Szabadidő

Hétvégi programok: magyar ízek, magyar bor

Őstulokból készült szalámi, libanoni borok kóstolója vagy egy jó bollywoodi mozi. Ti hova mentek hétvégén?

Hétvégi programok: magyar ízek, magyar borVinCE

Tavasz is van, bor is van: hétvégén ugyanis a legérzékibb borfesztivált rendezik Budapesten. Hmmmmm! Több mint ezerféle bort lehet végigkóstolni, azok pedig, akik tudásra is szomjaznak, világhírű előadókkal világhírű borokat kóstolhatnak a mesterkurzusokon és workshopokon. Itt lesz a piemonti ikon, Gaja, vagy a toszkán Antinori, kóstolhatjuk James Bond kedvenc pezsgőjét, a Bollingert, de lesznek olyan különlegességek is, mint Kína, Libanon, Törökország vagy Ciprus borai. Csak bírjuk két lábon!

Hol? Budapest, Corinthia Hotel
Mikor? Március 8–10.
Mennyi? 4000 forinttól

Hétvégi programok: magyar ízek, magyar borIndia Fesztivál

Ritkán látni magyar mozikban igazi indiai, bollywoodi filmeket. Tudjátok, a végén mindig táncolnak! Ahogy a péntek esti India-partin is. Persze nemcsak a testnek, a léleknek is megadják a fesztiválon, ami jár. India magyarországi nagykövete vezeti az érdeklődőket a test és szellem rejtelmeibe. Megtanulhatod, hogyan kell fűszerrel festeni, a gyerekek pedig indiai bábokkal játszhatnak. Fotókiállítás, beszélgetések – minden, ami India.


Hol?
Budapest, Átrium Film-Színház
Mikor? Március 6–10.
Mennyi? 750–1500 forint

Hétvégi programok: magyar ízek, magyar borTükörben a világ

Ha ökoanyuka vagy, és szeretnéd, hogy a kisgyereked is megértse, miért gyűjtitek a hulladékot szelektíven, akkor Győrben a helyed. Lelkes nonprofit szervezetek hozták létre a Tükörben a világ című vándorkiállítást az emberi természetről és a fenntartható fejlődésről. Ökológiai lábnyom vagy élelmiszer-kilométer – hogy ne legyenek kínaiak a gyerekeknek ezek a szavak, egy játékos interaktív tárlaton teszik szemléletessé számukra a környezetvédők. Ha regisztráltok előre, akkor ingyenes a kiállítás.

Hol? Győr, ETO Park
Mikor? Március 5-től
Mennyi? Ingyenes

Hétvégi programok: magyar ízek, magyar bor5. Kézműves Magyar Ízek Vására


Több ezer íz és illat – menj ki, és fedezz fel valami újat! Kóstolj meg valamit, amit még sohasem kóstoltál! Szépen, lassan nézegess, élvezd ki a tavaszt. Ami minket elképeszt, hogy lesz a már 400 éve kihalt őstulokból szalámi, de aki a zöldségekre esküszik, az megízlelheti a tejszínes céklafőzeléket is. Lesz csicsókakrémleves rozscipóban, jó bajai halászlé grillezett pontytejjel, kacsakolbász málnamustárral vagy almás saláta fürjtojással! Azt kívánjátok majd, bárcsak 10 gyomorral születtünk volna! Persze alapanyagból is lesz bőven, amelyekből aztán otthon lehet főzni.

Hol? Budapest, Millenáris
Mikor? Március 8–10.
Mennyi? 1500 forint

Hétvégi programok: magyar ízek, magyar borMirr-murr, a kandúr

Mirr-murr biztos nemcsak a mi gyerekkori emlékeink húrjait pengeti meg. A Veszprémi Petőfi Színházban eljátszottak a gondolattal, mi történik, ha Mirr-Murr és Oriza Triznyák kilépnek a megszokott szobából és a város utcáin próbálnak boldogulni. Elsőre persze nem megy könnyen a meleg szobához szokott hősöknek, de ahhoz, hogy bekerülhessenek a Kóbor Macskák Világszervezetébe, le kell tenniük három próbát, és még a Nagy Odvas Kéményt is meg kell találniuk. Csukás István figurái új életre kelnek.

Hol? Veszprém, Petőfi Sándor Színház
Mikor? Március 10.
Mennyi? 1600 forint

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top