Szabadidő

Olimpiai bajnok menti meg a súlyos beteg kislányt

A bronzérmes sportolónő aranyérmes cselekedetre készül. Betartja egy beteg kislánynak tett ígéretét.
Zofia Noceti-Kelpacka
Zofia Noceti-Kelpacka

A lengyel szörfös, Zofia Noceti-Kelpacka a londoni olimpián bronzérmet szerzett, ám esze ágában sincs vitrinbe tenni az érmét, inkább eladja. Mégpedig minél hamarabb és minél magasabb áron.

A bajnoknő az éremért kapott összegből a szomszédjában lakó kislány – és egyben legnagyobb rajongója –, az 5 éves Zuzia életmentő gyógykezelését szeretné finanszírozni. A gyerek egy súlyos, veleszületett anyagcsere-betegségben szenved, ami miatt már öt komoly műtéten is átesett, a gyógyszerei, illetve a terápia pedig rengeteg pénzbe kerülnek. Családja azonban szűkös anyagi helyzetük miatt hiába is akarna, nem tud mindent megadni a beteg kislánynak.

A sportoló az egyik lengyel rádióállomásnak úgy nyilatkozott, születése óta ismeri Zuziát, és látta, hogy mennyit szenvedett eddigi rövid kis életében, ezért az olimpia előtt megígérte neki, hogy érmet szerez, és eladja, hogy segíthessen rajta. Most pedig betartja az ígéretét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top