Szabadidő

A 10 legérzékibb dal a Szürke ötven árnyalata könyvekből

Megmutatjuk, melyik gyönyörű áriára kezd egymásba esni a két főszereplő, és megtudhatod azt is, melyik szám ihlette a szexjeleneteket.
A 10 legérzékibb dal a Szürke ötven árnyalata könyvekből
Ha neked nincs meg A sötét ötven árnyalata, nálunk beleolvashatsz a regénybe. A második részben Anastasia Steele és Christian Grey útjai újra keresztezik egymást, de vajon sikerül-e végre sarkára állnia a lánynak az akaratos milliárdossal szemben?

A szürke ötven árnyalata könyvsorozat nemcsak arra vette rá nők tömegeit, hogy erotikus olvasmányhoz nyúljanak, a sorozat egy másik mellékhatása, hogy sokakkal megszerettette a klasszikus zenét, vagy más, kevésbé ismert számokkal ismertette meg az olvasókat.

Most az itthon is megjelent első két kötet számaiból válogattunk, főleg azokat a zenéket szemezgettük ki, amelyek fontos szerepet játszottak a két főszereplő, Christian Grey és Ana érzelmi vagy szexuális kapcsolatában.

1. Tallis Scholars: Spem in Alium

Egy 16. századi kórusmű hirtelen a klasszikus zenei eladási listák élére került, ugyanis a könyvben erre a zenére játszadozik el a vörös szobában a megkötözött főszereplő lánnyal Christian Grey, a perverz milliárdos. Még Luciano Pavarottit is gond nélkül leelőzte ez a szám, ami eredetileg az istenbe vetett hitről szólt.

„Biztos vagyok benne, hogy a zeneszerző, Thomas Tallis a legvadabb álmában sem számított erre, de értem, miért esett E. L. James választása erre a zenére. Nagyon intenzív, és sok, erőteljes csúcspont van benne” – nyilatkozta a felvétel producere, aki egyáltalán nem bánja, hogy ilyen áron vált népszerűvé a zenemű, szerinte a lényeg az, hogy sokkal több emberhez jut el, mint korábban.

 

2. Léo Delibes: Virágduett

Az első klasszikus zenei darab, amelynek ismeretterjesztő jelleggel a címét és szerzőjét is említik, a Virágduett a Lakmé című francia operából. A dallama sokak számára ismerős lehet, rengeteg filmben használták ezt a csodás dallamot a Szex és New Yorktól a Piranha 3D-ig. Most a kocsiban játsszák, miután Christian Grey megmenti a kéretlen udvarlójától Anát, aki hányósra itta magát, majd másnap reggel hazafuvarozza, és ezzel elkezd bimbózni kettejük kapcsolata.

3. Kings of Leon: Sex on Fire

Rögtön utána következik a Kings of Leon Sex on Fire című száma, ami a magyar fordítást híressé tette, miután a hazai változatban ártatlan Oroszlánkirály lett belőle. Ha eddig nem tudtad, melyik szám inspirálta ezt a vaskos félrefordítást, akkor itt belehallgathatsz:

4. Heitor Villa-Lobos: Bachianas Brasileiras

Ez a csodás ária az előjáték, mielőtt Anát először vezeti be a vörös szobába Christian Gray, hogy megkötözze és elfenekelje. A szerzője Latin-Amerika Bartók Bélája, ő a legismertebb zeneszerzőjük a múlt századból, aki a klasszikus zenei elemeket a brazil népzenével kombinálta.

5. Frank Sinatra: Witchcraft

A kötözős szex utáni reggel Christian bemutatja a szüleinek Anát, de előbb még táncolnak egyet csinosan felöltözve a luxusnappaliban Sinatra Witchcraft című számára, amiben egy nő boszorkányos erővel fegyverzi le az énekest. A második részben ez az egyik szám az iPaden, amelyet ajándékba kap Christiantól.

6. Sarah McLachlan: Possession

A birtoklás, azaz Possession című szám is Christian ajándéka, és nemcsak a férfi beteg lelkéhez illik, de a története is elég különleges: az énekesnő azokat a leveleket használta fel a szövegéhez, amelyeket a zaklatója címzett neki. Ráadásul a regényben is megjelenik nem sokkal később egy nő, aki a szerelmeseket zaklatja.

7. Nina Simone: I put a spell on you

Ezt a szexi, szaxofonos számot rakja be Christian, mielőtt a tojásrántottát készítő Ana kezéből kiveszi a kanalat, és teljesen felcsigázza őt. A békülős szex előtt viszont félbeszakítják őket.

8. Frank Sinatra: I’ve got you under my skin

A szürke kisegérből királynőt farag Christian, fodrászt hív a házhoz, drága ruhát, Louboutin magas sarkút ad rá, így viszi magával a szülei villájában tartott álarcosbálba. Ez még nem minden, egy szexuális játékszert is felhelyez neki az eseményre, ahol elárverezik a lányokat, és Anát százezer dollárért veszi meg Christian egy táncra. A vége egy kötözős-fenekelős szex lesz Christian gyerekszobájában, ami után újra Sinatra szól.

9. Elbow: Weather To Fly

Miután Christian leszereli az őrült volt szeretőjét, az ágyban megnyílik Anának, elmeséli sötét lelke szörnyű titkát, és az egészet azzal koronázza meg, hogy megkéri a lány kezét. Később Ana erre a számra próbál rájönni, hogy igent kellene-e mondania, vagy nemet.

10. Van Morrison: Moondance

A végére azt a számot hagytuk, amire megadja magát egy kicsit a mindent és mindenkit irányítani akaró milliárdos, és egy gyengéd együttlét után elérzékenyülten szerelmet vallanak egymásnak. Persze erre csak azután kerül sor, hogy Ana újra bemerészkedett a vörös szobába, ahol Christian finoman eljátszadozott vele.

+1 Black Eyed Peas: Sexy

Desszertként még megmutatjuk azt a számot is, ami a könyvekben ugyan nem szerepel, de E. L. James ezt hallgatta, miközben a szexjeleneteket írta:


A teljes regénysorozat összes számát ezen a linken tudod meghallgatni (a jobboldali dobozban választhatsz a könyvek között).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top