Szabadidő

Hétvégi programok: fogadj örökbe kutyust, jósolj vesszőből

Gyorstalpaló kötőlecke, menhelyi kutyus örökbefogadása vagy jóslás vesszőből. Ezek a program várnak ezen a hétvégén!

Hétvégi programok: fogadj örökbe kutyust, jósolj vesszőbőlVakargasd a fülét!

Te leszel, aki a fülemet vakargatja? – teszi fel a kérdést egy logó nyelvű kutyus az Illatos úti Állategészségügyi Telep plakátján. Most szombaton megint örökbefogadó napot tartanak, ahol 200 kutya várja leendő gazdáját, és hogy összeszoruljon a szívetek, azt is eláruljuk, hogy a 94 helyen szorong most ennyi kutyus. Ne vegyél kisállatot (vagy nagyobbat), hanem vidd haza a nem túl vidám ebtelepről, ha pedig ezen a napon választasz új barátot, akkor még az ivartalanítás költségeit sem kell neked fizetni.

Hol? Budapest, Illatos úti Állategészségügyi Telep
Mikor? Január 19.
Mennyi? 5000 forint az oltott, mikrochipes, féregtelenített kutyus

Hétvégi programok: fogadj örökbe kutyust, jósolj vesszőbőlVince-napi vesszővágás


„Ha megcsordul a Vince, tele lesz a pince” – valószínűleg a bor szerelmeseinek nem kell magyarázni, de aki nem járatos ez ügyben, annak elmondjuk, hogy Vince napján szokás az időjárásból megjósolni, milyen szőlőtermés várható abban az évben. Szóval tessék drukkolni, hogy olvadjon, mert akkor bizony nagyon finom borok készülnek kis hazánkban idén is. Ópusztaszeren vesszőt vágnak, abból jósolnak, felvonulnak a borrendek, és persze a borbarátok kóstolhatnak gyönyörű borokat, falatozhatnak zsíros kenyeret, és a végén még néptáncra is perdülhetnek.

Hol? Ópusztaszer
Mikor? Január 19.
Mennyi? Vannak ingyenes és belépős programok is

Hétvégi programok: fogadj örökbe kutyust, jósolj vesszőbőlEducatio Szakkiállítás


Hol tanuljak, ha borász akarok lenni? Hogy szerezzek nyelvvizsgát? Menjek külföldi egyetemre, vagy legyek ötvös? Sok-sok kérdésre lehet választ kapni most hétvégén a Hungexpón, ahol több mint ötven felsőoktatási intézmény, nyelviskola, tankönyvkiadó és külföldi egyetem mutatkozik be. Ha diák vagy, vagy továbbtanuló gyereked van, biztosan érdemes minimum egy órát eltölteni a standok között. Az egyetem vagy főiskola diákjai is ott lesznek, így első kézből lehet információt gyűjteni a kiszemelt iskoláról.

Hol? Budapest, Hungexpo
Mikor? Január 18–19.
Mennyi? Ingyenes

Hétvégi programok: fogadj örökbe kutyust, jósolj vesszőbőlHófesztivál


Aki arra várt, hogy essen végre a hó, az most örülhet. Aki pedig lapátolás helyett inkább sílécet kötne a lábára, vagy esetleg most megtanulna a havon siklani, akkor ezen a hétvégén Mátraszentistvánon megteheti. Haverokkal, barátokkal jó buli lehet, vagy akár jó kis családi programnak sem utolsó. Ha pedig már olyan profi vagy, hogy a síelés és a snowboard után valami újdonságra vágysz, megmutatják, hogyan kell telemarkozni. Akinek pedig nem elég a hó, csápolhatnak az X-faktor döntőseinek.

Hol? Mátraszentistván
Mikor? Január 17–19.
Mennyi? A sípályán kívüli programok ingyenesek.

Hétvégi programok: fogadj örökbe kutyust, jósolj vesszőbőlVedd fel a fonalat!


Igazi anya-lánya program lehet kézimunka-rajongóknak szombaton az Iparművészeti Múzeum családi napja. Az apropó a halasi csipke 110 éves születésnapja, így ha eddig feszített a kérdés, hogyan készül a csipke, most megnézheted. Körbevisznek a MOME textil tanszékének titkos szövőműhelyeiben. És persze fabrikálni is lehet: csipkéből kiegészítőket, kipróbálhatod a kártyás szövést, és ami igazán izgalmas, profi kötőtűforgatók gyorstalpaló kötőleckéket adnak.

 

Hol? Budapest, Iparművészeti Múzeum
Mikor?
Január 19.
Mennyi? 800 forint (megkezdett kézimunkával 500 forint)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top