Szabadidő

5 tipp a húsvéti készülődés megkönnyítésére

Az ünnep előtti kapkodás kimerítő és kiábrándító. Ne hagyd, hogy a fejed felett összecsapjanak a hullámok, mert meglesz minden, ha ideges vagy, és akkor is, ha kiegyensúlyozott. Utóbbival viszont jobban jársz.

1. Írj listát!

Listát írni időpazarlásnak tűnik, miközben alig van időd valamire, mégis sokat segíthet rajtad. Átgondolod és közben megszervezed a teendőidet. Vigasztaljon az a tudat, hogy a nők többsége minden ünnep előtt elhatározza, most semmit sem hagy az utolsó pillanatra, végül mégis idegeskedik és kapkod. A listán ne csak azt sorold fel, hogy mi mindent kell vásárolnod, megcsinálnod, elintézned, hanem csoportosítsd a feladatokat, illetve nézd meg, mit tudsz átadni másnak.

2. Mozgósítsd az egész családot!

Miért kellene neked megszakadni? Sokszor az is nagy segítség, ha az interneten megrendelt dolgokat házhoz (vagy a munkahelyedre) szállíttatod, vagy éppen a családtagokat kéred meg egy-egy dolog elintézésére. Kooperálhatsz anyukáddal vagy a szomszédasszonnyal, aki amúgy is menne a piacra tojásért, és akkor nem kell neked mindenhol sorban állni.

3. Ez már nem a 18. század!

Szerencsére a 21. században nem kell végigjárnod az összes üzletet, hogy megnézd a kínálatot vagy megtaláld a legolcsóbb lelőhelyet. Az interneten könnyen tájékozódhatsz arról, hol találod meg olcsóbban a játékokat  vagy azt az e-book-olvasót, ami a férjed régi vágya.

4. Legyen terved húsvétra is!

Ne csak az előkészületeket tervezd meg nagy gonddal, hanem az ünnepet is. Ne kapkodj és ne improvizálj! Tervezd meg a családi étkezések menüjét, azoknak az elkészítési módját és idejét. Mert amíg a sonka fő, addig van időd a tojást megfőzni, sőt a gyerekekkel meg is festeni. A „nyuszi ajándékát” már előző este készítsd össze, hogy a nagy napon csak a helyére kelljen tenni. A festéket semmiképpen se felejtsd el!

5. Önmagadra is fordíts időt!

Ne sajnáld magadra és magadtól az időt, de főként ne vállald túl magad! Mondj le arról, hogy háromféle sütemény legyen az asztalon, kétféle is éppen elég lesz, sőt az se gond, ha cukrászdából rendelsz, inkább tegyél fel egy arcpakolást és lazulj el. Az egész család örülni fog, hogy egy kiegyensúlyozott, boldog nőt lát, nem pedig egy szétesett idegeskedőt.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top