Szabadidő

Sör, sport és világbéke – hétvégi programajánló

Nahát, ezen a héten is lehet enni, inni, sportolni és bulizni – sűrűsödik a nyári fesztiválszezon. Részünkről a sörre szavazunk, de adunk további tippeket is a hétvégére.

 

Sör, sport és világbéke – hétvégi programajánlóIII. Belga Sörfesztivál a Mezőgazdasági Múzeumban

Nem vagy „sörös”? Biztos? Kóstoltad már a meggyes, ananászos, banános verziót? Na ugye! A belga sörök arról nevezetesek, hogy sűrűk, krémesek, sok-sok színben játszanak – egyáltalán nem emlékeztetnek a mi hagyományainkban szereplő világosra. Egy-egy félbarna vagy vörös darabjuk kimondottan nőies italnak nevezhető. A III. Belga Sörfesztivál nemcsak arra jó alkalom, hogy a sörrajongók dőzsöljenek, hanem arra is, hogy aki még nem tette, az közelebbi barátságot kössön ezzel a nemes itallal. A pezsgős, barna, gyümölcsös és csapolt verziók mellett persze enni is lehet: sörkorcsolyák, sajtok, sonkák és csokoládék is kóstolásra várnak a budapesti Vajdahunyad várában. És ami igazán ritkaságszámba megy a fesztiválszezonban: a belépőjegy „leiható”!

Hol? Budapest, Mezőgazdasági Múzeum
Mikor? Június 1–3.
Mennyiért? 2500–3500 Ft
Ne menj, ha nem bírod a szénsavat.  

Sör, sport és világbéke – hétvégi programajánlóX. Budapesti Nagy Sportágválasztó és I. Budapesti Nagy Hangszerválasztó

A sportolást nem lehet túl későn kezdeni, a program viszont főleg azoknak a leghasznosabb, akik gyerekkel érkeznek. Kipróbálható több mint 80 sportág (amiben persze szakemberek és edzők segítenek), a muzikális családok pedig ugyanitt azt is eldönthetik végre, hogy hegedűre vagy dobfelszerelésre ruházzanak be inkább.
 

Hol? Budapest, Merkapt Maraton Sportközpont
Mikor? Június 1–2.
Mennyiért? Ingyenes
Ne menj, ha a szobabiciklire esküszöl. 

Sör, sport és világbéke – hétvégi programajánlóBelvárosi Fesztivál

Megkezdődött a nyári szezon, és ezzel együtt a fesztiválok sorozata. A BelFeszt a belvárosba hozza a fesztiválhangulatot, még ha nem célzottan indulunk koncertre ugrálni, csak egy vasárnapi fagyizásra vágyunk, akkor is simán belefuthatunk a Compact Discóba, Muri Enikőbe, Aradszky Lászlóba vagy Ferenczy Györgybe. Amíg csápolunk mondjuk az Irie Maffiára, addig a kicsik a játszóházat, filmvetítést vagy gyerekprogramokat élvezhetik.
 

Hol? Budapest, V. kerület  (Deák Ferenc utca, Erzsébet tér, Zrínyi utca)
Mikor? Június 1–3.
Mennyiért? Ingyenes
Ne menj, ha kizárólag a Szigetre gyúrsz.
 

Sör, sport és világbéke – hétvégi programajánlóFertő tavi Békekörmenet

Első látásra úgy tűnhet, hogy a program alapvetően a vallásos résztvevőket célozza meg, mivel mottója: „a vallás nem ismer határokat”. De egy hajófelvonulás a világbékéért azért sok szempontból nem mindennapi. A hajók egyedi zenei kísérettel futnak be a körmenetre több országból, a vállalkozó kedvű családok, a lelkesebb apukák és gyerekek pedig saját csónakkal is indulhatnak.
 

Hol? Fertő tó
Mikor? Június 3.
Mennyiért? 1500–2800 Ft
Ne menj, ha tengeribeteg vagy.
 

Sör, sport és világbéke – hétvégi programajánlóXVI. Bordosi Fonó Folklórfesztivál

A fesztivál saját magát a városi betyárok fesztiváljának hívja, és találó is a megnevezés. A fő küldetés az élő népművészetek bemutatása, mindezt éppen elég szórakoztató módon ahhoz, hogy teljes legyen a lazulás. Fellép többek közt a Ghymes, a Csík Zenekar, a Quimby és Lovasi András, a bor- és pálinkaudvar útba esik a táncbemutatók felé, közben pedig színházi és filmes programokra is beülhetünk.
 

Hol? Miskolc, Vár utca
Mikor? Június 1–3.
Mennyiért? 2900–7900 Ft
Ne menj, ha azt hiszed, a folklór egy fényigényes dísznövény neve.

Sör, sport és világbéke – hétvégi programajánlóBudavári Libamájfesztivál
Felvirradt végre a mi napunk! Ki mondta, hogy a nagy többségnek nem jár libamáj, kaviár és hasonlók? Egy hétvégére most bárki királynak érezheti magát a Budai Várban, a Libamájfesztiválon, amelynek díszvendége idén a Tokaji borrégió lesz – hát igen, luxus a luxussal érzi jól magát. Ám pont erről van szó, hogy e nemes élmények ne menjenek luxusszámba, hanem olykor-olykor megengedhessük magunknak. És hogy milyen formában? Most receptet is bőven kapunk a koncertek, táncbemutatók, hagyományőrző játékok és gyerekprogramok mellé.

Hol? Budapest, Budai Vár
Mikor? Június 1-3.
Mennyiért? 1900-3800 Ft (részben levásárolható)
Ne menj, ha a töltött káposzta jobban lázba hoz

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top