Szabadidő

Zac Efron csillaga

Ha Nicholas Sparks regényt ír, arra a filmproducerek is azonnal felfigyelnek. Az érzelmes, izgalmas történetek mestere a Szerelmünk lapjai, az Üzenet a palackban vagy a Kedves John után egy Irakból hazatérő tengerészgyalogost állított története középpontjába - és egy újabb nagyszerű film lehetőségét teremtette meg.

A Szerencsecsillag főszereplőjével csoda történik a harctéren. Talál egy lányt ábrázoló fotót, és az attól kezdve megóvja minden bajtól. Az őrmester hazatér, és megkeresi a lányt… de vár még rá néhány kaland.

Zac Efron ezúttal nem táncol és nem énekel. Parázsló kék szeme ugyan megmaradt, de a High School Musicalekből visszavonhatatlanul kinőtt, és be is bizonyítja, hogy megérett a férfiszerepekre. Bonyolult figurát alakít, aki egészen egyszerű dolgokra vágyik. Borzasztó dolgokon ment keresztül, nyomasztják az emlékei, békét és megnyugvást keres. Amikor rátalál a lányra, akinek az arcát már olyan jól ismeri, de egyébként fogalma sincs róla, milyen lehet, beáll a kutyatelepére mindenesnek. Így kezdődik…

Az bűvölt el a sztoriban – nyilatkozta az Oscar-díjra jelölt Scott Hicks rendező -, hogy az író milyen pontosan felmérte, mekkora szerepe van az életünkben a véletlennek. Aki hisz benne, annak valóban átalakíthatja a sorsát.

Zac Efron csillaga

Zac Efron a saját életében is hasonló kérdésekkel küszködik.

Nagyon sokszor beleütköztem már azokba a problémákba, amik a filmbeli karakteremet is gyötrik – nyilatkozta. – Hiszen mindannyian szeretnénk, hogy a szerelem sorsszerű és kikerülhetetlen legyen. Jó lenne, ha remélhetnénk: az történik velünk, aminek történnie kell. Én is sokszor tépelődöm, hogy jó döntéseket hozok-e, és olyankor bízom benne: a sors megsúgja a megoldást.

A fotón látható lányt egy Zac Efronnál néhány évvel idősebb, de pályája elején álló színésznő, Taylor Schilling alakítja, aki sok pletykát indított el, amikor egy újságírónak tréfásan azt mondta: a forgatás során kicsit beleszeretett partnerébe. Azóta, ha erről kérdezik, inkább csak szabadkozik, de azt elismeri: a gyönyörű maine-i tájon játszódó, a szív dolgain kívül is sok izgalmat, fordulatot tartogató történet lefilmezése élete egyik legszebb emléke lesz.

Ahogy valószínűleg azok is mind legszebb emlékeik között őrzik majd a Szerencsecsillag-ot, akik a moziban nézik végig.

További információk!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top