mindig sötétben történnek

…Ha pedig még telihold is van, akkor szinte biztos, hogy valaki meg fog halni. De tényleg: miért van az, hogy a férj sosem a reggelizőasztalnál szúrja le az éppen háttal álló és tojásokat feltörő feleséget, amikor az olyan olyan egyszerűnek tűnik?

11 dolog, amit a filmekből tanulunk, de nem igazA női főszereplőnek harminc másodperc kell az orgazmushoz

Elismerjük, hogy Brad Pitt-tel, vagy James Francóval biztos nekünk is gyorsabban menne. Amit viszont mondjuk a Titanicban láttunk; amikor Kate Winslet a szüzessége elvesztésének pillanatában egyből „el is megy”, az mintha kicsit túlzás lenne.

A síró nő szép

Kivéve, ha Oscar-díjra pályázik, mert akkor nem szabad annak lennie. Mégis a legtöbb filmben azt figyelhetjük meg, hogy a zokogó nőnek az arca kontúrjait kiemelő csíkban folyik el a szemhéjfestéke, holott igazság szerint ha tényleg nagy a baj, akkor taknyunk-nyálunk egybefolyik, és nemhogy megkapóan szépek, hanem inkább gusztustalanok vagyunk.

11 dolog, amit a filmekből tanulunk, de nem igazAki fekete bőrdzsekit hord, az gonosz

Ha nem épp az öltönyös maffiavezérek gyilkoló csicskája, akkor legalábbis problémás karakter. A pozitív főhős legfeljebb barnában jár, mint mondjuk Heath Ledger a Túl a barátságon-ban.

A világot csak meztelen felsőtesttel, esetleg atlétában lehet megmenteni

Amikor igazán fontos és világot rengető problémákat old meg a főhős, akkor életbevágó, hogy a megfelelő pillanatban nekivetkőzzön. Láttunk már bombahatástalanítást vagy egyéb világmegmentő akciót izzadó, kigyúrt felsőtest nélkül? Szerintünk ezt a divatot Bruce Willisnek köszönhetjük.

11 dolog, amit a filmekből tanulunk, de nem igazMindenki fejből tudja a telefonszámokat

A filmekben, pláne ha vonalas telefonról ügyintéz a főhős, mindig egyből pötyögi a többnyire 555-tel kezdődő telefonszámot. Nemcsak a mentőkét és a rendőrökét tudja fejből, de a ellenségét is, az ügyvédjéét, sőt a barátnője munkahelyi mellékét is.

Parkolóhely mindig van

Ha a főhős siet, akkor siet. Ez nem csak abban nyilvánul meg, hogy vagy minden lámpa zöld, amikor ő siet, vagy hogy átmegy a piroson gond nélkül, de abban is, hogy akárhova igyekszik, ő pont ott fog megállni, ahol dolga van. Érdekes módon Manhattanben is mindig mindenhol van szabad hely.

Egyszerre villámlik és dörög

Különösen igaz ez akkor, amikor a villámlást-dörgést megelőzően 5 másodperccel vészjósló viharfelhők jelennek meg a horizonton, mintegy ötven kilométerre a helyszíntől. Mondjuk, ettől mi is megijednénk.

A főhős nem bírja a fertőtlenítőt, viszont a golyót simán

Miután a főhőst vállon lőtték, és ettől a szeme sem rebbent, sőt egészen jól használja a karját az ellenség utolsó pillanatban való lelövésére, megérkezik  a nő. Könnyes, aggódó tekintettel és ellentmondást nem tűrően fertőtleníti a sebet. Ilyenkor a férfi, akinek a golyó meg sem kottyant, hangosan felszisszen. Na, ne.

11 dolog, amit a filmekből tanulunk, de nem igazA különböző fajok közötti szaporodás lehetséges

Igazán nem túl barátságos, amikor a földönkívüliek ártatlan nőket ejtenek teherbe azért, hogy az emberi tulajdonságokkal is rendelkező szuperutódok segítségével átvegyék az irányítást a Föld felett. De arra miért nem gondolnak az írók, hogy itt a Földön, leszámítva egy-két kivételt, a különböző fajok nem tudnak egymással szaporodni?

A visszajáró nem létező dolog

Sem taxiból kiszállva, sem étteremben soha nem láttunk olyat, hogy a szereplő megvárta volna a visszajárót. A szolgáltatók nyilván mindig pont annyit számláznak, hogy tíz százalék borravalót hozzáadva épp egyetlen bankjeggyel rendezni lehessen a számlát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top