Szabadidő

A dögös Facebook-képek erotikus oldalakra kerülnek

Sokan nem is sejtik, hogy a Facebookra feltöltött erotikus képek nagy része különféle pornóoldalakra kerül.

A dögös képeid pornóoldalon végzikNem túl nagy újdonság, hogy rengetegen osztanak meg magukról a közösségi oldalakon kihívó, pikáns, buja, vad, egyszóval szexuális töltetű fotográfiákat, videókat, amelyeken jobb esetben csak a tanga meg a mély dekoltázs látszik (ki), rosszabb esetben minden más. Azzal azonban sokan nem számolnak, hogy e felvételek nem kis része különböző pornóoldalakon landol – derül a brit internetfelügyelet, az  Internet Watch Foundation (IWF) közleményéből. 

A szervezet mintegy 12 000 merész fotó útját követte a világhálón. Ezeket először a Facebookra és a többi közösségi portálra töltötték fel, és aztán különféle pornósite-okon végezték. A megfigyelés eredménye: a 12 ezer kép 88 százaléka 68 darab pornóoldalra került fel. Jellemzően a 15–17 évesek érintettek, akik saját maguk állítják elő az erotikus tartalmakat, s mintegy felajánlják magukat – a közösségi oldalak biztonsági beállításaival, a tiltásokkal pedig nem nagyon foglalkoznak. 

Susie Hargreaves, az IWF munkatársa elmondta, egy fotót, felvételt a világhálóról végleg kitörölni szinte lehetetlen, ha már felkerült egy fénykép, onnantól alig van kontroll. Aggodalomra ad okot, hogy az internetfelhasználók 43 százaléka pornót keres a neten (ennek egyharmada nő), és a 18 év alattiak körében a szex és a pornó kifejezések a Google keresési rangsorában az első öt helyen találhatók. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top