Szabadidő

Zséda kolostorba vonul

Az ország legrégebbi női zárdájában Zsédát, Palya Beát és Udvaros Dorottyát is megtalálod hétvégén. Programok <a href="https://nlc.hu/ezvan/20120719/idojaras-hetvege-hidegfront-/" target="_blank">napozás helyett</a> a legjobb vidéki fesztiválokkal.

Zséda kolostorba vonulTízforrás Fesztivál

Az egykori grófkert fái alatt, családias hangulatban élheted át olyan előadók koncertjeit Hegykőn, mint a Bikini, a Kiscsillag, Harcsa Veronika vagy a 100 Folk Celsius. Napközben szervezett kenutúrákon kalandozhatsz a Fertő tavi nádrengetegben, vagy ha szívesen ügyeskedsz a két kezeddel, akkor neves kézműves mesteremberek szárnyai alatt próbálhatod ki a gyöngyfűzést, a textilfestést, a gyertyamártást, a nemezelést, a szövést, a kisebbek pedig nádból, sásból, csuhából készíthetnek játékokat.

Hol? Hegykő
Mikor? Július 13–22.
Mennyiért? 840–2400 forint
Ne menj, ha Charlize Theron nyomán talpig lakkban töltenéd a hétvégét.

Zséda kolostorba vonulBánkitó Fesztivál

Ha unod, hogy hétközben mindig másoknak kell megfelelned, akkor tekerj vagy gurulj ki a Bánkitó Fesztiválra, aminek az a jelszava, hogy mindent szabad. A gyerekek összekrétázhatják a tóparti sétányt, de természetesen rendes programokkal is lekötik őket. Négyféle kreatív foglalkozáson vehetnek részt, de Molnár Szabolcs, a Csillag Születikből ismert bűvész is felütheti a fejét bárhol egy kártyatrükkel. A nagyok megnézhetnek egy színdarabot két ámokfutó csajról, vagy elandalodhatnak a Nemjuci vagy a Qualitons koncertjén, akik most Kovács Kati nélkül játszanak.

Hol? Bánk
Mikor? Július 20–22.
Mennyiért? 2500–3000 forint
Ne menj, ha Charlize Theron nyomán talpig lakkban töltenéd a hétvégét.

Zséda kolostorba vonul18. Szemes Fesztivál

Egy héttel a Balaton Sound után a szórakozó ifjúság után a családosoknak is szerveznek fesztivált a tó déli partján Pikali Gerdával, ingyen öleléssel, krimijátékkal és palacsintaevő-versennyel. A torkoskodás után egy közös zumbázással könnyíthetünk a lelkiismeretünkön, hogy az egészet a Firkin zenekar ír kocsmazenéjével kísérjük le.

Hol? Balatonszemes
Mikor? Július 18–22.
Mennyiért? Ingyenes
Ne menj, ha még a Balaton Sound fáradalmait pihened.

Zséda kolostorba vonulVeszprémFest

Szokatlan helyen gyűlnek össze magyar dívák a hétvégén. Ahol ezer évvel ezelőtt Gizella királyné az apácákkal együtt hímezte férje koronázására a miseruhát, ott most Zséda, Palya Bea, Udvaros Dorottya és Szulák Andrea énekel a közönségnek. Egy nappal korábban adnak koncertet a veszprémi fesztiválon a Buena Vista Social Club ennivaló öregjei, akiknek a ráncaikban is zene van. A város barokk és szecessziós épületekkel teli főterén minden nap dzsessz mellett roséfröccsözhetünk, majd vasárnap este Tóth Verára táncolhatunk.

Hol? Veszprém
Mikor? Július 13–22.
Mennyiért? 0–14 900 forint
Ne menj, ha még a nyaralásra spórolsz.

Zséda kolostorba vonulBuldogpiknik

Ha már a hétvégére nem jósolnak emberi strandolásra alkalmas időt, akkor a kutyák hadd pancsoljanak egyet a Velencei-tónál. A buldogpikniken a francia buldogok biztosan felállítják a hétvége cukiságrekordját, de az apró, hörgő kutyusok mellett törpekecskék és törpemalacok is emelik majd az esemény fényét.

Hol? Velence, Panoráma Kemping
Mikor? Július 19–22.
Mennyiért? 500–1260 forint
Ne menj, ha kutyaszőr-allergiád van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top