Szabadidő

Hosszú hétvégi programok március 15-én

Az év első hosszú hétvégéjén reméljük, gyönyörű, napos időnk lesz. A tavaszi napsugarak, a langyos szellő a szabadba hívnak, szívesebben bújunk ki a négy fal közül, és utazunk el pihenni, feltöltődni.

 

Az országban több kiváló négy és ötcsillagos szállodát is üzemeltető Accent különleges programokkal vár minket a hosszúhétvégén. Izgalmas desztinációk közül választhatunk Soprontól egészen Tokaj-hegyaljáig a www.accenthotels.hu weboldalon. Kínálatukból ezúttal két kelet-magyarországi hotelt mutatunk be, a tiszafüredi Tisza Balneum Hotelt és a mezőkövesdi Balneo Hotelt.

 

 

Felejthetetlen hosszú hétvégék páratlan természeti környezetben, a Tisza-tó partján

 

További fotókért kattints a képre!
További fotókért kattints a képre!

A Tisza Balneum Thermal Hotel**** páratlan természeti környezetben várja a pihenésre vágyó vendégeit.
Az egyedülálló állat- és növényvilág által nyújtott lenyűgöző környezet mellett szállodánk wellnessprogramjai biztosítják a tökéletes harmóniát: a pálinkás, mézes-joghurtos, tengeri sós szaunaszeánszaink igazi kényeztetést nyújtanak, a levendula- és grapefruitillatú fürdőszertartásaink és olaszrizlinges testkezeléseink mellett. Termálvizes medencéink és masszázsaink szintén a testi kikapcsolódás jegyében várják vendégeinket.

 

Éttermünk tájjellegű specialitásai, mint a filézett tiszai pontyból készült halászlé és a tiszai fogas zöldséges tagliettivel igazi gasztronómiai élményt nyújtanak egy pohár furmint, hárslevelű vagy sárga muskotályos száraz borkülönlegességeink, Szicsek-féle pálinkáink kóstolójával.
Kalandos vízi ösvényeivel, számtalan szigetével, az itt fellelhető számos hal-, madár- és növényfajjal a Tisza-tó egyedi élményt nyújt minden korosztály számára, míg a kerékpárosok számára kiépített infrastruktúrája és tanösvényei, valamint a gyermekek részére is ajánlott lovas programok aktív pihenésre csábítanak.

A napsütéses tavaszi napokon pedig izgalmas madármegfigyeléssel egybekötött csónaktúrák gazdagítják vendégeinket felejthetetlen élményekkel a csodálatos Tisza-tavon.

További fakultatív programjaink közül a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum (Európa legnagyobb édesvízi akváriumrendszere) meglátogatására, a Tiszavirág Ártéri Sétaút bebarangolására nyílik lehetőség.

 

Szállodánk webcíme: www.balneum.hu

Szállodánk facebook címe: http://www.facebook.com/tisza.balneum

 

Hosszú hétvége március 15-én

 

 

 

 

Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness **** – A teljesség harmóniája

 

További fotókért kattints a képre!
További fotókért kattints a képre!

A Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness **** az egyik legjobb hatásfokú gyógyvízzel rendelkező Zsóry Gyógy- és Strandfürdő közvetlen közelében a matyó népművészet fellegvárában, Mezőkövesden található. A szálloda 134 erkélyes szobája között családi és exkluzív lakosztályok is várják a vendégeket.

A családbarát szállodában a vizes élmények teljességét négy medence biztosítja. A régióban egyedülállóan két különböző hőfokú Zsóry gyógyvizes medencék mellett úszómedence és szaunavilág várja a pihenni vágyókat.

 

A szálloda nemzetközileg elismert konyhafőnöke, Juhász Attila a március 15-ei hosszú hétvégén is a magyar gasztronómia tradicionális ízeit és a nemzetközi konyha válogatott remekeit készíti el a vendégek számára.

