Szabadidő

5 könyv, ami megtanít szakítani, túlélni és újrakezdeni

Sokan keresik könyvekben a választ egy párkapcsolati problémára. A nyári könyvújdonságokban zsákszámra találunk jó tanácsot arra vonatkozóan, hogyan is legyen tökéletes a szerelmi életünk.
Rendeld meg, itt!
Rendeld meg, itt!

Ha csalódtál a pasidban!

Palotás Petra: Túl az Óperencián

A szerelmi bánatot, a csalódást mindannyian másként dolgozzuk föl, de általánosságban igaz: jót tesz, ha megpróbálunk eltávolodni a problémától és belevetjük magunkat az életbe. Palotás Petra új regényének hősnője, Keményffi Kata, egy szerelmi csalódás után fogja a bőröndjét, lelép és felcsap utazó kozmetikusnak egy óceánjáró hajón. Miközben hagyja magát sodorni az árral és számtalan kalandba keveredik a zavaros vizeken, eltávolodva az eredeti gondjától, lassan kezd ráébredni, mit is jelentett számára az elmúlt szerelem, ami elűzte őt a fővárosból. A Túl az Óperencián romantikus történet, melyben minden nő magára ismer, akit hagytak már ott valaha – méghozzá képtelenül szerelmes állapotában.

 

Rendeld meg, itt!
Rendeld meg, itt!

Ha eleged van és le akarsz lépni!

Tóth Gábor Ákos: Édesvízi mediterrán

Tóth Gábor Ákos új könyvét három élethelyzetben is érdemes elolvasni. Egyszer akkor, ha a pénztárcánk és a szabadidős lehetőségeink nem engedélyeznek idén nyaralást, mert új regénye által néhány óra alatt hamisíthatatlan balatoni hangulatban találjuk magunkat. Másszor akkor, ha úgy érezzük, az életünk perspektívái bezárultak – csakúgy, mint hősünknek, T. G. Oaksnak, aki a kanadai magyarok kertvárosi életét éli meglehetősen egysíkúan és örömtelenül, behódolva felesége és idős édesapja hóbortjainak, egészen addig, míg egy váratlan történés ki nem szakítja onnan. Harmadszor pedig akkor, ha egy kacagtató, öniróniával teli strandregényt szeretnénk a kezünkbe venni, ami amellett, hogy igen szórakoztató, fontos üzenetet hordoz: mindig a kezünkben van annak lehetősége, hogy változtassunk az életünkön.

Rendeld meg, itt!
Rendeld meg, itt!

Ha gyereke van az új szerelmednek!

Szurovecz Kitti: Borostyánkönny

Napjainkban minden harmadik család mozaikcsalád, ami annyit jelent, hogy egyre több az olyan anya, aki nem a vér szerinti apjával neveli a gyermekét. Nincs ezzel másként a Borostyánkönny szerzője, Szurovecz Kitti sem, aki nyilván saját életének történéseire is alapozott, amikor hollywoodi Gyémántfiú-trilógiájának második részében, a Borostyánkönnyben a csavaros krimiszálak mozgatása közben fókuszba emelte a mozaikcsaládok összeszokásának kérdését is – sokat tanulhat belőle az, aki egy apukával vagy anyukával kezd! A Borostyánkönny egy szórakoztató, romantikus krimi. A trilógia első része Libri Aranykönyv 5. helyezett lett tavaly, így nem csoda, hogy a könyv olvasói türelmetlenül várták a folytatást.

Rendeld meg, itt!
Rendeld meg, itt!

Ha interneten ismerkedsz!

Jorge Bucay: Nyitott szemmel szeretni

Igazi kultuszkönyv. Általa nemcsak végigkísérhetjük egy férfi szerelmi bánatból való felépülésének fázisait, és kaphatunk remek párkapcsolati tanácsokat a történet két pszichológusától, hanem szórakoztató, ámde reális képet kaphatunk arról, hogyan szerethet egymásba két ember, akik személyesen még nem találkoztak. Hogyan ébredhet érdeklődés hosszú-hosszú chateléssel töltött éjszakákon a másik iránt, akinek a közelségét még sosem éreztük? A kötet valójában egy fordulatos szerelmi és kiberregény, pszichológiai esettanulmányokkal és hasznos tanácsokkal ahhoz, hogyan tegyük hosszú távon működőképessé életünk legfontosabb kapcsolatát: a szerelmi viszonyt.

Rendeld meg, itt!
Rendeld meg, itt!

Ha tudni akarod, hogyan bánj a rosszfiúkkal!

Spirit Bliss: Démoni érintés 1.
A múlt árnyai

Mi, nők, sokszor hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a szerelmünkkel és az odaadásunkkal képesek vagyunk megváltoztatni a rosszfiúkat. Pedig valahol a lelkünk mélyén tudjuk, hogy összetörik majd a szívünk. Ebbe a csávába kerül a Démoni érintés hősnője, Katherine is, aki egy időgéppel álruhát öltve utazik vissza a középkorba, hogy még emberi életében leszámoljon a jelenkor leggonoszabb, legfélelmetesebb vámpírjával, Véreskezű Casimirral, s persze a megölése helyett menthetetlenül beleszeret. A Démoni érintés egy letehetetlen, eredeti, „egyszuszrakiolvasós” romantikus fantasy.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top