Szabadidő

Borozz a Nők Lapja Café bloggereivel!

Ha még nincs programötleted szombatra, mi tudunk egyet: az etyeki lankákon rendezik meg az Újhegyi Pikniket, amelynek keretében a Nők Lapja Café is megtartja idei nagy Caféblogger-találkozóját. Gyere el, kóstolgass és beszélgessünk egy jót a pincesoron!

Alig néhány héttel az Etyeki Pincefesztivál után újra benépesül a borászatáról híres település az Újhegyi Piknik alkalmából. Június 9-én szombaton az Újhegyi utca hat pincészete várja a vendégeket szép borokkal, tüzes párlatokkal, finom falatokkal és élő zenével.

Újhegy különleges hely, az utóbbi években egyre több budapesti látta meg benne a fantáziát, és egy igazi, élő közösség alakult itt ki a borozások közben. A családias fesztiválhangulatnak az időjárás sem állhat útjába, mivel szerencsére szombatra visszatér a nyárias idő. De ha jönne is egy zivatar, a megnyitott pincékben kereshetünk menedéket, ahol bárki körbejárhat és borokat kóstolhat.

Kitárgyaljuk a horoszkópod
Az Újhegyi Pikniken mi is ott leszünk egy-egy borospohárral a kezünkben, mivel a Debreczeni Pincénél tartjuk a Nők Lapja Café bloggereinek találkozóját. Az Angyali Segítség, a Se veled, a DesignOlló, Horoszkópelemzés és a Rozmaring és Csokoládé szerzői már biztosan eljönnek, hogy elkészítsék a személyes horoszkópod, vagy válaszoljanak a főzéssel kapcsolatos kérdéseitekre, de válóperes ügyvéd bloggerünk is ott lesz, ha valamilyen zűrös ügyben segítségre szorulsz. Velünk, a Nők Lapja Café szerkesztőivel szintén találkozhatsz a 140 éves sváb pince hűvösében, vagy a kertben álló nagy diófa árnyékában.

A Debreczeni Pincészet présháza Etyeken
A Debreczeni Pincészet présháza Etyeken

„A bloggertalálkozó vendégeinek külön speciális borkóstolóval és kedvezményekkel készülünk, hogy mindenki jó hangulatba kerüljön és Etyek borhagyományai is beszivárogjanak a köztudatba” – mondta el Debreczeni Kálmán borász, a Nők Lapja Café bloggertalálkozó házigazdája. A borászcsalád pincéjében nemcsak helyi, de szekszárdi borokat is kóstolgathattok, és az italok mellé könnyed dzsesszzene jár. A koncertekhez nemrég egy színpadot is ácsoltattak, amivel szemben lépcsősen kialakított ülőhelyeken foglalhat helyet a közönség.

Nem kell gumicsizmát húzni
„Aki tűsarkúban jön, az a pince előtt és mellett könnyen elboldogul, de jobb egy kicsit kényelmesebb cipőben érkezni – érzékeltette a terepviszonyokat a borász. – A városi kövezethez képest ez icipicit romantikusabb, ez mégiscsak egy pincesor, de nem kell gumicsizmát vagy tornacsukát sem húzni.”

Ezen a hétvégén celebek is ellátogatnak a pincesorra, a Gradowski birtokon Besenyei Péter Bochkor Gáborral tart borkóstolót és Árpás Laci Sonkamesternél számíthatunk Gianni felbukkanására. Ami a zenét illeti, fellép például Tóth Evelin, aki korábban Karafiáth Orsolya verseit zenésítette meg Feketemacska címmel és a Kultúrpart Pincénél a Canarro! játszik roma dzsesszzenét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top