Szabadidő

A legjobb csajos könyvek nyárra

Nyakunkon a nyár, és vele együtt a szabadság, így érdemes beszereznünk néhány kellemes kikapcsolódást nyújtó, csajos olvasmányt. Rendhagyó ajánlónkban ezúttal színésznők, műsorvezetők ajánlják kedvenc aktuális olvasmányukat.
Rendeld meg a könyvet, itt!
Rendeld meg a könyvet, itt!

Anna Gavalda: Együtt lehetnénk
Aki ajánlja: Tatár Csilla

A TV2 műsorvezetője szereti az elgondolkodtató regényeket, ám kizárólag azokat, amik nem erőltetetten ontják magukból a divatosan mély mondanivalót, a nagy életigazságokat. Választása épp ezért esett Anna Gavalda Együtt lehetnénk című regényére, ami a nyári vakációján bizonyára ott lapul majd a strandtáskában. „Sziporkázó, néhol megmosolyogtató, máshol megható olvasmány, ami a szerelemről és a barátság erejéről szól. Adott négy főszereplő, akiknek a lehetőségei úgymond bezárultak, ám a közöttük lévő kötelékek végül mindent megszépítenek. Imádom Anna Gavalda könyveinek a nyelvezetét, hihetetlen egyedi stílussal és nagy tehetséggel megáldott írónő.”

Rendeld meg a könyvet, itt!
Rendeld meg a könyvet, itt!

Todd Burpo és Lynn Vincent: Igazából mennyország
Aki ajánlja: Gubás Gabi

A könyv egy lelkész édesapa meséje, valójában igaz történet egy kisfiúról, aki megjárja a másvilágot, majd visszatér onnan. Földöntúli élményeiről a maga gyermeknyelvén mesél szüleinek, akik lebilincselő, megható, különleges kötetté fűzték a történeteket – legalábbis Gubás Gabi színművésznő szerint, akit egészen elbűvölt a kötet. „Édesanyaként engem mindig nagyon mélyen érint, ha egy kisgyermekkel bármi rossz is történik, emellett nagyon érdekel a gyermekpszichológia, az, hogy mi játszódik le a kis lelkükben egyes helyzetekben, ezért is vettem a kezembe ezt a könyvet. Egyáltalán nem bántam meg! A belőle megtudott hasznos információkat nemcsak a nevelés során, de a munkámban is tudom kamatoztatni: Farkasházi Rékával a közelmúltban létrehoztunk egy honlapot, így nem árt minden gyerekekhez kapcsolható könyvtémában képben lennünk.”

Rendeld meg a könyvet, itt!
Rendeld meg a könyvet, itt!

Szabó Győző: Toxikoma
Aki ajánlja: Jordán Adél

Jordán Adél Szabó Győző sikerlistás könyvét, a Toxikomát olvasta legutóbb – a mellbevágóan őszinte írás egészen letaglózta. A színész ugyanis kendőzetlenül vall a kötetben a tíz évet felölelő drogos korszakáról. „Elég régóta ismerem Győzőt – meséli. – De úgy érzem, most ismertem meg igazán. Olyan érzésem volt a könyv olvasása közben, mintha egy baráti beszélgetés kellős közepén ülnék. Sokszor nevettem fel hangosan, mindenhová magammal vittem a könyvet, nem tudtam letenni. Győző pedig csak mesélt, mesélt, hol viccesen, hol nyomasztóan, olykor szívfájdítóan, vagy zavarba ejtően őszintén. Sok mindent megértettem belőle, úgy éreztem, közelebb került hozzám, és a téma is. A könyv első fele olyan, mintha egy színes filmet néznék, sok-sok kaland, aztán egyre fakulnak a színek, és végül egy hosszú snittes fekete-fehér film kellős közepében találtam magam. Örülök, hogy Győző szemében ma már újra színes a világ!”

Rendeld meg a könyvet, itt!
Rendeld meg a könyvet, itt!

Papp Diána: Szerdán habcsók
Aki ajánlja: Lilu

Igazi csajos könyv, egyszerre kacagtató és könnyfakasztó elbeszélése egy közepesen fiatal nő válás utáni újrakezdésének Papp Diána, a Nők Lapja vezető szerkesztőjének első regénye, ami Lilut már rabul is ejtette. „A Szerdán habcsók igazi női könyv, könnyed, szórakoztató és fordulatos – mondja a műsorvezető. – Ez a habcsók nem egy túl édes tündérmese, hanem nagyon is valóságos, mai történet. Dia ironikus humorának köszönhetően szinte minden nő itt-ott önmagára ismerhet a főhős, Békési Eszter figurájában. A könyv borítója pedig olyan szép lett, hogy szerintem ilyet Magyarországon ritkán lát az ember.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top