Szabadidő

Hétvégi programok: vonatozz a Mikulással!

Itt az első decemberi hétvége, és hiába munkanap a szombat, van mit csinálni munkaidő után. Vonatozz krampuszokkal, vagy gyúrj szappant!

Hétvégi programok: vonatozz a Mikulással!

Mikulásvonat

 A gyerekek imádni fogják a kisvonatot, ami elviszi őket a lillafüredi Mesebirodalomba. Ezen a hétvégén indul a járat, és nem kisebb személlyel, mint a Mikulással és a krampuszaival együtt utazhatnak a kis családok. Különleges élmény a kivilágított kisvonat, benn a jelmezes mesealakokkal, akik a Mikulásban kételkedő gyerekeket is meggyőzik, hogy bizony ez nem legenda.

Hol? Lillafüredi kisvasút
Mikor? November 29. – december 19.
Mennyi? 1700 forint

keretes cikk - vak
ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

Hétvégi programok: vonatozz a Mikulással!Csinálj szappant!


Imádjuk a kézzel készült dolgokat, és tudjuk, hogy Ti is szeretitek. És persze imádjuk az illatszereket is, és ha van lehetőség megtanulni, hogyan legyen házi szappanunk, hát ne habozzatok! A Messzelátó Egyesület szervezésében megint lehet szappant készíteni természetes anyagokból. Közel a karácsony, ajándéknak is szuper egy illatos, akár fahéjas szappan.

Hol? Budapest
Mikor? November 30.
Mennyi? 7000 forint

Hétvégi programok: vonatozz a Mikulással!Pearl Wedding Show

Ha igazán szerencsések vagyunk, akkor egy esküvőnk van életünkben. Azt az egyet pedig mindenki a legeslegkülönlegesebbnek szeretné. Ezen az esküvői kiállításon minden a különlegességről szól a szervezők szerint. Makány Márta és Léber Barbara ruhacsodái vonulnak fel a színpadon, és nemcsak menyasszonyi ruhákból lehet válogatni, hanem élőben meg lehet hallgatni a musicalrészleteket éneklő művészeket, vagy akár dzsesszzenekarokat, így eldönthetjük, ilyen zenét szeretnénk-e az esküvőnkre.

Hol? Budapest, VAM Design Center
Mikor? December 1–2.
Mennyi? 2500–5000 forint

Hétvégi programok: vonatozz a Mikulással!Nyilvántartanak


Történelmi sétára indulhatsz profi vezetők kalauzolásával Újlipótvárosban. A rendszerváltás előtt sokan nem sejtették, miért cserélődnek olyan sűrűn a szomszéd lakás látogatói. Az állambiztonság ügynökei és tartótisztjeik sokszor újlipótvárosi lakásokban léptek egymással kapcsolatba. A túra ezeket az ügynöklakásokat mutatja meg, a házakat és a történeteiket hallgathatjátok meg, és az is kiderül, hogy hol lakott a rendszerváltás előtti kulturális életet teljességgel uraló Aczél György.

Hol? Budapest, Újlipótváros
Mikor? December 1.
Mennyi? 2000 forint

Hétvégi programok: vonatozz a Mikulással!Ne Vásárolj Semmit! Nap

 
Hát ez egy olyan program, amit a legjobban úgy valósíthatsz meg, ha nagy ívben kerülöd a boltokat, főzni is csak abból főzöl, ami a hűtődben vagy spájzodban van. Ez izgalmas kihívás, nem? A környezetvédők és tudatos vásárlók ilyenkor arra biztatnak téged, hogy gondolkodj, mielőtt megveszel valamit, hogy honnan származik, milyen a csomagolása. Ha pedig vásárolni indulsz mégis, legalább vidd a kis kosarad, hogy ne nejlonszatyorban cipeld haza a dolgaidat.

Hol? Mindenhol
Mikor? November 30.
Mennyi? Nem kerül semmibe

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top