Szabadidő

Vasárnapi programok: tűzkerék és jelmezpróba

Szerezhetsz új családtagot a kisállatvásáron, de Pécsváradon megnézheted a dombról leguruló tüzes kereket is. Vágj bele a vasárnapba!

Vasárnapi programok: tűzkerék és jelmezpróbaTüzeskerék-gurítás

Pécsvárad-Óbányán minden évben nagyböjt első vasárnapján már a sötétben, az esti harangszó után legurítanak egy hatalmas, tüzes kereket. Ez olyan termésjósló, tavaszköszöntő népszokás, és mi, akik a tábortüzet is órákig képesek vagyunk bámulni, örülünk az ilyen népszokásoknak. Persze előtte egész nap fesztivál, akinek ereje van, egy gyalogtúrára is elmehet a valóban csodaszép környéken délelőtt. Gyerekeknek játszóház, felnőtteknek ökopiac!

Hol? Pécsvárad-Óbánya
Mikor? Február 17.
Mennyi? Ingyenes

Vasárnapi programok: tűzkerék és jelmezpróbaValentin-napi Kisállat- és Növényvásár

Igaz, hogy már a szerelmesek napja után vagyunk, de akkor is így hívják a szervezők a Petőfi Csarnokban a kisállatok vásárát. A gyereket tényleg csak akkor vigyük ki, ha felkészültünk egy tengeri malac vagy teknős fogadására. De vigyázat, mert ha csupán a barátnőinkkel megyünk nézelődni, könnyen elbukhatunk a cukiságfaktoron, és hazavihetünk valami nagyon édes állatkát, még ha nem is akartunk. Az a jó, hogy ott helyben segítenek a szakértők, hogy pontosan hogyan is gondozzuk a legújabb családtagunkat.

Hol? Budapest, Petőfi Csarnok
Mikor? Február 16–17.
Mennyi? Ingyenes

Vasárnapi programok: tűzkerék és jelmezpróba(K)öltözz be!

Jelmezpróba nem csak gyerekeknek! Kár lenne kihagyni a Színháztörténeti Múzeum kelléktárát, ahova nemcsak be lehet pillantani, hanem fel is lehet próbálni a sok-sok izgalmas ruhát, kalapot. Előre be kell jelentkezni, de gyerekekkel és/vagy barátnőkkel szuper vasárnapi program lehet. Mindig szeretünk belesni a színfalak mögé, de hogy még hozzá is lehet érni a gyönyörű kosztümökhöz, több, mint álom. Használjátok ki, amíg tart a farsangi szezon!

Hol? Budapest, Bajor Gizi Színészmúzeum
Mikor? Február 11. – március 14.
Mennyi? 400-600 forint

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top