Szabadidő

Ejtőernyős boszorkány ugrik a bográcsba

Ejtőernyős boszorkány viszi a pirospaprikát a halászlébe Szegeden – csak egy a hétvégi programok közül. Íme, a választék!

Ejtőernyős boszorkány ugrik a bográcsba! - hétvégi programok

Állatkertek Éjszakája

Időutazás a Varázshegyen – mindezt az éj leple alatt, aztán bőrevő halak a Parányok Világa teremben. Ha már van a múzeumoknak meg a fodrászoknak, miért ne lehetne az állatkerteknek is éjszakája? Most először lesz ilyen, és nemcsak a Fővárosi Állat- és Növénykertben, hanem több nagyvárosban is meg lehet nézni, milyen sötétedés után egy igazi állatkert. Budapesten egy jeggyel bemehettek az állatkert mellett a Tropicáriumba és a Budakeszi Vadasparkba is. Este héttől éjfélig nyitva lesznek a kapuk, és azt ígérik, olyan titkokat is elárulnak a gondozók, amelyeket napközben harapófogóval sem lehet belőlük kiszedni.

Hol? Budapest, Miskolc, Debrecen, Tisza-tavi Ökocentrum, Jászberény, Győr
Mikor? 2012. augusztus 31.
Mennyiért? 2000–3000 HUF
Ne menj, ha frászt kapsz a kis apró szőrös lényektől.

Ejtőernyős boszorkány ugrik a bográcsba! - hétvégi programokXIV. Coca-Cola Testébresztő Női Mozgásfesztivál

„Ennyi jó nőt ritkán lehet együtt látni” – bár ezzel a szlogennel inkább pasikat csábíthat a Millenárisra Monspart Sarolta, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, de pont azt szeretnék, hogy a családot inspiráló nők pattanjanak nyeregbe, húzzanak futócipőt, ugorjanak úszómedencébe, és a férjüket, anyukájukat is hozzák. Furcsa sporteszközöket próbálhatsz ki, akár kinetikus videojátékokat. És ha van merszed, akkor még az egészségi állapotodat is felmérik. Gyerekeket vinni ér, külön játéksziget várja őket a Millenárison.

Hol? Budapest, Millenáris park
Mikor? Szeptember 2.
Mennyiért? Ingyenes
Ne menj, ha egy lépést sem teszel autó nélkül.

Ejtőernyős boszorkány ugrik a bográcsba! - hétvégi programokNemzetközi Tiszai Halfesztivál

Hagyma, pirospaprika, és persze a tiszai halászlé illata száll több száz bográcsból Szegeden a Tisza-parton a hétvégén. Egy óriás bográcsban több mint 14 ezer adag halászlé fő majd, s ebbe a szegedi boszorkány az égből, ejtőernyőn alászállva dobja a paprikát. A levesbe való makói hagyma pedig a szokásokhoz híven tutajon érkezik. Ezt a gyerekek tágra nyílt szemekkel nézhetik, az anyukák táncolhatnak, az apukák pedig sörözhetnek egy jót a tiszai halászlé után.

Hol? Szeged
Mikor? 2012. augusztus 31. – szeptember 2.
Mennyiért? Ingyenes
Ne menj, ha rettegsz a szálkáktól.

Ejtőernyős boszorkány ugrik a bográcsba! - hétvégi programokVidor Fesztivál

Az utolsó napokat még elkaphatod a Vidor fesztiválból. Ha már nem bírod kivárni a színházi szezon kezdetét, és ráznád világzenére, Nyíregyházán a helyed. Mondjuk megnézed a Budapest Klezmer Bandet, aztán jót mulatsz egy dumaszínházon, zárásként pedig bulizol egyet a Quimby zenekar tagjainak kedvenc világzenei lemezeire. Jól hangzik?

Hol? Nyíregyháza és környéke
Mikor? 2012. augusztus 24. – szeptember 1.
Mennyi? Ingyenes
Ne menj, ha idegesítenek a mosolygó emberek.
 

Ejtőernyős boszorkány ugrik a bográcsba! - hétvégi programokXI. Szentesi Lecsófesztivál

Pirítják vagy dinsztelik a hagymát, karikázzák vagy kockákra vágják a paprikát? A lecsó elkészítésének százféle módja van, és Szentesen gyűlnek össze a különböző iskolák hívei, hogy bebizonyítsák, a lecsó csakis úgy jó, ahogy ők szeretik. Gombával vagy lecsókolbásszal, rizzsel vagy tojással Szentesen megkóstolhatod bármelyik verziót a lecsófesztiválon.

Hol? Szentes
Mikor? 2012. augusztus 31. – szeptember 2.
Mennyiért? Ingyenes
Ne menj, ha nem tudod, mi az a lecsókolbász.

Ejtőernyős boszorkány ugrik a bográcsbaÚjhegyi Piknik és V. Junibor Kóstoló

Nemcsak pinceajtókat, hanem palackokat is nyitogatnak Etyeken az Újhegyen és a Szépvölgyben. Ha megígérték, megcsinálják. Szeptember első napján munka és iskola előtt még lehet kicsit lógni, lazítani a napsütötte lankák között. A Piknik csúcspontja talán az lesz, amikor jön a „new generation”, és a fiatal és lelkes borászok pattintják a dugókat, és egy-egy kedvenc borukat mutatják be a DiVino-val! Aztán, ha jól bemutatták, jöhet a szőlőskerti a parti – hajnalig!

Hol? Etyek
Mikor? 2012. szeptember 1.
Mennyi? amennyit iszol…
Ne menj, ha nem bírod a piát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top