Szabadidő

Nyolcvanéves házaspár mászta meg a Kilimandzsárót

Majdnem 60 éve házasok, most együtt mászták meg a Kilimandzsárót. Ezzel világrekorderek lettek.
Ketten együtt megcsinálták!
Ketten együtt megcsinálták!

Esther Kafer 84 éves, a férje, Martin pedig 85. Ám a koruk nem akadályozta meg őket abban, hogy megmásszák Afrika legmagasabb hegyét, a Kilimandzsárót. Így bekerültek a Guinness-rekordok könyvébe mint a legidősebb házaspár, akik valaha megmászták az 5885 méter magas hegycsúcsot.

Belegondolni is megható, hogy az idős pár 1953 óta együtt utazik a világban, síelnek, úsznak, kirándulnak – szerintük ez a hosszú élet titka. A rekorder házaspár 1954-ben emigrált Svájcból Kanadába, a hosszú élet és a testi-szellemi frissességük titka szerintük pont ez, vagyis az, hogy örök életükben aktívak voltak. „Egyél rendesen, használd a karod, a lábad és a fejed, és minden napra tekints úgy, hogy ajándék!” – nyilatkozták egy kanadai újságnak.

Az 5885 méter magas hegycsúcsot azért mászták meg, hogy pénzt gyűjtsenek egy Alzheimer-kóros betegek kezelésével foglalkozó alapítvány számára, ahol Martin nővérét is kezelik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top