Szabadidő

Mókusával taxizik a sofőr

A katonából lett taxisofőr és a kedves kis rágcsáló elválaszthatatlanok.

A fehérorosz Pankratau két évvel ezelőtt katonaként szolgált a hadseregben, amikor talált egy elhagyott, legyengült babamókust. A férfi magához vette az apró állatkát, gondosan ápolta, heteken keresztül négyóránként, egy fecskendő segítségével etette és itatta, Masiknak nevezte el. 

Elválaszthatatlanok

Elválaszthatatlanok

Forrás: Sodahead 

 

Az alapos gondoskodásnak köszönhetően Masik életben maradt és megerősödött, azonban annyira Pjotr szívéhez nőtt, hogy úgy döntött, megtartja. Beoltatta és saját neve alatt nyilvántartásba vetette az állatot. A mókus a két év alatt mindössze egyszer szökött meg tőle, felmászott egy fára, de hamarosan magától vissza is tért.

Taxis mókus

Taxis mókus

Forrás: Sodahead 

 

A férfi leszerelt a katonaságtól és már taxisofőrként dolgozik, a mókust pedig mindenhová magával viszi. Van, hogy látható helyen utazik az autóban, de olyan is, hogy elbújik gazdája táskájában vagy a kabátja alatt. A sofőr nem mindenkinek mutatja meg az állatot, csak azoknak, akikről úgy érzi, örömmel megismerkednek vele.

Pjotr egy rádióriportban elárulta, hogy nagyon szereti az állatokat, Masikon kívül még egy 300 literes akváriuma és egy macskája is van, akit úgy nevelt, hogy békében éljen a mókussal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top