Szabadidő

Újabb havazások jönnek

Még hétvégére is jósolnak havat, viszont péntekig a meleg idő miatt minden elolvadhat. Kis napsütésben is töltődhetünk majd boldogsághormonokkal.

Újabb havazások jönnekHétfőn csak a Tiszántúlon süt ki hosszabb időre a nap, az ország többi része felett felhős lesz az ég – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentésében. Néhol szitálás, hószállingózás, kisebb zápor, hózápor is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 2 és plusz 7 fok között várható.

Kedden észak felől mindenütt megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, késő délutántól, estétől északon havazás, hószállingózás várható. A minimum-hőmérséklet mínusz 5 és 0, a maximum-hőmérséklet plusz 1 és plusz 7 fok között alakul.

Szerdán északon és északkeleten hosszabb időszakokra előbújhat a nap, másutt többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Elszórtan várható kisebb csapadék: északon hózápor, délen eső, havas eső, havazás egyaránt lehet. Az északnyugati–nyugati szél néhol megerősödhet. Nagy hideg viszont aznapra sem várható, a nappali maximumok várhatóan plusz 2 és plusz 7 fok között alakulnak.

Péntektől hidegebb lesz

Csütörtökön az északkeleti területek kivételével sok helyen várható hószállingózás, kisebb havazás. Délkeleten esőre, havas esőre is készülni kell. Pénteken is borult idő várható, sokfelé havazással, aznap már gyenge mínuszok is lehetnek napközben, így a hó meg is maradhat.

Újabb havazások jönnek

Hétvégén is tovább havazhat, rendes hóra inkább nyugaton van esély, keleten inkább havas esőre, esőre lehet számítani. Szombaton és vasárnap napközben mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet, és éjszakánként sem hűl mínusz 4 fok alá.

Napozzunk, ha kisüt kicsit!

A MeteoKlinika meteogyógyásza most arra hívja fel a figyelmet, hogy a tél vége felé szervezetünk kimerült, gyakran tapasztalhatunk ok nélküli fáradtságot, kedvetlenséget, amit a fényhiányos időszakok tovább fokozhatnak.

„A napos tájakon és időszakokban ezért különösen ajánlott a természetes fényben tölteni az időt, a napfény hatására a D-vitamin mellett »boldogsághormonok« is képződnek, javulhat a hangulat és a közérzet, ezzel együtt pedig a szellemi teljesítőképesség is. Akár már 20-30 percnyi, a szabad levegőn tett séta is egész napra frissebbé, szellemileg fittebbé tehet” – mondja Bánhegyi Marianna.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top