Szabadidő

Hétvégi programok: csokifőzés és kolbásztöltés!

Csoki vagy kolbász? Zombik vagy cicák? Bolhapiac vagy biciklizés? Kettesben vagy gyerekkel? Még nem késő dönteni, mit csináljatok szombaton és vasárnap. Jövünk majd a hétfő-keddi programokkal is!

Ezeket a programokat akkor érdemes böngészned, ha családdal, gyerekekkel csinálnál valami izgalmasat szombaton vagy vasárnap.

 

Hétvégi programok: csokifőzés és kolbásztöltés!Csokoládénapok

Jaj, mindegy, hogy kerek, szögletes, gömbölyű, mogyorós, szeretjük, imádjuk, és sose lehet kinőni belőle. A hosszú hétvégét Veszprémben csokoládéval ünneplik, ahol nemcsak kóstolni lehet akár kecskesajtos vagy pálinkás bonbonokat, hanem főzni, kavarni, gyúrni is lehet csokifinomságokat. Nyami!

 

 

 

Hol? Veszprém
Mikor? Október 20–22.
Mennyi? Gyerek: 1250 forint, felnőtt: 1800 forint, családi: 5000 forint
Ne menj, ha nem vagy édesszájú!

Hétvégi programok: csokifőzés és kolbásztöltés!Szellemkisvasút

Zakatol a vonat, az erdő pedig színpaddá változik, és vámpírok, boszorkányok és zombik várják a királyréti kisvasút állomásain a bátor gyerekeket. Tényleg nagyon izgalmas az előadás, mert a nézőtér a mozgó vonat, így az izgágább gyerekeknek sem kell egy helyben ülniük. Az Ámulat Társulat színészei rémisztgetik a kis családokat, de közben sírásra nem lesz oka senkinek.

Hol? Indulás Kismarosról
Mikor? Október 22-től
Mennyi? 1200–1800 forint
Ne menj, ha nem szeretsz borzongani!

Hétvégi programok: csokifőzés és kolbásztöltés!Csabai Kolbászfesztivál

Ha imád enni a család, akkor a kolbászfesztivál nem okozhat csalódást. Az egyetlen veszély az lehet, hogy miután degeszre ettük magunkat, éjszaka rémálmok gyötörhetnek. Érkezzünk éhesen, és vigyázzunk, hogy csak a saját tíz ujjunkat nyaljuk meg egy-egy csöpögős falat után.

Hol? Békéscsaba
Mikor? Október 19–22.
Mennyi? 800 forint
Ne menj, ha léböjtkúrán vagy.
 

Hétvégi programok: csokifőzés és kolbásztöltés!Daruünnep

A daruvonulás a késő őszi naplementében gyönyörű lehet. A Hortobágyon 100 ezer daru madár vonul, lakik a komolyabb fagyok beköszöntéig, aztán szépen elrepülnek Afrikába, a jó melegbe. Róluk szól a kétnapos ünnep, ahol a gyerekek átalakulhatnak daruvá, a táncosok pedig eljárják a darutáncot.

Hol? Hortobágyi Nemzeti Park, Látogató Központ
Mikor? Október 20–21.
Mennyi? Vannak ingyenes és belépős programok is.
Ne menj, ha nem szereted a madarakat.
    

Hétvégi programok: csokifőzés és kolbásztöltés!Országos Kisállat- és Növényvásár

 

Kutyák, cicák, nyuszik, tengerimalacok, görények és mindenféle állatka lesz a Petőfi Csarnokban. És persze haza is lehet vinni az elárvult állatokat, a játszóházban pedig ajándékokat lehet készíteni a gazdi nélküli jószágoknak. Lesz ingyenes orvosi vizsgálat is, természetesen állatoknak, és jó tanácsokat is kaphatnak a leendő állatgazdik.

Hol? Budapest, Petőfi Csarnok
Mikor? Október 20–21.
Mennyi? Felnőtt: 800 forint, gyermek: 400 forint
Ne menj, ha nem akarsz kisállattal hazatérni!

Ezeket a programokat azoknak ajánljuk, akik a pasijukkal, a kedvesükkel, a barátnőikkel, vagy akár egyedül töltenék a hosszú hétvége első két napját.

