Szabadidő

Hisztis, cipőmániás és szingli: Cameron Diaz

Hogy lehet az, hogy egy testvérpár ugyanolyan körülmények között, ugyanolyan neveléssel nő fel, az életük mégis ég és föld? Erről (is) szól az Egy cipőben című film, amiben Cameron Diaz és Toni Collette civakodik nagy átéléssel. Ezt nézd a héten!

Lorenzo olaja

Hisztis cipőmániás, a szingli Cameron Diaz

m2, május 7., 23:20
Ha még nem láttad:
Bár egy betegségről szóló drámánál elég furcsa lehet a Mad Max rendezőjét látni a direktori székben, George Millerről nem árt tudni, hogy orvosi végzettséggel rendelkezik. Az ALD egy súlyos, idegi alapú betegség, ami rendkívül ritka, de a filmbéli házaspár gyereke mégis ezzel van „megáldva”. A sztorit még szomorúbbá teszi, hogy igaz történet alapján készült, és ugyan a valóságban a vonósok nem játszottak rá az érzelmek hajszolására, a lightos hatásvadászat esetünkben még a megbocsátható kereteken belül marad. Átlagember emberfeletti küzdelme egy betegség ellen és a családjuk összetartása érdekében. Ennyi és nem több ez a film, de ez így van jól.
Miért nézd meg?
A még nem alkoholtól felpuffadt arcú, és itt még egészen jóképű Nick Nolte fantasztikus párost alkot Susan Sarandonnal.
Figyeld!
A film után érdemes rákeresni Lorenzo Odone nevére. Húsz évvel tovább élt, mint ahogy az orvosok jósolták, és 2008-ban halt meg.

Csupasz pisztoly

Hisztis cipőmániás, a szingli Cameron Diaz

TV2, május 10., 21:20
Ha még nem láttad:
Az ún. ZAZ csoport tagjai a nyolcvanas években uralták az emberek rekeszizmainak működését. Lenyűgöző érzékkel csaptak le a legordítóbb hollywoodi klisékre, és annyi őrült hülyeséget csináltak, amire azóta se nagyon volt példa a filmiparban. A hírnevüket az Airplane filmekkel alapozták meg, de kétségtelen, hogy csúcsalkotásuk a Leslie Nielsen főszereplésével készült Csupasz pisztoly, ami hülyét csinált minden zsarufilmből, amit valaha leforgattak az álomgyárban. A zseniális főcím a mindenen átgázoló szirénás autóval, vagy Priscilla Presley évődései Leslie Nielsennel („– Hmm, milyen kis szőrös. – Tegnap tömték.”) egyszerűen felejthetetlenek, a film pedig igazi megunhatatlan vígjátékklasszikus.
Miért nézd meg?
Mert alig van olyan film a világon, amin annyit lehet röhögni, mint a Csupasz pisztoly első részén. Ráadásul a sokadik megtekintés után is ugyanolyan viccesek a poénok.
Figyeld!
Orvos: „Mrs. Northberg, a jelek szerint meg tudjuk menteni a férje karját. Vehet neki pecsétgyűrűt.”

Ronin

Hisztis cipőmániás, a szingli Cameron Diaz

VIASAT3, május 11., 21:20
Ha még nem láttad:
Az 1998-as év egyik meglepetéssikere volt a Ronin című mozi, ami lazán hozta a hetvenes évek akció-thrillereinek kellemesen szikár, paranoiás hangulatát, volt stílusa és teli volt pakolva sztárokkal. A történet annyira egyszerű, hogy az egy Jason Statham-akciómozinak is a becsületére válna. Van egy titokzatos tartalmú aktatáska, amit mindenki meg akar szerezni, ezért rommá lövik egymást különböző festői európai helyszíneken. Igazi adrenalinbomba, ami nem annyira hülye, mint amilyennek elsőre látszik.
Miért nézd meg?
Öreg akcióhősök parádéját mindig jó látni, még akkor is, ha egy olyan valószínűtlen párosról beszélünk, mint Robert De Niro és Jean Reno.
Figyeld!
A film autós üldözései egyszerűen szemet gyönyörködtetően régisulisak.

Egy cipőben

Hisztis cipőmániás, a szingli Cameron Diaz

Film+, május 12., 21:00
Ha még nem láttad:
Az, hogy a filmet érzelmesnek vagy mérsékelten émelyítőnek gondoljuk, abszolút egyénfüggő. A könnyes-nevetős mozik mindig a giccshatáron táncolnak, és ha csak egy kicsit lépik át, sokak számára bűnük megbocsáthatóvá válik. A furcsa lánytestvérpár sztorija is efféle darab. Maggie (Cameron Diaz) mindenben béna, kivéve a pasizást, nővére, Rose (Toni Collette) pedig mesés karrierrel, ám nem túl izgalmas magánélettel rendelkezik. Konfliktusaikat nemcsak közös cipőmániájuknak, hanem a pasiknak is köszönhetik, de aztán feltűnik a képben Ella (Shirley MacLaine), az egyikük által sem ismert nagymama, aki megváltoztatja mindnyájuk gondolkodását és életét. Kedves, lassú folyású, megható darab a szingliség árnyoldalairól, csodálatos színészgárda tolmácsolásában.
Miért nézd meg?
Mert az Egy cipőben tökéletesen bizonyítja, hogy létezik még értelmes szinglifilm a világon.
Figyeld!
Bár a filmben a cipők inkább csak háttérként és metaforaként szolgálnak, egy cipőőrült számára a felsorakoztatott darabok (pl. Jimmy Choo-lábbelik) felérnek egy látványorgiával.

Pillangó

Hisztis cipőmániás, a szingli Cameron Diaz

STORY4, május 13., 21:50
Ha még nem láttad:
Henri Charriére híres börtönregényéből, a Pillangóból még 1973-ban forgattak lenyűgöző filmet, ami az emberi akarat diadaláról és a soha fel nem adásról szól, meg persze a barátság erejéről. Kétségtelen, hogy A remény rabjai mellett a Pillangó a valaha készült legjobb börtönfilm, ami egyszerre hat az igazságérzetünkre, a könnyzacskóinkra, ráadásul még izgalmas is. A Francia Guyanán fogva tartott Pillangó és barátja az évek során sem tesz le a szökésről, és változatosabbnál változatosabb módokon próbálnak meglépni, dacolva az ezért járó szörnyű büntetésekkel.
Miért nézd meg?
Mert hiába van nekünk Ryan Goslingunk és Brad Pittünk, a mozinak már sohasem lesz akkora istene, mint annak idején Steve McQueen volt. A cool szó mellett az ő arcképét kéne berakni az értelmező kéziszótárba.
Figyeld!
Steve McQueen több hónapos megpróbáltatásai a magánzárkában nemcsak neki, hanem a nézőknek is embert próbálóak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top