Szabadidő

regi_Téli fürdőélmények

A havas, hófedte táj mindenképp mesés hangulatot áraszt, akkor is, ha épp szánkózunk, síelünk, kirándulunk a szabadban. Ám ha ebben a csodálatos látványban egy forró vizes medence habjai közül gyönyörködhetünk, az felejthetetlen élményekkel ajándékoz meg.

 

                 Kehida Termál – bárcsak mindig havazna, sohase kellene hazamenni! 

További fotókért kattints a képre!
További fotókért kattints a képre!

Kevés olyan alkalom van, amikor titkon azt kívánjuk, hogy a rossz téli időjárás miatt ne tudjunk hazaindulni. Egyik ilyen, amikor a Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő 38 fokos szabadtéri fedett gyógyvizes medencéjében ülünk a szabad levegőn, és nézzük az aláhulló, hatalmas hópelyheket.
Nagy meglepetésünkre vidám, mosolygós pincér enyhén fahéjas illatú gőzölgő forralt bort nyújt felénk. A ház tisztasága, a személyzet végtelen kedvessége, figyelmessége, a vendéglátás kitűnő gasztronómiája lenyűgöz minket, s azt kívánjuk, bárcsak február végéig szakadna a hó, s zárna el minket a külvilágtól itt, eme bájos kis faluban, Kehidakustányban!

A szauna-oázis fantasztikus élményt nyújt! Minden nap, már reggel is, szaunafelöntéssel vár minket, sós-jeges-mézes, bőrt kényeztető lelki kezelés! Andi szaunamester páratlan! Sok hotelt kipróbáltunk már, de ilyen nincsen több! Jeges felöntés után kifutunk a havas teraszra, s jöhet a szauna-angyalka! A vendégek úgy huppannak le a hóra, mintha síoverálban lennének, pedig csak egy vékonyka fürdőruha van rajtuk, s jár kezük-lábuk a hóban, formálják, alakítják a Hóangyalkát! Olyan ez, mint a mesében, amikor kilépsz önmagadból, elfejelted, ki vagy, s újra csintalan gyermek lehetsz!
Már-már néha meg is feledkezünk róla, hogy az 5 éves Bencét is magunkkal hoztuk, aki amíg szülei újra gyermekké válnak, a Csemete Kuckóban Liza nénivel készíti a farsangi álarcát, amit majd a jövő heti ovis bálon felvehet. Bencus sem unatkozik.
Az álarckészítés után irány a medence, ahol a gyermekek ügyességi versenyében ő szedi össze a legtöbb színes kavicsot. Ő kifejezetten imádja ezt a helyet. Kellemes meleg a víz, egész nap lubickolhat, körbe-körbe fogócskázhat a sodró medencében, s nagy álma, hogy majd 10 évesen egyszer ő is lecsúszik a 96 m hosszú csőcsúszdán, amiben állítólag még fények is vannak, s valamiféle hang is.
A Kehidán szerzett élményekből most már egészen biztosan, hogy átvészeljük a telet, s várva várjuk Kehida tavaszi arcát… mert az első utunk oda fog vezetni!

Ezt a helyet csak szeretni lehet! Aki nem hiszi, járjon utána! 🙂
Mi ezen az oldalon foglaltunk: www.kehidatermal.hu (Last minute akciót ajánljuk!)

Elérhetőségek:

KEHIDA TERMÁL GYÓGY- ÉS ÉLMÉNYFÜRDŐ, HOTEL****

Cím: 8784 Kehidakustány, Kossuth u. 62.
Tel.: +36-83/534-501
Web: www.kehidatermal.hu

E-mail: sales@kehidatermal.hu

Téli fürdőélmények

 

 

 

Gyógy- és Wellnessfürdő Sárvár

 

További fotókért kattints a képre!
További fotókért kattints a képre!

A királyi fürdő az élményekkel teli kikapcsolódás, gyógyulás és feltöltődés ideális helyszíne: A nyugalom szigete a gyógyfürdőszárny, ahol az impozáns medencetérben élménymedence és gyógyvizes medencék, ahol a minősített, alkáli-hidrogénkarbonát-tartalmú gyógyvíz biztosítja a regenerálódást. 

