Szabadidő

Tavaszi szünet: programok gyerekeknek

Olyan, mintha tél lenne, de akkor is itt a tavaszi szünet. Jó kis programokat találtunk, hogy ne unatkozzon otthon az iskolás gyerekünk.

Tavaszi szünet: programok gyerekeknekTojáshét a Futurában


Az egész hét a tudományos Húsvét jegyében telik a mosonmagyaróvári Futurában. Nagypénteken vagy nagyszombaton, ahogy a természet akarja, élőben meg lehet nézni, ahogy a kiscsibék kikelnek a tojásból a keltetőben.  Mi ezt nagyon szívesen megnéznénk! Aztán mindenféle csodát művelnek a kémikusok a tojásokkal. Izgalmasan hangzik a sósavas tojásfestés, a tűz nélküli tükörtojás készítés pedig egyenes menő! És a nem tojásos játékokat is ki lehet próbálni persze. Kutass és játsz!

Hol? Mosonmagyaróvár
Mikor? március26.-április 1.
Mennyi? 1000-1750 forint

Tavaszi szünet: programok gyerekeknekSzevasz tavasz!

Jóga, jóga, jóga minden mennyiségben szombaton Budapesten az Erzsébet téren. A füves területen lehet közösen gyakorolni a mozdulatokat, persze kizárólag jó idő esetén. Egyébként minden fedett területen lesz. Az a jó, hogy a kicsiket sem kell otthon hagyni, hiszen lesz külön gyerekjóga. (Ugye, nem lehet elég korán elkezdeni…) Egész nap játszóház és rajzműhely, a legkisebbeket pedig Szalóki Ági énekes foglalkozása kötheti le. Kipróbálhatod az antigravity jógát, és ehetsz a vega étteremben.

Hol? Budapest, Akvárium Klub
Mikor? március 30.
Mennyi? ingyenes

Tavaszi szünet: programok gyerekeknekMarcipánia

A tavaszi szünet utolsó napjára pont jó szórakozás lehet a csokikészítés, bonbon csinálás, sőt még a díszdobozt is a gyerekek csinálhatják a készítményeikhez.  Ha még fér belénk édesség az ünnepek után, akkor kedden pár órára együtt keverhetjük, formázhatjuk a finomságokat a gyerekkel. Ha szeretnétek menni, akkor előre jelentkezzetek be! Közben pedig megnézhetjük régen, milyen csokipapírokba  és dobozokba csomagolták az édességeket.

Hol? Budapest, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
Mikor? április 2.
Mennyi? 700 forint

Tavaszi szünet: programok gyerekeknekVárkapunyitó

Hétvégén újra megnyitja a kapuit a szigligeti vár. Aki a Balaton közelében tölti a tavaszi szünetet vagy az ünnepeket nézzen be a családjával a harcias, de semmiképpen sem félelmetes programokra. A solymászok sólymokat röptetnek, a szigligeti vitézek pedig bemutatják, mire képesek. Hagyományos fegyvereket és még egy csatát is bemutatnak a talpig felfegyverzett katonák. Ahogy azt ilyenkor illik, apródokat avatnak, és Paprika Jancsi is felbukkan.

Hol? Szigliget
Mikor? március 30.- április 1.
Mennyi? 500-800 forint

Tavaszi szünet: programok gyerekeknek6. Gyerek ARC pályázat

Kedves Felnőttek, szóljatok a gyerekeknek, hogy megint rajzolhatnak, pályázhatnak, és a végén óriásplakátként láthatják viszont a rajzukat. Ha a tavaszi szünetben már pont kifutkározták magukat a gyerekek, és megtalálták az összes piros tojást, és már a nyuszit is megsimogatták százszor, akkor jöhet a rajzolás. A 6. Gyerek ARC pályázaton most a biztonságos közlekedésről várnak rajzokat. A gyerekek izgalmas, fantázia járműveket rajzolhatnak, és persze meseszép utakat! Pályázzatok, ötleteljetek!

Hol? mindenhol
Mikor? április 30-ig
Mennyi? ingyenes

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top