Szabadidő

Csütörtöktől visszatér az esős idő

Rég volt ilyen szeszélyes az április, mint most. Hideg nem lesz, de az esernyőt cipelhetjük magunkkal a következő napokban.

Havazás után most jön az esőNagyszombat délutánján érkezett az a hidegfront, amely a húsvéti ünnepekre jelentős lehűlést, nem egy helyen pedig hózáporokat hozott magával. Mint a meteorológusok magyarázzák, hétfő délutánra megszűnt a sarkvidéki eredetű levegő utánpótlása, leállt a szél, így keddre virradóra többfelé fagypont alá süllyedt a hőmérséklet, Zabaron az évszázados hidegrekord is megdőlt, –9 °C-ot mértek, de a fővárosban is új minimumrekord született.

A hétfői-keddi átmeneti naposabb időjárást követően a hét hátralévő részében újra változékonyabb időre van kilátás, főként csütörtökön, valamint szombaton és vasárnap számíthatunk nagyobb területet is érintő, jelentősebb mennyiségű csapadékra. 

Csütörtökön a reggeli órákban főként a Dunántúlon számíthatunk sokfelé esőre, záporra, majd napközben ez a csapadékzóna fokozatosan kelet-északkelet felé vonul, miközben a délutáni órákban a déli és nyugati tájakon már a felhőzet is felszakadozik, a nap is kisüt.

Pénteken a nap első felében átmenetileg nyugodtabb, csendesebb időjárás várható, majd délutántól egyre inkább megnövekszik a felhőzet, a Dunántúlon záporok is kialakulhatnak.

Szombaton és vasárnap enyhe, de több alkalommal csapadékos időre készülhetünk. Az eső, zápor mellett ismét megjelennek majd a zivatarok. Eleinte főként az ország délkeleti felén, majd vasárnap már országszerte többfelé lehet számítani kialakulásukra. Esni is fog: az ország nagy részén a jelenlegi számítások szerint 15-30, de a hevesebb zivatarok által érintett területeken akár 40-50 mm-t elérő mennyiségű csapadék hullhat. A jó hír az, hogy nem lesz viszont hideg, az átmeneti, rövid napos időszakokban 21-22 °C is lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top