Szabadidő

Esőprogram nyári szünetre: játszóház

A legtöbb nyári program szabadtéri, azonban ha két napig szakad az eső, a második nap délutánján nehéz lekötni az unatkozó kölyköket. Ilyenkor jön jól a szülői jolly joker, a játszóház.

A játszóházak igen sokféle programot kínálnak a gyerekeknek, de legjobban úgy lehet definiálni magát a fogalmat, hogy olyan helyszín, ahová a szülő alkalomszerűen beviheti a gyerekét, és ott játékok, programok várnak rá. A legegyszerűbb játszóház tulajdonképpen játékokkal megspékelt gyerekfelügyelet. Amíg a szülők vásárolnak, nézelődnek, sportolnak vagy csak szusszannak egyet, a gyerekre biztonságos és szórakoztató környezetben vigyáznak.

Sok játszóház azonban a gyerektársaságon és a változatos játékokon felül kínál valamilyen különlegességet. A csúszdák, a mászókák és az ugrálóvárak teret (és keretet) adnak a gyereki őrjöngésnek, de gyakran animátorok programokkal, ügyességi feladatokkal, foglalkozásokkal, vetélkedőkkel várják a tombolni vágyó gyerekeket. A játszóházak gyakran biztosítanak helyszínt gyerekzsúrokhoz és születésnapi bulikhoz. Ez a megoldás a szülők számára is kényelmes, hiszen amíg a felnőttek bandáznak és ismerkednek, addig a gyerekek biztonságos környezetben tombolhatnak. Ráadásul a buli utáni takarítás sem a szülőket terheli.

Esőprogram nyári szünetre: játszóház

 

A legközelebbi játszóház felderítése nem csak kényelmi szempont. A 3-4 éves gyerekek az ismert, már feltérképezett terepen sokkal jobban szórakoznak és sokkal felszabadultabbak, mint ismeretlen, új környezetben. Számukra az ismerős környezet és az ebből fakadó biztonságérzet sokkal fontosabb, mint az újdonság izgalma. A változatosságot és az ismeretlen felfedezését nagyobb korban vágyják és élvezik.

Nyaralási terv készítésekor ugyancsak célszerű feltérképezni a közeli játszóházakat, éppen a kiszámíthatatlan időjárás miatt. Természetesen nyaralás közben sem lehetetlen informálódni, azonban könnyebb azt életünk és nyugodtabb a pihenés, ha előre gondolkodunk, hiszen a gyerekek gyorsan ráunnak arra a pár játékra, amiket magunkkal vittünk, a türelem pedig nem a legerősebb oldaluk, ha a négy fal közé szorulnak.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top