Szabadidő

Marad a hó, de még hidegebb lesz – időjárás

Rossz hír azoknak, akiknek már elegük van a hideg latyakban csúszkálós mindennapokból: az országban többfelé újabb hóesés várható, miközben egyre keményebb fagyok lesznek.

Országszerte továbbra is többfelé várható havazás, ma estig helyenként akár 15 centiméternyi friss hó is hullhat. Éjszaka többfelé is havazott, és az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint szerdán, napközben is várható további hó, méghozzá az ország északi, északkeleti felén.

Marad a hó, de még hidegebb lesz – időjárás

Szerda éjfélig összesen maximum 8 centiméter friss hó valószínű, de az Északi-középhegység nyugati részén és Pest megye északi felén 10-15 centiméter is hullhat. Nógrád és Heves megyében havazás, Fejér és Komárom-Esztergom megyében gyenge hófúvás várható, Pest megye, valamint a főváros területére pedig mindkettő vonatkozásában elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat szerdára. A minimum-hőmérséklet –7 és –1, a legmagasabb nappali hőmérséklet –3 és +3 Celsius-fok között valószínű.

– Nagy egészséghoroszkóp 2013-ra
– Olvasd el, melyik jegyre mi vár ebben az évben!

Az Időjárás.hu előrejelzése szerint csütörtök délután már országszerte erősen felhős vagy borult, foltokban párás idő lesz. Délnyugaton, délen vegyes halmazállapotú csapadékra számíthatunk: havas eső, ónos eső, eső, havazás egyaránt előfordulhat. A nyugati határ mentén hószállingózás, kisebb havazás lehet, északon és keleten azonban csapadék a nap második felében nem várható. A maximum-hőmérsékletek általában –1, +4 fok között alakulnak, északon lesz a hidegebb, délen pedig néhol ennél kissé melegebb is lehet.

A Meteo Klinika meteogyógyásza, Bánhegyi Marianna szerint a mostani időjárás miatt elsősorban az ízületi bántalmakkal élők panaszai jelentkezhetnek, erősödhetnek. A  sajgó ízületek esetében használjunk mézes káposztapakolást vagy almaecetes borogatást, és ne terheljük meg a fájó testrészeket, a kímélő átmozgatás azonban jót tesz a panaszok ellen. Készítsük fel szervezetünket a hideg napokra: a megnövelt C-vitamin-bevitelt savanyú káposztával is biztosíthatjuk, ami immunerősítő hatása mellett az emésztésünket is segítheti – tanácsolta a meteogyógyász.

Hogy milyen krémeket használj a hidegben? Itt összeszedtük neked!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top