Szabadidő

Hova menekülj a fővárosban a kánikula elől?

A nappali forróság éjszakára a lakásba "húzódik". A nyáresti levegő azonban a szabadban kellemes, frissítő, íme néhány ötlet, ha foci eb-t néznél vagy csak jól akarod érezni magad.

A hőségriadó miatt a strandok, uszodák hosszabbított nyitva tartással üzemelnek. Ez jó hír, mert aki munka után csobbanna egyet, megteheti, ráadásul a késő délutáni órákban a napsugárzás sem olyan veszélyes, mint a déli forróságban. A hűs víz, a kellemes mozgás és az édes semmittevés gyorsan feltölti a nap során lemerült energiát, és minden földi halandó ismét tetterősnek érzi magát. Természetesen pancsolás közben is ügyelni kell a megfelelő folyadékpótlásra, mert nem elég, ha nyakig vízben ázunk, a szervezet belső hidratálásáról is gondoskodni kell.

Itt kell megjegyezni, hogy bármennyire is csábítóak a szökőkutak és maga a Duna, fürdésre céljára egyik sem alkalmas.

A kánikula mellett itt van még a foci eb is, amely a csoportkörökön túl igazi izgalmakkal kecsegtet. Meccset nézni azonban nem csak a fullasztó lakásban lehet, hanem szabadtéren, kivetítők mellett. Az éjszakai enyhe szellő szinte megváltás, akárcsak a hideg sörök üdítők. A kerthelyiségek mellett alternatívát jelentenek a romkocsmák, valamint a római parti és a kopaszi-gáti szórakozóhelyek. Utóbbiaknál a víz közelsége remek hangulatot teremt és kicsit a nyaralás illúzióját kelti.

Akit nem hoz lázba a foci, még mindig mehet múzeumba. Bizonyos napokon és rendezvények keretében az éjszakai órákba nyúlóan látogathatóak a kiállítások és a kulturális élmény mellett a hűs helyiségek is növelik a látogatási kedvet. Az utolsó Jolly Joker a kánikula elfelejtésére: a mozi. Szerencsére jó filmekből idén nyáron sincs hiány és moziba menni, akár családostól, sokkal jobb élmény, mint otthon átizzadt pólóban várni a hidegfrontot.

Hova menekülj a fővárosban a kánikula elől?
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top