Szabadidő

A főzőcskézés lehet szórakoztató!

A konyha nem csupán egy helyiség, ahol az ételek készülnek. A konyha az otthon szíve, a lakás legforgalmasabb helye, a mindennapi tevékenységek helyszíne. Minden nap itt kezdődik, és itt végződik minden jó buli. A konyha valóban az otthonunk egyik legfontosabb helyisége, hiszen ha itt nem mennek jól a dolgok, más sem igazán működik.

Csak egy jól tervezett, minőségi konyha képes az évek múlásával is megbirkózni a legnehezebb kihívásokkal, és legvadabb ételkreációidat is csak egy funkcionális konyhában valósíthatod meg gond nélkül. Mindezek tudatában hogyan választható ki az ideális konyha? A kiterjesztett garancia – amit nem minden gyártó biztosít – bizonyosan hozzásegít majd a helyes döntéshez.

A megfelelő konyha ismérvei: a funkcionalitás, az ergonomikus kialakítás, a biztonság (különösen kisgyermekek esetében), valamint az esztétikum, és végül, de nem utolsósorban az energiahatékonyság. A konyhabútornak mindennap meg kell birkóznia a kifröccsent vízzel, zsírral, gőzzel, magas hőmérséklettel stb., ezért a minőség biztosítása érdekében szinte elengedhetetlen, hogy alá legyen vetve ilyen jellegű tesztelésnek. A konyha minősége a gyártó vagy forgalmazó által szavatolt garancia időtartamában is megnyilvánul; az IKEA például egyes konyhai megoldásaira – a piacon ma fellelhető egyik leghosszabb – 25 év garanciát biztosít.

A főzőcskézés lehet szórakoztató!

A jól működő konyha logikusan, egyértelműen és praktikusan rendszerezett. Ugyanez áll a háztartási gépekre is – hűtőkre, fagyasztókra, sütőkre, főzőlapokra stb. Manapság nagy hangsúlyt fektetünk az energiahatékonyságra, ezért érdemes az energiaosztályok, valamint a garancia időtartamának figyelembevételével beszerezni a háztartási gépeket. Az általános, kétéves garancián túlmenően, egyes vállalatok meghosszabbított garanciát is adnak termékeikre. Ilyen az IKEA is, ahol a legtöbb háztartási gép 5 év garanciával kapható.

Hosszú távon nemcsak energiatakarékos berendezésekkel könnyíthetsz a családi költségvetésen, hanem jó ár-érték arányú konyhai felszerelések beszerzésével is. Érdemes figyelni a kereskedők különleges ajánlatait.

TIPP: 2012. szeptember 27. és november 7. között vonzó áron vásárolhatsz új konyhát és háztartási gépeket az IKEA áruházakban. Ha új, funkcionális konyhát vásárolsz legalább 250 000 Ft értékben (ez az érték háztartási gépek nélkül értendő) és háztartási gépet is választasz hozzá, a megvásárolt gépek számától függően akár 150 000 Ft-ot is visszakaphatsz IKEA-kártyán a következő vásárlásodhoz. Bővebb információ az IKEA.hu weboldalon található.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top