Szabadidő

Madonna és Victoria Beckham tanítója Budapestre jön

Megmutatja magát a magyar közönségnek az a misztikus bölcs, akitől Madonna, Victora Beckham és Angelina Jolie sem restell tanulni. Okkal figyel a világ a napokon belül hazánkba látogató Jorge Bucay argentin íróra.

Madonna és Victoria Beckham tanítója Budapestre jönZokniügynökből lett ügyeletes bölcs

Az éppen 63 éves szerző dolgozott utcai zokniárusként, könyvügynökként, taxisofőrként és bohóc-mutatványosként. Még egy sportboltot is nyitott, hogy el tudja tartani családját. Alulról indult, de sikerült egyetemi diplomát szereznie, később pszichológussá és íróvá lett. Különös hangvételű művei Latin-Amerikában és Spanyolországban, de már az Egyesült Államokban is döntögetik a könyveladási toplistákat – rég maga mögé utasítva pl. a korábbi főnix, Paolo Coelho regényeit. Bucay most az ügyeletes bölcs.

Tőle vár megváltást a világ elitje

De mit tud az argentin író, mi az, amiért a legnagyobb sztárok, magukat megnevezni nem kívánó politikusok is tőle várnak megváltást? Bucay sikere valószínűleg abban rejlik, hogy olyan élvezhető regényeket publikál, melyek egyszersmind sajátos tartalmú tankönyvként is működnek. Ezekből megtudhatjuk, mit kell a hétköznapokban és a párkapcsolatokban tennünk azért, hogy legalább egy-egy pillanatra eljuthassunk a tökéletes boldogság állapotába. Bucay azt hirdeti, hogy elég a tespedésből, a dőzsölésből, az életet valójában csak aktívan lehet élvezni. Az író nézetei szerint a túlságos jómód viszi az embert a depresszióba.

Jorge Bucay előadása június 5-én Budapesten, a Puskin Moziban. Részletek, itt!

Vajon mit mondhat nekünk?

Az argentin szerző kivételes érzékenységgel vall párkapcsolati kérdésekről, a lélek útvesztőiben finoman terelgetve a boldogságkeresőket. A magyar közönség már több könyvét is kézbe vehette. Az persze egyikből sem derül ki, hogy maga az író vajon milyen módon tett szert tapasztalatokra, hiszen saját magánéletét féltve őrzi. Családjáról, jelenlegi, esetleg korábbi partnereiről Bucay egyáltalán nem beszél. Gondoskodott arról is, hogy még a világhálóra se kerülhessenek fel közvetlen környezetéből információk. Így aki valóban kíváncsi rá, mindenképpen hallgasson bele nyilvános előadásába. Talán nekünk, magyaroknak is tartogat néhány olyan biztató gondolatot Jorge Bucay, melyek jól jöhetnek ebben a nem túl szerencsés időszakban.

Néhány gondolat Jorge Bucay-tól

„Az igazi szeretet az az érdek nélkül vállalt feladat, amikor teret teremtünk a másiknak ahhoz, hogy az lehessen, aki.”

„Mennyi minden változna, ha élvezni tudnánk kincseinket olyannak, amilyenek!”

„Ahhoz, hogy személyiséggé váljunk, az egyik nagy feladat, hogy megtanuljunk kérni. Nem mindenki tud kérni.”

„Szeretni nem jelenti azt, hogy egyformán gondolkozunk, sem azt, hogy jobban szeretlek magamnál. Az a kérdés, hogy tisztelsz-e olyannak, amilyen vagyok.”

„Mindig arra gondolj, a »nagyon szeretlek« kijelentésre az a leggyönyörűbb válasz, hogy »én pedig érzem, hogy nagyon szeretsz«.”

„Sosem lesz képes megtartani a párkapcsolatot az, aki nem küzdi le azt a beteges félelmét, hogy magára hagyják.”

Madonna és Victoria Beckham tanítója Budapestre jön

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top