A családi fürdőszárnyban pedig minden az élményről, a kalandról és a kikapcsolódásról szól: bébi- és gyermekmedencék, hullámmedence, babavilág játszósarokkal, pelenkázóval, pihenőszobával, melegedővel és babakonyhával, családi csúszdák, óriáscsúszdák, játszóház, valamint uszoda várják a vendégeket. A fitneszcentrumban bowlingpálya is található.

Az exkluzív szauna-világban igazán újjászülethetünk, a gyógyászaton reumatológus orvosok garantálják a gyógyulást, a wellnessközpontban több mint 60-féle testet-lelket melengető kezelés közül választhatunk.

A fürdőben rendszeresek a gyerekprogramok, óvónők gondoskodnak a gyermekek tartalmas elfoglaltságairól. A felnőtteket pedig vízi tornák, mókás vetélkedők, zenés programok és éjszakai fürdőzések, medencepartik szórakoztatják, hogy ne csak a fürdőzés élményével gazdagodjunk.

A fürdőhöz tartozik egy kalandpark is, kiegészítve a vízi szórakozást, és már márciustól látogatható is. A park fő attrakciója az erdei drótkötélpálya, de íjászkodhatunk is, kipróbálhatjuk az airsoft-lövészetet, a falmászást vagy az aranymosást is.

 

Elérhetőségek:

SÁRVÁRI GYÓGY- ÉS WELLNESSFÜRDŐ

Cím: 9600 Sárvár, Vadkert út 1.Téli fürdőélmények
Tel.: +36-95/523-600

Web: www.sarvarfurdo.hu

E-mail: info@sarvarfurdo.hu

 

 

 Hagymatikum, a fürdők fürdője

 

További fotókért kattints a képre!
További fotókért kattints a képre!

A Makói Hagymatikum fürdő 2012 januárjában Makovecz Imre Kossuth-díjas építész tervei alapján Európában egyedülálló organikus fürdőépület-együttessel bővült. Így az eddig meglévő beltéri fedett tanuszoda és a kültéri parkfürdő mára komplex gyógyászati, wellness- és családi részleggel is gazdagodott.

A kikapcsolódásra, feltöltődésre vágyó vendégek a festői szépségű, templomszerű élménymedence terében lazulhatnak el, miközben megcsodálhatják a középen elhelyezkedő 10 méter magas organikus oszlopot, amely az élménymedencetér éke is egyben.

 
A fürdő gyógyászati részlege a makói gyógyvíz és a marosi iszap páratlan kombinációjának köszönhetően számos betegség leküzdésében segít a betegeknek. A széles körű gyógyászati szolgáltatások mellett érdemes kipróbálni az ország egyik legnagyobb szaunavilágának exkluzív kínálatát, melyben található többek között gőzkabin, fényözönszauna, gyógynövényes szauna és Kelo-szauna is. A szaunázás ideje alatt különleges szaunaszeánszok és felöntések, merülőmedence, jégkása-adagoló, élményzuhany, valamint dézsás zuhany szolgálja a szaunázás teljes élményének megélését.

A létesítmény gyermekbirodalmában sok játék, színes fali festmények, gyerekmedencék gondoskodnak a mosolygós arcokról. A fürdőben hamarosan bevezetik a gyermekfelügyelet is. A szervezők rendszeresen tartanak rendezvényeket, változatos programokat, melyek a felhőtlen kikapcsolódást garantálják az egész családnak.

Az országban egyedülálló módon bevezették az élménygaranciával ellátott prémiumcsomagot, amely magában foglalja a fürdő medencéinek és szaunavilágának használatán kívül az éttermi szolgáltatást, egy szabadon választott masszázst és egy különleges wellnessfürdőt. Amennyiben a vendég nem elégedett a szolgáltatással, úgy visszakaphatja a prémiumcsomag árát is.

A Hagymatikum fürdőben minden lehetőség adott arra, hogy a család minden tagja egy igazán feledhetetlen, különleges élménnyel gazdagodjon.

Elérhetőségek:

HAGYMATIKUM

Téli fürdőélmények

Cím: 6900 Makó, Makovecz tér 6.
Tel.: +36-62/511-220

Web: www.hagymatikum.hu
E-mail: titkarsag@hagymatikum.hu

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top