Szabadidő

Fogadd el! – KézenFogva Alapítvány az elfogadásért

Május 16-án a budapesti Műjégpályán mindenki kipróbálhatja, hogy hogyan állná meg a helyét, ha nem látna, nem tudna járni vagy nem hallana semmit. A fogyatékos emberek világa sokkal érdekesebb, mint azt elsőre gondoljuk! A kihívások teljesen mások, a hangsúlyok eltolódnak. A hétköznapi problémák eltörpülnek, az életünk teljesen más színben tűnik fel.

A KézenFogva Alapítvány azt szeretné megmutatni a Fogadd el, fogadj el kampánnyal, hogy a fogyatékos emberek milyen sokat adhatnak az egészségeseknek. Nem sajnálatról van szó, nem a segítségnyújtásról, közös élményekről. Az Alapítvány meggyőződése, hogy a gyerekek a legjobb alanyok, ha elfogadásról van szó, ők még őszintén és maximális nyitottan fordulnak minden és mindenki felé. A májusi esélyegyenlőségi nap nem könnyeket és szomorúságot, hanem nevetést és közös mókázást ígér!

Fogadd el! - Kézenfogva Alapítvány az elfogadásért

 

A kampány már 2006 óta minden évben útjára indul és bejárja az országot, hogy minél több emberhez eljusson az elfogadás élménye. Élmény, mert a fogyatékosság nem átok, ha képesek vagyunk elfogadni és vele együtt élni. Ehhez azonban az egészséges emberek segítőkészsége és nyitottsága is szükséges.

  • Nem tudod, hogy hogyan segíthetnél egy vak embernek az utcán?
  • Nem tudod, hogy miért nem tanácsos a vakvezető kutyát játékra csábítani?
  • Nem tudod, hogy sok siket ember tud szájról olvasni, ezért nem baj, ha nem ismered a jelnyelvet?
  • Nem tudod, mi az a csörgőlabda és, hogy világbajnokságot is rendeznek belőle?
  • Nem tudod, hogy az autista emberek miért olyan furcsák nagy tömegben?
  • Kíváncsi vagy, hogy mit gondol az elfogadásról Kulka János, Dopeman vagy Vágó István?

    Akkor gyere és csatlakozz az ingyenes Fogadd el, fogadj el naphoz! A műsorvezető Till Attila lesz, aki idén a KézenFogva Alapítvány arca. Tilla szerint a fogyatékos emberek helyzete mindig, a föld bármely pontján kritikus. Ezért kiemelten fontos az olyan alapítványok támogatása, mint a KézenFogva. Segíts te is!

A Fogadd el kampány nem jöhetne létre fő támogatója az OTP Bank és támogatói a Waberer’s Holding, a Nem Adom Fel Alapítvány és a Fővárosi Szociális Közalapítvány nélkül. Köszönjük nekik és mindenkinek, aki kiáll az ügy mellett!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top