Hétvégi programok: csokifőzés és kolbásztöltés!Étterem Hét

Jobban szeretnéd, ha az ünnepek alatt kényeztetnének, és nem kéne mosogatással bajlódni?Ha nem veted meg a romantikus, gyertyafényes vacsorákat, akkor az ünnepi hétvégén vidd el a kedvesedet – az országban majdnem 100 étterem csatlakozott az akcióhoz –, vagy vigyen el ő téged egy bensőséges vacsorára. A lényeg, hogy 3300 forintért háromfogásos menüt kaphattok, hogy utána mi történik, már csak rajtad múlik.

Hol? Országszerte
Mikor? Október 15–21.
Mennyi? 3300 forint fejenként
Ne menj, ha inkább otthon készítenéd az ünnepi menüt!

Hétvégi programok: csokifőzés és kolbásztöltés!Nagy Budapesti Kultúrzsibi

Ha imádsz vadászni a kütyük, apróságok, régiségek birodalmában, a Kultúrzsibin a helyed, ahova inkább egy szintén pörgős barátnődet vidd el, vagy egy nagyon türelmes pasit. Reggeltől délutánig lehet böngészni a belvárosi bolhapiacon, közben lemezlovasok „húzzák” a talpalávalót.

Hol? Budapest, Erzsébet tér
Mikor? Október 21.
Mennyi? Nincs belépő
Ne menj, ha nem bírod a piaci kavalkádot!

Hétvégi programok: csokifőzés és kolbásztöltés!Pécsváradi leányvásár

Amikor még nem az interneten keresgéltek párt maguknak a fiatalok, hanem a szomszéd faluból, na, abból a korból származik a leányvásár hagyománya. A lányok a legszebb ruháikban sétáltak, a legények meg lesték őket, aztán a bálon megszólíthatták a kiszemelt szépséget. Táncolni, borozni, mézeskalácsot enni a gesztenyefás lankák között most is lehet a hatalmas folklórfesztiválon, este pedig valódi bállal ünnepelni ezt a hosszú hétvégét.

Hol? Pécsvárad
Mikor? Október 19–21.
Mennyi? A fesztivál ingyenes, a báli belépő: 1000 forint
Ne menj, ha nem érdekelnek a hagyományok.

Hétvégi programok: csokifőzés és kolbásztöltés!Holtidény

Hernád Géza fotográfus kiállítását azért ajánljuk meleg szívvel, mert Géza sokat dolgozik nekünk, a Nők Lapja Café több cikkében láthattad a munkáit. Sokszor jött velünk fesztiválra, rendezvényekre, és szigorúan a fényképezőgépe mögül figyelte az eseményeket. A Mai Manó Házban most egy másik oldalát ismerheted meg a több díjat bezsebelő fotóst.

Hol? Budapest, Mai Manó Ház
Mikor? október  16. – november 18.
Mennyi? Ingyenes
Ne menj, ha a mozgóképre esküszöl!

Hétvégi programok: csokifőzés és kolbásztöltés!Balaton-kerülő bringatúra

Bicikliket beolajozni, túraruhát becsomagolni, kosárkát telepakolni, és mehet is a háromnapos kerékpárostúra az őszi Balaton partján. Összesen 190 kilométer, ami elsőre kicsit rémisztően hangzik, de a szervezők szerint már a gyengébb kondíciójú hétvégi vagy közértbe járó bringások is nekiveselkedhetnek amolyan téli zsírpárna-megelőző aktivitásként.

Hol? Balatonalmádi, Balatonakali, Balatongyörök, Keszthely, Balatonlelle, Siófok, Balatonkenese, Balatonalmádi
Mikor? Október 20–22.
Mennyi? Nevezési díj: 3000 forint
Ne menj, ha félted az üleped.

Hétvégi programok: csokifőzés és kolbásztöltés!Test, lélek, szellem

Ha szeretnél egy kis időt szakítani magadra és arra, hogy harmóniába hozd tested-lelked, a Millenárison most útbaigazítást kaphatsz. Ráadásul ingyenes szűrések is lesznek, és az is kiderül, hogy milyen módszerek és terápiák vannak, így megtalálhatod, ami neked a legjobban tetszik. A Nők Lapja Café szerzője, Soma is énekel és előadást is tart a sérült gyermeki lélekről.

Hol? Budapest, Millenáris
Mikor? Október 20–21.
Mennyi? 1000-2000 forint
Ne menj, ha nem vagy lelkizős!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top