Szabadidő

Zumbázz a kolumbiai sztárkoreográfussal hétvégén!

A társas sportolás hétvégéje következik, a szombati zumbázás után vasárnap csatlakozhatsz a Critical Mass bringás felvonuláshoz, de kacsakődobásban is kipróbálhatod magad.

Tekerj együtt harmincezer társaddal!Critical Mass

Szombaton újra ellepik a bringások a várost, és a szervezők mindent igyekeznek megtenni, hogy ez ne legyen az autósok szívatásának napja is egyben. A résztvevőket is arra kérik, hogy legyenek türelmesek, amikor a nagyobb kereszteződésekben átengedik az autókat. Mivel lezárt utakon halad a felvonulás, az egész család jöhet, csak a szabályokat kell betartani, például lámpa mindenképp legyen a bringán, hogy ne kivilágítatlanul tekerj haza a városligeti bringaemelés után. Ha nem vagy budapesti, akkor sem kell kimaradnod, más városokban is vonulnak.

Hol? Indulás Budapesten a Szent István park alatti alsó rakpartról
Mikor? Április 20-án 16:00-kor
Mennyiért? Ingyenes
Ne menj, ha szerinted a bicikli csak gyerekeknek való.

Tekerj együtt harmincezer társaddal!II. Nemzetközi Kacsakődobó-bajnokság és piknik

A Critical Mass előtt még érdemes elidőzni a Dunánál, a bringás felvonulás indulópontjának közelében tartják meg a második kacsakődobó-bajnokságot, ahol felelevenítheted a gyerekkorban begyakorolt lapos csuklómozdulatot. Előbb déltől jógázhatsz egyet a szabadban a Gerillajógásokkal, aztán kettőtől indulnak a selejtezők.

Hol? Budapest, Vizafogó Park
Mikor? Április 22. 12:00-től
Mennyiért? 3000–3500 forint
Ne menj, ha a Tiszánál laksz.

Tekerj együtt harmincezer társaddal!19. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Idén is számíthatunk beöltözött gyerekekre a Millenárison megrendezett Könyvfesztiválon, ahol a fiatalok kedvenc olvasmányaik szereplőinek bőrébe bújnak, és jeleneteket is előadnak. A legnépszerűbb helyszín most is a Gyermek(b)irodalom lehet, ahol az új gyerekkönyvek mellett bábelőadások és játszóház is várja a családosokat. A kavalkádban olyan szerzőkkel találkozhatunk, mint a Bogyó és Babóca sorozatot jegyző Bartos Erika, Varró Dani, Csoóri Sándor, Kányádi Sándor, Jókai Anna, Vámos Miklós vagy Galla Miklós. El lehet csípni a Nők Lapja Café pár sztárszerzőjét, Csernus Imrét és Somát is.

Hol? Budapest, Millenáris
Mikor? Április 19–22.
Mennyiért? 500 forint, ami levásárolható
Ne menj, ha úgy tele vagy könyvekkel, hogy inkább eladnál, mint vennél.


Tekerj együtt harmincezer társaddal!Zumbaláz Marin de Villarral

Ha már rákattantál a zumbára, vagy még az alkalomra vársz, hogy kipróbáld, akkor most egy Miamiban élő sztárkoreográfus vezényletére mozoghatod ki magad. A tervek szerint közel ötszáz sportolni vágyót izzaszt le a kolumbiai származású, sörényes Martin del Villar latinos mozgáselemekkel.

Hol? Budapest, Elmű Sportcsarnok
Mikor? Április 21. 17:00
Mennyiért? 3000–3500 forint
Ne menj, ha téged a személyi edződ vár kiképzésre.

Tekerj együtt harmincezer társaddal!Énekmaraton

Reggel nyolctól este nyolcig énekelnek gyerekdalokat és népdalokat az Óbudai Társaskörben, és ebbe bárki becsatlakozhat, ha énekes kedvében éri a vasárnap. A tizenkét órás maratonon Béres József Szép magyar ének című könyvének dalait remek énekesek és kórustagok segítségével veszik végig.

Hol? Budapest, Óbudai Társaskör
Mikor? Április 22. 8:00–20:00
Mennyiért? Ingyenes
Ne menj, ha már általánosban is csak lapultál énekórán.

Tekerj együtt harmincezer társaddal!Für Anikó estje

A színésznő hangját mindenki ismeri, de énekelni talán kevesebben hallották. Most azokat a számokat adja elő egy hangulatos esten, amiket a Magyar vándor és a Valami Amerika zenéjét is jegyző Hrutka Róbert és Bereményi Géza írtak neki. Bár ez már nem hétvégi program, csütörtök esti lazításnak tökéletes.

Hol? Budapest, Budapest, New Orleans Music Club
Mikor? Április 26. 19:00
Mennyiért? 2500 forint
Ne menj, ha inkább otthon lazítanál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top