Szabadidő

Wolf Katival segíthetsz a fogyatékkal élőkön

Pénteken cselekedj jót, másnap bűnözz mangalicasonkával, aztán vasárnap fejtsd meg, mit jelent ma nőnek lenni!

Wolf Katival segíthetsz a fogyatékkal élőkönDJ Dominique és barátai: jótékonysági koncert

Az utolsó pillanatban szólunk, hogy két legyet üthetsz egy csapásra, ha még ma elszaladsz a Körcsarnokba, ahol DJ Dominique felkérésére lép fel Tóth Gabi, Wolf Kati, Király Viktor, Vastag Csaba, Janicsák Veca és még sok ismert énekes. A jótékonysági estre a belépő mindössze egy ajándék, amit később hátrányos helyzetű gyerekek kapnak meg. A rendezvény célja minden évben ugyanaz: épek és fogyatékkal élők együtt érezzék jól magukat, így ezúttal Kassai Viktor fújja majd a sípot fogyatékos labdarúgóknak, és kerekes székes vívóbemutatót tart Szekeres Pál, az egyetlen sportoló, aki az olimpiai és a paralimpiai játékokon is érmet szerzett vívóként.

Hol? Budapest, Körcsarnok
Mikor? Április 13. 15:00
Mennyiért? Egy játékért cserébe ingyenes
Ne menj, ha már túl vagy a napi jócselekedeten.

Wolf Katival segíthetsz a fogyatékkal élőkönNadeah-koncert

Párductestű, kígyómozgású, és már többször elbűvölte a magyar közönséget: így jellemzik a Párizsban élő Nadeah-t, aki most újra az A38 hajón koncertezik, és biztosan hoz magával egy kis franciás bolondságot. Az énekesnő volt ruhatároslány és telefonos kisasszony, mire felfedezte a nálunk is egyre népszerűbb Nouvelle Vague együttes. Újabban szólókarrierbe kezdett, és az elmúlt években megírt saját dalaiból tavaly jelent meg az első lemeze, rajta kedves blődlikkel, szívhez szóló balladákkal és füstös bluesokkal.

Hol? Budapest, A38 hajót
Mikor? Április 14. 20:00
Mennyiért? 2000–6000 forint, utóbbi vacsorával együtt
Ne menj, ha már a Nouvelle Vogue sem a te műfajod.

Wolf Katival segíthetsz a fogyatékkal élőkönHomeopátia Világnapja

Ha már sokat hallottál a homeopátiáról, de még nem igazán tudod hová tenni, vagy csak személyre szabott tanácsadásra van szükséged haladóként, akkor a Homeopátia Világnapján választ kaphatsz a kérdéseidre. Míg a felnőttek a Schüssler-sókról okulhatnak a mellékhatásmentes orvoslás szakértőitől, a gyerekeket játékok, kézműves-foglalkozások és Szalóki Ági koncertje várja.

Hol? Budapest, MOM Kulturális Központ
Mikor? Április 14. 10.00–18:00
Mennyiért? 0–1200 forint
Ne menj, ha tagja vagy a Szkeptikusok Társaságának.

Wolf Katival segíthetsz a fogyatékkal élőkönMangalica Fesztivál

Röfögés és visítozás tölti meg péntektől Debrecen főterét, ahol simogatni való kunkori szőrű disznócskákkal dobják fel a hagyományos Mangalica Fesztivál hangulatát. A Nagytemplom előtt újra felsorakoznak a különböző mangalicatermékek gyártói és forgalmazói, emellett hagyományos eljárásokkal készített sajtokkal, fűszerekkel és olajokkal is várják az érdeklődőket.

Hol? Debrecen, Fő tér
Mikor? Április 13–15.
Mennyiért? Ingyenes
Ne menj, ha otthonra már bespájzoltál egy kisgyerek méretű serrano sonkát.

Wolf Katival segíthetsz a fogyatékkal élőkönFröccs

Lehet-e egy pasi egyszerre érzékeny és férfias? Lehet-e egy nő kemény főnök, de gyengéd feleség? Visszatetsző, ha egy férfi odafigyel a divatra? Vagy ha egy nő nem törődik vele? Férfiatlan dolog pasiként otthon maradni a gyerekkel? Nőietlen, ha egy lány kezd udvarolni? Mit kezdjünk a változó nemi szerepekkel és elvárásokkal, avagy mit jelent ma egyáltalán férfinak és nőnek lenni? Ha bővebben érdekel, nézd meg a Momentán Társulat Fröccs című játékos estjét, ahol erre a témára improvizálnak F. Várkonyi Zsuzsa szakértői támogatásával.

Hol? Budapest, IMPRÓ – kreatív töltőállomás
Mikor? Április 15.
Mennyiért? 2000–2500 forint
Ne menj, ha ti ezt már megfejtettétek egy pohár bor mellett.

Wolf Katival segíthetsz a fogyatékkal élőkönHolnemvolt Fesztivál

Harcos nők, kísértetek és erotikus történetek is lesznek a nemzetközi mesemondó fesztiválon, amely nem a hagyományos értelemben vett mesemondást hozza el Magyarországra. A storytelling színes, különleges nemzetközi műfaj, amely nem csak a tündérmeséket foglalja magában. Magyar, horvát, olasz, zsidó meséket, görög legendákat ismerhet meg a közönség, és az is kiderül, mi köze a szexnek Toszkánához. Az idén Berecz András Kossuth-díjas ének- és mesemondó is csatlakozik a fellépőkhöz. A történeteket kreatív tolmácsolással teszik érthetővé és élvezhetővé minden látogató számára. Ezek a történetek nem gyerekeknek szólnak, a programot 14 éven felülieknek ajánlják.

Hol? Budapest, Lágymányosi Ökumenikus Központ (Magyar Tudósok körútja 3.)
Mikor? Április 14-15. 10-18.00
Mennyiért? 2 napra 6000, 1 napra 3500, diákkedvezmény van
Ne menj, ha úgy gondolod, hogy a mesék csak gyerekeknek szólnak.
 

Wolf Katival segíthetsz a fogyatékkal élőkönJELENTKEZÉS a Fényképen a láthatatlan – fényképészeti szemináriumra

Egész napos szeminárium Pierre Poulain fotóművész filozófussal.
A gyakorlatokkal tarkított tanítás során nemcsak a fotózással kerülhetünk közelebbi kapcsolatba, hanem képet alkothatunk magunkról és a világról is.
A fényképésznek a természet sajátos, valódi jegyeinek lefotózásához a képzelete segítségével túl kell látnia önmagán. Amikor a fotográfus így kezdi szemlélni környezetét, masinája tükrén át felfedi magát a láthatatlan. Ekkor válik mestersége művészetté.
A szemináriumra előzetes regisztráció szükséges az info@ujakropolisz.hu címen.

Hol? Budapest, Főnix Kultúrműhely, Budapest, VIII. ker., Rigó u. 6-8.
Mikor? 2012. május 5. szombat, 09:00-18.00, de jelentkezni MOST kell az info@ujakropolisz.hu címen!
Mennyiért? 15 000,-
Ne menj, ha egyáltalán nem érdekel a fotózás.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top