Szabadidő

Romantika a nyomornegyedben

A nyomornegyed árvái közt kibontakozó, sorsszerű szerelem olyan, mint egy modern Charles Dickens-történet. A Gettómilliomos felkavaró, szenvedélyes és felemelő mozi az első szerelemről, háttérben a páratlanul színes Indiával. És most a tévében is megleshető. Ezt nézd a héten!

A maszk

Romantika a nyomornegyedben

film+, április 30., 21:00
Ha még nem láttad:
Stanley Ipkiss egyszerű, szürke irodai alkalmazott, aki nem túl sikeres sem a szakmában, sem pedig a magánéletben. Egy nap a birtokába kerül egy varázsmaszk, amit felvéve egy ultrapörgős, szupersármos gazfickóvá változik, aki felbolygatja az egész várost. A két alteregó azonban nehezen fér meg egymás mellett, ráadásul nemcsak a zsaruk vannak a nyomában, hanem a gengszterekkel is összetűzésbe kerül. Meglepően szórakoztató, nem túl komolyan vett marhaság, ahol Jim Carrey gumiarca a CGI effekteknek köszönhetően a szokásosnál is elképesztőbb pofákkal rukkol elő. Például szó szerint leesik az álla.
Miért nézd meg?
Mert a filmben Jim Carrey csúcsformában bohóckodik, az első szerepében bemutatkozó Cameron Diaz pedig egész karrierje során itt volt a legszexisebb. A bomba nő szerepét később sportos, deszkás csajos imázsra cserélte.
Figyeld!
Jim Carrey latin táncosként sem utolsó. A Cuban Pete című szám előadásakor az összes járókelőt és rendőrt megtáncoltatja, ráadásul a dalban végig ő énekel.

Gettómilliomos

Romantika a nyomornegyedben

m1, május 1., 20:10
Ha még nem láttad:
A 2008-as év legnagyobb meglepetésfilmje kétségtelenül a Gettómilliomos volt. Egyetlen ismert szereplő nélkül, indiai színészekkel aratott óriási sikert, és vitte haza a legjobb filmnek járó Oscar-szobrocskát. A sztori három korán megárvult, gettóban felnőtt kisgyerek történetét meséli el fantasztikus jelenetekben tobzódva (a fekáliában fürdött, autogramért rohanó kissrác jelenete igazán páratlan). A pitiáner bűnözővé válás képsorai váltakoznak a barátság és gyerekszerelem pillanataival, végül megláthatjuk, hogy az azonos helyről indult három gyerek hová jutott felnőtt korában. Ehhez és India fejlődésének bemutatásához a keretet egy Legyen Ön is milliomos! show szolgáltatja, ahol a főhős csak azért indul, hogy így hívja fel magára rég nem látott szerelme figyelmét.
Miért nézd meg?
Ez a film képes a csodára, hogy egy másik világba röpítsen el, ráadásul közben nemcsak érzelmileg érint meg, hanem fantasztikus dalokkal is megajándékoz.
Figyeld!
A zsúfolt pályaudvaron előadott táncjelenet a film végén nemcsak fantasztikusan látványos, hanem méltó tisztelgés is a bollywoodi hagyományok előtt.

Spancserek

Romantika a nyomornegyedben

TV2, május 3., 21:20
Ha még nem láttad:
Peter furcsa gondokkal küzd. Megtalálta az igazit, közeleg az esküvő, de nincs egy tisztességes férfihaverja sem, akit vőfélynek felkérhetne. A jelenség a menyasszonyának is feltűnik, aki úgy érzi, talán tényleg jobb lenne, ha a kissé nőies lelkületű férfinak is lenne saját baráti társasága. A férfi haver hiánya kínos pillanatokat hoz Peter életében, ezért úgy dönt, hogy az esküvőig akár a föld alól is előkerít egyet. Ám nem olyan egyszerű felnőtt fejjel új barátot szerezni. A mindig aranyos Paul Rudd jutalomjátéka a mindig mamlasz Jason Segel asszisztálásával.
Miért nézd meg?
Mert a film a ritkán használt bro-mance műfajba tartozik. A műfaj jellegzetessége, hogy két férfi barátságának kialakulását teszi középpontba, szinte olyan konfliktusokat bemutatva, mintha romantikus kapcsolat lenne köztük. Pedig nincs.
Figyeld!
Amikor Peter az interneten próbál magának férfibarátot találni, és ehhez különböző kínos találkákon kell átesnie, az felettébb szórakoztató.

Total Recall – Az emlékmás

Romantika a nyomornegyedben

Cool, május 4., 21:15
Ha még nem láttad:
Ritkán láthatunk olyat a filmvásznon, hogy egy vékony, szőke lány agyba-főbe veri a hatalmasra nőtt Arnold Schwarzeneggert, de Az emlékmásban még ez is előfordulhatott. Az áruló feleséget alakító, aerobik-edzőruhát viselő Sharon Stone az Elemi ösztön előtt adta nevét ehhez az akció-sci-fihez, ami jóval okosabb és összetettebb film a legtöbb Schwarzi-opusznál. A Total Recall legfőbb erőssége, hogy végig fogalmunk sincs arról, hogy amit láthatunk, az valóban megtörténik, vagy hősünk csak egy szerepjátszó program áldozatává vált, és csak a képzelgéseit követjük nyomon. A jövőbeni marsi társadalom megrajzolása izgalmas (hárommellű nő a bárban, férfi hasából kinövő mutáns…), az akciók látványosak és a film az agyunkat is rendesen megdolgoztatja. Popcorn mellé elsőrangú választás.
Miért nézd meg?
Még a nyáron érkezik Colin Farrell főszereplésével a remake, és érdemes előtte megismerkedni az eredeti filmmel. Meg amúgy csak azért, mert piszkosul szórakoztató.
Figyeld!
Amikor Schwarzenegger kövér asszonynak maszkírozva próbál átjutni a vámon, és elromlik a hangmegváltoztató szerkentyűje. Egyszerre vicces és félelmetes pillanat.

Már megint bérgyilkos a szomszédom

Romantika a nyomornegyedben

STORY4, május 5., 20:00
Ha még nem láttad:
Nem csak a legújabb Amerikai pite film bizonyítja, hogy attól még lehet egy film hatalmas siker Magyarországon, hogy a világ minden részén megbukott. Így történt ez a 2004-es Már megint bérgyilkos a szomszédom esetében is, amire a magyarok a kinti buktaszag ellenére totálisan rácuppantak. A sztori legfőbb fordulata elődjéhez képest, hogy a folytatásban Bruce Willis már visszavonult a bérgyilkosszakmától, és inkább a hobbijainak él (tyúkokat etet és főzőcskézik). Mivel Oz, a fogorvos asszonykáját elrabolják, kényszerből újra fegyvert ránt, hogy megvédje a maga és barátja famíliáját.
Miért nézd meg?
Bár a folytatás kétségtelenül gyengébb lett az első résznél, a Bérgyilkos a szomszédomban jól kitalált karakterek (a balek fogorvos, a túlpörgős asszisztens…) a folytatásban is jól működnek, és összebénáznak annyit, hogy azért a második epizód is szórakoztató legyen.
Figyeld!
A magyar maffiózó Gogolák családdal kapcsolatos utalások magyar szemmel még a folytatásban is viccesek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top