Szabadidő

Mindenki felkészült? És az utasbiztosítás?

Minden évben megfogadjuk, hogy idén alaposan felkészülünk a nyaralásra, és mindenre szakítunk időt indulás előtt. Információkat gyűjtünk az úti célunkról, felírjuk a fontos telefonszámokat, gondosan kiszámoljuk, mennyi költőpénzre lesz szükségünk, veszünk pár új cuccot, hogy elég divatosak legyünk a strandon.

Nos, legtöbbször az új fürdőruha beszerzése az egyetlen, amiről nem szoktunk megfeledkezni… A valóságban valahogy mindig őrült rohanás előzi meg a jól megérdemelt pihenést – mindent megszervezni, befizetni, egyeztetni, elintézni. Általában az utasbiztosítás marad a végére – ha egyáltalán az eszünkbe jut. Hiába hallottunk számtalan rémtörténetet arról, hogy kit milyen szerencsétlenség ért külföldön, nem foglalkozunk vele, mert azzal nyugtatjuk magunkat, hogy velünk ez úgysem fordulhat elő. Pedig a valóság az, hogy mindenkit érhet baj külföldön, ahol egy apró kellemetlenségből több millió forintos kár lehet! Érvényes utasbiztosítás esetén a biztosító átvállalja ezeket a költségeket, ráadásul mindent megszervez helyettünk. Ugye milyen jó lenne az anyanyelvünkön azonnali segítséget kapni, ha baj történik?

Mindenki felkészült? És az utasbiztosítás?

Jó tudni!

„Van bankkártyás biztosításom, az elég lesz!” – sokan gondolják így, pedig a bankkártyához kapcsolódó biztosítások szolgáltatási köre igen korlátozott. Az alacsony díj érdekében ezekből a biztosításokból gyakran kizárásra kerülnek olyan tevékenységek, mint a motorozás, búvárkodás, síelés, illetve a legtöbb tengerparti sport (pl. quad, parasailing, motorcsónakkal vontatott „banán”). A poggyászbiztosítás és az orvosi költségtérítés összege is korlátozott, és a magyar utazók általában nincsenek tisztában a várható költségekkel, alábecsülik ezt a kockázatot.

Villámgyors és kedvező

Akár közvetlenül az indulás előtt is köthető utasbiztosítás az interneten keresztül. Megéri, hiszen a legtöbb utasbiztosítás – fedezeti szinttől függően – segítséget jelent a betegségek, balesetek, poggyászsérülések esetén is, sőt bizonyos szolgáltatóknál telefonos magyar nyelvű orvosi segítségnyújtás is kérhető, ami nagyon megnyugtató tud lenni, ha például gyermekünk váratlanul belázasodik.

Az EUB a 2012-es nyári szezonra több pénztárcabarát megoldással jelent meg a piacon, ilyen például az Európa-Favorit területi hatály: a népszerű tengerparti és szomszédos országokba (pl. Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Görögország, Bulgária, Ausztria) 10% kedvezménnyel köthetők meg az utasbiztosítások.

Az EUB Magyarország egyetlen, utasbiztosításokra szakosodott biztosítója, amely 100 éves múlttal és világméretű hálózattal rendelkezik. Legyen körültekintő indulás előtt, kösse meg utasbiztosítását, hogy nyugodt legyen az utazás és örömteli a hazatérés.

www.eub.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top