A hosszú hétvégén számtalan programlehetőség közül választhatnak a vendégek, a gyerekeket színes animált programok várják, többek között ünnepi kézművessarok, vízi olimpia és minidiszkó. Március 16-án este Náray Erika zenés-műsoros estjével szórakoztatja a Balneo Hotel Zsori vendégeit.

A március 15. csomagajánlat többek között belépőt tartalmaz a mezőkövesdi Matyó Múzeumba, ahol a vendégek megcsodálhatják a matyó kultúrát és népművészetet, amit 2012. december 5-én felvettek az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség Kormányközi Bizottságának ülésén, az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára.

Web: www.balenohotel.hu

Facebook: https://www.facebook.com/balneohotel

Szobafoglalás: http://www.balneohotel.hu/aktualis-akcioink

 

Hosszú hétvége március 15-én

 

 

 

Spartytól a disznótorosig – A legjobb programok a hosszú hétvégére

További fotókért kattints a képre!
További fotókért kattints a képre!

Bár a kikelet még csak be-bekacsint, március 15–17. között már számos tavaszi program várja az év első hosszú hétvégéjén kikapcsolódást keresőket. Cikkünkben az ország különböző pontjainak legjobb programjait gyűjtöttük össze.

Tavasz a Mátra ékkövében

Amilyen cseppnyi ékszer Eger, annyi csodát tartogat számunkra. Ezúttal nemcsak a gyógyvízben és a bormámorban merülhetünk el, de a XIII. Egri Tavaszi Fesztivál élményeiben is, hiszen lesz komoly- és könnyűzene, dráma és történelmi játék egyaránt.

 
Szombaton pedig itt rendezik meg az Országos Pálinkafesztivált – vigyázzunk, nehogy a török után most a macskajajjal kelljen megküzdenünk! Egri szállásajánlatainkat itt találja meg!

Nem a húszéveseké ez a világ!

Budapesten, az Oldtimerek Hétvégéjén jelen lesznek az igazi veteránok: a nyugati világ és a KGST-korszak autói, valamint motorjai, az amerikai nagyvasak és gőzmozdonyok is – kihagyhatatlan program az alufelnik szerelmeseinek. S ha már a régi értékeknél tartunk, érdemes ellátogatni a Tavaszköszöntő 2013 rendezvényre is, ahol a néphagyományaink sokszínűségét mutatják be, például a menyasszonyi népviseleteket is. Szombat este pedig merüljünk a habokba a Lukács Fürdőben, ahol Magic Bath tavaszcsalogató sparty vár. Pest megér egy estet – nézze meg, hol töltheti el!

Egy kis disznóság és forradalom Székesfehérváron

Érdemes lesz a királyok városát felkeresni a hosszú hétvégén, hiszen a Zichy-ligetben megelevenedik a vidéki disznóölések hangulata. És hogy a hagyományos disznótoros ne ülje meg a gyomrot, természetesen lesz bőven pálinka is a II. Toros Pálinkafesztiválon. A március 15-ei ünnep alkalmából pedig a Városház téren amatőr színjátszók idézik meg az 1848-as forradalmat lovasbemutatóval és persze Petőfi Sándorral. Tekintse meg a székesfehérvári szálláslehetőségeket!

Érckorszak, Petőfi blues és Csík zenekar Balatonfüreden

Számos híresség talált magának nyugalmat és gyógyulást a Balaton északi partjának lankáin fekvő fürdővárosban, és most újabb hírességek kerülnek itt reflektorfénybe. A megelevenedő reformkori városrészen igazi kuriózumként megnyílik Rodin kiállítása, míg Petőfi Sándor költészetét Ferenczi György teszi még forradalmibbá szívből jövő muzsikával. Emellett koncertet ad napjaink egyik legkedveltebb népzenei együttese, a Csík zenekar, és lesz még sok-sok színházi program, na meg pörköltészet is! S ha megszállna, intézze itt egyszerűen a foglalását!

A szálláshelyek számos akcióval készülnek a hosszú hétvégére, tekintse meg az akciós szálláshelyek országos listáját!

Hosszú hétvége március 15-én

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top